Што сè е потребно за новороденче?

Discussion in 'Бебе' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Што е ова? Бе можам баш да сфата по сликата

2. azelea

azelea Популарен член

Се става околу градата ,како термофор некој му доаѓа,ако сакаш да ја затоплиш пред доење или за ладење после доење или тт ако имаш

kukla21 likes this.
  3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

A kako ja toplis/ladis napravava?

4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Термофор. Се става на градите пред и после доење.
    Се затоплува во микробранова а за ладење се става во замрзнувач.

thelittle17 likes this.
  5. i13dk

i13dk Истакнат член

Дали има некој да сподели искуство со кадичка на сталаг и подлога за пресоблекување во едно?
    Дали вреди да се купи пошто е поскапо од сите работи да ти купиш поединечно и дали се вади кадичката за покасно да ја користиш засебно? Screenshot_20210206_211830_com.facebook.katana.jpg

6. Pacient srna

Mene mi go falese drugarka deka e prakticno se da naredis i lesno se premestuva niz doma. Mislam deka nejzinoto bese so trkalca. E sega jas sum vo stan 50m2 ova ne mi odgovara mn mesto mi zafaka i jas si kupiv kadicka na sklopuvanje na stokke. Inaku ako so vo kuka ili pogolem stan super e ova, mene vo kupatiloto ne mi go sobira epten guzva ke e

kukla21 and i13dk like this.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Рачунај дека тоа за пресоблекување ке го користиш 3 4 месеци преку сила. Потоа ем бебе се врти ем расте. Јас секогаш на кревет го пресоблекувам. Ставаш од оние непропустливи подлоги за пресоблекување и тераш. Дневна спална на гости, кај сакаш.
    Кадичка со постоље ке ти треба, јас од енци менци имав, некаде 2000 ден е комплет.

i13dk likes this.
  8. Luna91

Luna91 Популарен член

Колку се практични и искористени гнездата за новороденче? Искуства?

9. Mantub

Mantub Форумски идол

Практични, ама не баш безбедни.
    Спијат бебињата во нив, многу мајки се фалат, ама не се сметаат за најбезбеден производ.
    Јас не сум за.

Luna91 likes this.
  10. Pacient srna

I na online classot rekoa ne za.tie radi bezbednost. Isto bese i za onie pernicite za vrtenje, mrezi za vo kadicka i sl

Luna91 likes this.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Јас ја имам, ептен ми е искористена работа. Вреди за сите пари. Плус бебе ми обожава да лежи на подлогава за пресоблекување :D Кадичката може да се користи и посебно.

i13dk likes this.
  12. i13dk

i13dk Истакнат член

А што кажаа, што е причината да се сметаат за небезбедни? Во смисла дека многу блиски им се страниците па ако се сврти бебуш лево-десно дека има опасност од задушување?

13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

И мене така ми кажаа, како опасност од задушување, и јас не земам, а имав желба.
    Сталакот за кадичка исто не го земам, бев решена ама видов некако ми е скроз не стабилен, и ќе се користи само некој месец, кога ќе почне да мрда и прета бебето, ќе ми биде страв да го оставам така на сталак, да не се преврти, не знам скроз параноја имам од такво вртење, дали од кревет или од било каде..

Naatashka123 and i13dk like this.
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Да.
    Исто така пошто се меки и околу бебето како подигнати , на бебето му е тешко да ја испушта топлината од телото, може да се загрее бебето и со тоа се зголемува ризик од сидс.

Pacient srna and i13dk like this.
  15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

И сестра ми го има истиов, го користеше година и неколку месеци. Не е воопшто нестабилен, дури знам да се потпрам на него јас додека си играм со бебе кога го пресоблакам. Плус е спас за кичма. А бебе секако нема само да го оставиш, си има долу простор да си оставиш се што ти треба од облека, и странично корпи за пелени, марамици, креми. Се е на дофат не оставаш бебе. Јас си местам унапред основни алишта тука за неколку дена, и секогаш ми е се при рака.

16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јас немам и немав потреба. Брзо се надраснува а нема некаква посебна примена. Ако спие ке спие кај хо ставиш, ако сака да се гишка три гнезда нема да те заменат тебе. Најевтино е 1200 1300 а тие пари попаметно ке ги искористиш.

Luna91, LucyLu and Осе like this.
  17. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Апсолутно се согласувам. Една од најдобрите инвестиции..
    Јас имам посебно кадичка со сталак кој на прв поглед можеби изгледа нестабилно, ама рачунај дека ќе има вода во коритото и самата тежина ќе направи да си ‘легне’ се. Пресоблекувалната ми е на креветчето и само таму се пресоблекуваме. Дека сака да е гол (како и секое бебе) кога ќе го легнам таму знае што следи и се смее :D е сега не е работата да купиш, а да го пресоблакаш кај стигнеш, па да речеш џабе фрлени пари :D јас толку се навикнав што кога не сме дома и го пресоблакам на кревет, многу ми е незгодна позицијата, ко да не ми е ‘на рака’

18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Не мислев на оваа кадичка ти што ја имаш, туку на оние обичните со сталак што се, ги пробав и во продавнициве, некако ме се клатеа и не ми беа баш сигурни.

19. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Имам вакво, многу е практично. Грб не ме боли, малиот знае дека таму се пресоблекува, се спрема за бањање па е мирен. Доле ми се пелените, кремите, се ти е е на дофат. Кадичката и подлогата се вадат. Топла препорака за ова.(y)

i13dk likes this.
  20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Сталакот за кадичка е многу практична работа, јас го користам откако се роди ќерка ми, сега има 2 години.
    Од Енци Менци имам земено, стабилен е ептен.

Pacient srna likes this.