1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.301
    Допаѓања:
    76.106
    Ги гледав тука и овие, треба само да излезам да купам. Секако во сакам само првиот месец да биде така.

Благодарам на сите :inlove:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    25.676
    Можеби, мојава до 4 месец не се мрдаше, како ја легмував така ја наоѓав,уствари 5 почна да се врти на страна сама.

3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.826
    Допаѓања:
    18.656
    На страна и синко подоцна почна да се врти. Или пример кога го оставав во дневна, каде е закосен креветот, не мрдаше. Ама во креветче го оставав право, на средина, а го наоѓав со главата допрен до решетки т. е. до оградица, сосема извртен долу кај нозете итн.

4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Јас вакво кремаво од Би имав, само не му ја ставав главата внатре
    FB_IMG_1599569929923.jpg
    Секако е мало, и да сакаш не може да го користиш кога ќе потпорасне.

На kukla21 и macka91 им се допаѓа ова.
  5. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    9.344
    Screenshot_20200908_190412.jpg
    Некој искуство за овој релаксатор?

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    25.676
    Мислам дека за релаксатор и не треба некое искуство. Се зависи од бебето дали ќе сака да седи во него. Ние имавме со вибрации, мелодии, нишање, па беба сакаше само да лежи, од нишкање плАчеше,за такаа да знаев ќе си земев поевтин. За следно здравје ќе купам од тие што кога мрда бебето, само си се нишка.

На Thallia, Snowflake97 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Персил. Најубав ми е за бебе

На prinstongirl2, merina.93 и Mila_Skopje им се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.367
    Допаѓања:
    18.589
    Ариел течен

На merina.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.820
    Персил сензитив е најубав.
    Од бебе па до сега,2год го користам за малата.
    И за бебе пак него ќе си го купувам :)

На Thallia, merina.93 и Mila_Skopje им се допаѓа ова.
  10. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.982
    Допаѓања:
    1.735
    Кога ќе се роди бебе верувај за на почеток не ти треба имаш време.. Пробај земи некој позејми да видис дали ќе сака бебе, нишај го ти.. Јас позејмив ножен јас сама да го лулам и сакаше не се лутеше, па после 40 дена му порачав од локо кроко, еве слика и задоволни сме барем лежи се лула има мала брзина плус музика и можам еден ручек да направам раат.. Ако несака да седи џабе ќе фрлаш толку пари а ќе ти остани

Прикачени фајлови:

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    33 недела сум и сакам барем нешто најосновно да купам за почеток.
    Ми треба искрено мислење за следните типови на креветчиња, кое е најпрактично, најисплатливо и најправилно да се купи со оглед на тоа што тотално различни модели се.
    Screenshot_20200913-092910.png Screenshot_20200913-092910.png Screenshot_20200913-093132.png Screenshot_20200913-093053.png

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    25.676
    Ги имам сите, првото ни е за кога патоваме некаде на викенд, второто за дома, третото го имав кога беше новороденче. Најудобро секако ти е второто, првото е транспортно како што кажав го користам само кога одиме некаде, според мене не е за нон стоп, третото ако имаш место за почеток ти е топ, не можиш повеќе одн2-3 месеци да го користиш ама за денски дремки и да го носиш секаде е практично, уствари ако има колца, пошо гледам на сликава нема.

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.558
    Допаѓања:
    7.450
    Овие како последното мислам помали се и не можеш да ги користиш за поголемко бебе, па би било подобро да земеш креветче со стандард големина. Јас земав дрвено зошто ми беше поубаво, ама мајка ми купи за кај нејзе кога сме транспортно и можам да кажам попрактично е, душек можеш апсолутно каков сакаш да си ставиш па од аспект на удобност нема да имаш мака. Подобро е транспортно според мене затоа што моево бебе многу се заглавува во решетките на дрвеното и се мава понекогаш кога ќе се џитне на дрвото и плаче (ова кога ќе пркне малце) . Плус не ми се нишка креветчето и утка голема ми е. А транспортново ем има проток на воздух , ем е меко и нема кај да се заглави бебе. Е не е толку убаво според мене, ама поекономично и попрактично дефинитивно е.

На 0ли и Vojdana им се допаѓа ова.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    25.676
    Тоа дека е меко на оградите и може да послужи како игрална се сложувам ама мене некако ептен ми се клати на второ ниво, бебе цело го дрма. За решетките, спас е ограда, јас имам плетенка ама сега ќе земам ограда пошо бебе се удира ама фала Богу не плачит.

15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.558
    Допаѓања:
    7.450
    Имам оградица јас, ама нели некои не ја препорачуваат од безбедносни причини.. Секое креветче си има мани и недостатоци, затоа и ги има толку на пазарот. Транспортново е супер и за игрална, ако си го купиш на акција како нас топ е хаха. Можеби тие поскапите се поцврсти и издржливи, не знам. Секако има повеќе намени.
    А дрвеново креветче мене ми е утка искрено, ама тоа е. Кога ќе биде поголемо поубаво ќе си спие во него.

16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.826
    Допаѓања:
    18.656
    Последното е најнеисплатливо. Лулка се користи до 5 месеци, преку сила 6.
    Разлика меѓу дрвено и транспортно е во цврстината. Скоро сите имаат две нивоа, душек каков купиш, тоа е друг избор.
    Јас имав лулка, сега синко спие во мое креветче кое е префарбано. Имам и транспортно, ама без нивоа, ниско е и не е толку цврсто. 6000 го купив, со душече на преклопување и постелнина, не е многу цврсто. Јас го купив како игрална.

17. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Ние се одлучивме за дрвено, на две нивоа, земавме и душече и постелнина со оградици, ама за почеток мислам дека нема да има потреба да се стават оградиците. Внук ми спие на дрвено сеуште, а има 4 години.

18. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Фала многу Феминки. Денес ќе одиме Сити Мол па да видам таму што има.
    Мене и гнездата ми се свиѓаат многу доколку сакам во дневна соба да лежи на гарнитурата или сл...

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Во Бебе хоум продавницата што им е во аеродром е многу поголема и имаат повеќе креветчиња изложени додека во сити мол имаа само 1 изложени.
    Посетете си ја и таа во аеродром:smirk:

На Vojdana и Moce19 им се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.826
    Допаѓања:
    18.656
    Јас без гнездо поминав. Се мислев ама ми се виде непотребно за толку кратко време. Брзо се израснува.
    Каде и да лежи бебуш ке си ставиш тетра и ке лежи. Ти ако сакаш купи си, ама имај на ум дека повеќе за на слика е убаво, не е нешто неопходно.

На Kitten и Vojdana им се допаѓа ова.