Procitaj ponapred vo istava tema imas mnogu ubavi postovi so super spisoci, da ne se povtoruvame. Mene mi posluzija epten.
Имаше пишано 6-та, види на минатата страна. Кога си 36 недела не е рано. И јас тогаш купував се што ми беше потребно.
Па во друга тема го имам поставено прашањето, па одпосле видов дека има специјална тема и дека тука е префрлено моето прашање. Супер одговори има и си запишав на лист се само уште едно одење во аптека и се да земам од козметика, од облека, креветче тие поголемите работи ги имаме веќе само уште малку ќе почекаме за да излезе гзлето поздрав до сите
Добро за што се користат тие тетра пелени и дали ќе ми требаат? Ќе имам машко бебе во август па полека се спремам..
Тие се користат за широк повој. А може да се користат и како подлога за менување пелена на бебето. Или за бришење на бебето кога е искакано (натопени во млака вода), како замена за влажни марамчиња.
Аха.. добро широк повој не планирам.. За бришење исто нешто што е за една употреба.. така да не ми требаат
Ние максимално ги искористивме тетра пелените иако воопшто не ставив широк повој. Се наоѓаат за подзабришување, под главчето на спиење ако бљуцне да немора одма постелнина да се менува, на доктор кога одиме да си го легнам на чисто или гости кога имавме, кога го држеа ставав одоздола да не се лепи по гардеробата нивна. Земи си 5-10, не се скапи околу 60 ден се, а има сега и убави шарени, ке ги искористиш максимално
Sig kje ti se najdat Vo bolnica koga se porodiv ne da mi se najdoa, samo tie me spasija od protekuvanje na mlekoto niz mene Maksimalno koristeni prvite meseci, osobeno za mene i za gradite.. i jas kako i Joy sinko kaj i da lezese, lezese na takva pelenka.. zatoa sto bljuckase mleko do 6,7 meseci
Мамички да ми препорачате козметика за бебе, од која сте задоволни како купка, марамчиња, кремче такви работи, исто и за пелени да си земам па појма немам какви и прашок исто и омекнувач. Фала ви многу.
Jas pocnav so Eucerin kupka, kako maslena e i super e dosega. Ne mi javil ni crvenilo-nisto. Sto i da zemes Ph5 da e. Vlazni becutan koristea vo bolnica i so niv prodolziv. Pampers care belite za pocetok, posle so zelenite si prodolziv. Nemame prokisnato dosega-super se. Omeknuvac ne-samo prasok, Persil sensitive. Omeknuvacot jako ke mu mirisa, ne e preporacliv za novorodeno. I za pelenski del normalno original pavloviceva i po teloto posle kapenje go mackam so jekoderm. Toa ti treba na pocetok za bebeto i plus D3 kapki. Drugo nisto. Se nadevam pomognav
Jas peleni ke zemam pampers tie so indikatorot za vlaznost neznam kako se vikaa, a za kozmetika neznam ni jas se mislam,se mislam dali i da upotrebuvam organsko kokosovo zos za mene si upotrebuvam a i nazdravo e toa. A za prasok poima neam go falat persil tecniot za bebinja ama nekako jak mi e persil neznam. Eve nekoja poiskusna neka ne upati.
prasok-persil senzitiv onoj so bebe na slika omeknuvac-chicco nekolku pati staviv i prekinav vlazni-bekutan koristam za banjane sapunce od mustela za mackanje nisto nikogas
Voopsto ne e jak persilot sensitive, duri nema ni miris. Probaj, jas zadovolna sum. A pampersot so indikator se tie sto gi opisav belo pakovanje. I na baby love od Dm se so indikator da znaete.
Во однос на шише од која фирма го препорачувате, за почеток да земам едно во случај да ми притреба? И цуцла лажалка, од каучук или силиконска? Би ми требало и пумпичка за нос, топломер...тоа е тоа горе долу во однос на тие работи? + овие што ги спомнавте од страна на козметика.
Јас имам шише на Chicco - стаклено. Цуцла лажалка имам силиконска. Топломер дигитален, а аспираторчето ми е од Еурофарм - 230 денари. За поголемиот син го користев шишето, а за помалиот не. Поголемиот пиеше адаптирано млеко. Вода и чајче му давав во пластично шише. Тоа ми беше купено од Џамбо.
Еден добронамерен совет со сите мајки и идни мајки- одбегнувајте влажни марамици, додека сте дома најдобро е со вода да ги миете бебешките г*зиња