Препорачај некој безконтактен, добар според тебе. А за термометар, таков сакам дигитален, ама не можам да најдам, си видела Бриколаж, Меркур, да имаат дигитален?
Имам термометар на Микролајф, го купив минатата година за околу 2000, а сега мислам дека се околу 4000. Го препорачувам, го убив од користење и е супер. Можеби некој ќе препорача некој друг. Дигитален за температура, влажност на воздух имам од Анхоч, мери и внатре и надвор. Ѕирни тука, има повеќе видови.
Jas si kupiv se krupno kolicka,krevetce,relaksator. Od popustive vo encimenci nekolku spihozni,kebence,kapce,ligavce,vrekicka, cesle i cetka, pumpa za nos i nozicki za nokti. Ostanaa uste sitnite obleki benkici,peleni,spihozna uste nekoja,peskiri,corapi ama toa vo edna dve prodavnici se zavrsuva. Ostanaa sterilizator,sisinja,cucli,kozmetika,kadicka. Se sto ima u sekoja apteka ne planiram sea da kupuvam. Toplomer obicen iame doma, onie za soba i za voda mi se nepotrebni. Kamera ne mi treba vo 50m2 ziveam. Pumpa za molzenje da vidam kako ke odi toa vo bolnica pa ke zemam posle i taa ja ima segde. Dali waikiki i okaidi imaat online naracki? Ovie od encimenci se top za den dva nosat se super, drugi vakvi bebeski osven bebehome ne najdov. Na krs stranata im e haos, kazete nekoj drug osven zara kids.
Ваикики нема, Окаиди имаат и задоволна сум, сум купувала онлајн. Преку сајтот на Фешн Груп се порачува, имаат баш сега некои попусти. Може и од Зара да се порачува преку нивната апликација, од Венис исто така може онлајн, Бебе Супермаркет. Едит. Сега видов дека Зара си ја пишала.
Браво за муабетот. Денеска уште што нема на пазарот за бебе/дете ама тоа не значи дека сѐ треба да се купе и да го имаме. Со второ сум бремена, половина од работите што овде ги пишуваат ги немам. А не сум ни имала потреба да ги купам.
Kuti u sokovi sum sto se ima, pa toa od kozmetika 300 kremi i masla. Vcera mi se pojavi maslo za relax masaza na bebe..od sto e bre napeto toa da mu treba relax masaza Sakam tehnologija i proizvodi sto ke mi olesnat zivot ko sterilizator i susara i slicni cuda. Tomplomer za voda mi e bezveze stvarno zar ja nema da.brcnam raka da.osetam dali e ok vodata.pred da go babnam bebeto vnatre
Да, и јас ѝ правев масажа на мојата кога беше бебе, не поради грчеви кои скоро и да ги немаше, туку поради тоа што беше повеќе време на грб легната па секојдневно ја масирав на грпче со обична крема на хип.
Јас немав купено пумпа за измолзување, но испадна дека ми беше потребна и само што се вратив од болница нарачав да ми купат. Рачна земав и ден денес ја користам ако треба да се измолзам. Тоа може да почека, дури и во болница ако ти затреба (тоа или било што) можат да ти донесат во секое време, нигде не прават проблем. Живин е најточен за мерење, а безконтактен има секаква намена, не е лошо и таков да се има. Микролајф се најок според мене, во Еурофарм ги има. За собна температура може да провериш низ продавнициве за бела техника, Нептун, Сетек и сл. Само да истакнам дека за градник за доење сум строго ЗА, но купете откако ќе се породите. Јас бев Б корпа, кога се породив станав Е. Разликата не е мала никако, затоа би советувала да се почека и со тоа. Треба да се носи секојдневно за да не дојде до свиснување на градите. Со време се носи, не дури откако ќе заврши доенечкиот стаж.
Jас па почнав да гледам видеа за како да го масирам, планирам спа третмани да му правам. Затоа и масленце гледам. Пумпа и шишенца купени, влошки за гради, гаќи за после породување, градници за доење исто... Уште кадичка, термометар и козметика да одберам и мислам дека сме спремни. Другото по потреба.
На Microlife, сите топломери дали се ок? Зошто гледам има и за во уво, има дигитален, и дали само во Еурофарм ги има?
Јас овој го имам, го зедов од Еурофарм. Од Микролајф работи сум видела и во аптеката во Ремедика, само не знам дали го имаат овој.
Ливинг што планираш од козметика? И какви шишенца зема? Јас се мислам сега за козметика(не сакам да го шлапам безвезе) само најпотребното, а и мајка ми ми рече за масло за масажа дека било убаво за бебе.
Шишенца и рачна пумпа зедов на Чико. Шишенца вакви. Ич не размислив дека и на пумпата има шише со цуцла, па зедов плус две, а можеби требаше едно. Вака имам три со цуцли до 4 месеци, некоја сигурно ќе остане неискористена ама нема врска. Од козметика зедов на Веледа купка/шампон 2 во 1. За другото не сум одлучила, немаше од Веледа други производи. Уртекрам, Литл Сиберика, Корин д Фарм, и Лавера, тие ми доаѓаат предвид. Гледам и Хип имаат нежна линија, ќе ги видам и тие како се по состав. Планирам само крем за пеленска регија, крем за лица за заштита од студ, и евентуално масленце за масажа (разбарувам лесен состав што не затвора пори). Лосион за тело засега не планирам, ќе земам по потреба.
Ќе брцнеш да ама може раката во тој момент ти е потопла/поладна. Пример, јас се бањам со потопла вода и според мене тоа беше ок ама кога измерив 38 степени сум му ставила. На почеток кога ми вриеја хормоните 35 му ја правев. Ти си знаеш, мене топломерот ептен ми се најде. Камера земав од Енци менци одлична е, живеам во 60 квадрати ама бебе не сака во креветче, па спие на спална. Не ми се ризикува да паѓа 3 пати на ден и го гледам нонстоп. Измислени се многу ствари за бебе за да ни се олесни животот, некои се стварно глупости ама некои се доста корисни. Скроз е индивидуално, секој со своите потреби и можности.