Се става околу градата ,како термофор некој му доаѓа,ако сакаш да ја затоплиш пред доење или за ладење после доење или тт ако имаш
Термофор. Се става на градите пред и после доење. Се затоплува во микробранова а за ладење се става во замрзнувач.
Дали има некој да сподели искуство со кадичка на сталаг и подлога за пресоблекување во едно? Дали вреди да се купи пошто е поскапо од сите работи да ти купиш поединечно и дали се вади кадичката за покасно да ја користиш засебно?
Mene mi go falese drugarka deka e prakticno se da naredis i lesno se premestuva niz doma. Mislam deka nejzinoto bese so trkalca. E sega jas sum vo stan 50m2 ova ne mi odgovara mn mesto mi zafaka i jas si kupiv kadicka na sklopuvanje na stokke. Inaku ako so vo kuka ili pogolem stan super e ova, mene vo kupatiloto ne mi go sobira epten guzva ke e
Рачунај дека тоа за пресоблекување ке го користиш 3 4 месеци преку сила. Потоа ем бебе се врти ем расте. Јас секогаш на кревет го пресоблекувам. Ставаш од оние непропустливи подлоги за пресоблекување и тераш. Дневна спална на гости, кај сакаш. Кадичка со постоље ке ти треба, јас од енци менци имав, некаде 2000 ден е комплет.
Практични, ама не баш безбедни. Спијат бебињата во нив, многу мајки се фалат, ама не се сметаат за најбезбеден производ. Јас не сум за.
I na online classot rekoa ne za.tie radi bezbednost. Isto bese i za onie pernicite za vrtenje, mrezi za vo kadicka i sl
Јас ја имам, ептен ми е искористена работа. Вреди за сите пари. Плус бебе ми обожава да лежи на подлогава за пресоблекување Кадичката може да се користи и посебно.
А што кажаа, што е причината да се сметаат за небезбедни? Во смисла дека многу блиски им се страниците па ако се сврти бебуш лево-десно дека има опасност од задушување?
И мене така ми кажаа, како опасност од задушување, и јас не земам, а имав желба. Сталакот за кадичка исто не го земам, бев решена ама видов некако ми е скроз не стабилен, и ќе се користи само некој месец, кога ќе почне да мрда и прета бебето, ќе ми биде страв да го оставам така на сталак, да не се преврти, не знам скроз параноја имам од такво вртење, дали од кревет или од било каде..
Да. Исто така пошто се меки и околу бебето како подигнати , на бебето му е тешко да ја испушта топлината од телото, може да се загрее бебето и со тоа се зголемува ризик од сидс.
И сестра ми го има истиов, го користеше година и неколку месеци. Не е воопшто нестабилен, дури знам да се потпрам на него јас додека си играм со бебе кога го пресоблакам. Плус е спас за кичма. А бебе секако нема само да го оставиш, си има долу простор да си оставиш се што ти треба од облека, и странично корпи за пелени, марамици, креми. Се е на дофат не оставаш бебе. Јас си местам унапред основни алишта тука за неколку дена, и секогаш ми е се при рака.
Јас немам и немав потреба. Брзо се надраснува а нема некаква посебна примена. Ако спие ке спие кај хо ставиш, ако сака да се гишка три гнезда нема да те заменат тебе. Најевтино е 1200 1300 а тие пари попаметно ке ги искористиш.
Апсолутно се согласувам. Една од најдобрите инвестиции.. Јас имам посебно кадичка со сталак кој на прв поглед можеби изгледа нестабилно, ама рачунај дека ќе има вода во коритото и самата тежина ќе направи да си ‘легне’ се. Пресоблекувалната ми е на креветчето и само таму се пресоблекуваме. Дека сака да е гол (како и секое бебе) кога ќе го легнам таму знае што следи и се смее е сега не е работата да купиш, а да го пресоблакаш кај стигнеш, па да речеш џабе фрлени пари јас толку се навикнав што кога не сме дома и го пресоблакам на кревет, многу ми е незгодна позицијата, ко да не ми е ‘на рака’
Не мислев на оваа кадичка ти што ја имаш, туку на оние обичните со сталак што се, ги пробав и во продавнициве, некако ме се клатеа и не ми беа баш сигурни.
Имам вакво, многу е практично. Грб не ме боли, малиот знае дека таму се пресоблекува, се спрема за бањање па е мирен. Доле ми се пелените, кремите, се ти е е на дофат. Кадичката и подлогата се вадат. Топла препорака за ова.
Сталакот за кадичка е многу практична работа, јас го користам откако се роди ќерка ми, сега има 2 години. Од Енци Менци имам земено, стабилен е ептен.