Не е прашање во за овде, ама не знаев каде да го поставам. Мрежестите гаќички за после пораѓај стерилни се или ги перевте/пеглавте? Купив на Чико, затворени се но не сум сигурна дали да ги средувам некако.
Ништо не им направив искрено. Ќе си стаиш 2-3 влошки зашто ќе крвариш и немаш контакт со рана,мене бар ништо не ми бидна. А каков спас се, тоа е чудо
Ништо не треба да им се прави. Отвараш и носиш. Јас си имав и за дома земени, го носев некое време за раната. Со обични гаќи ми беше страв да не ни се трие раната. Што и така беше, па се разрануваше цела.
Само да кажам за тие гаќите. Купив такви за ако одам во Државна да се пораѓам, но како што отидов во Ремедика, така ми останаа. Кога дојдов дома, бидејќи ми беше ептен погодено со мрежестите, си реков за почеток и дома да поносам од нив. Ги отворив од Чико, која катастрофа се во споредба со тие во Ремедика што ми ги даваа, тоа е чудо. Тврди во споредба со нив, нерастегливи и неудобни. Отидов специјално до аптеката таму и ги прашав дали држат мрежести какви што користат во болницата и ми дадоа пакување, не знам дали беа 10-20 пара во едно. Меки, растегливи, не ги осеќав дека ги имам, како боксерки стоеја. Мислам да ги видиш тие од Чико дали ти одговараат бидејќи ич не ми се погодија, ме сечеа. Можеби има врска конструкцијата, но над стомак немаше шанси да ми дојдат и да ми се удобни. Чисто онака ти кажувам да си видиш да не си ги зела џабе, а да ти се потребни.
Во аптеки можам да најдам од нив? Во енци менци има од овие што ги купив. Во продавници кај што држат Чико низ сите градови, би требало да има.
А дали памтиш како изгледапе пакувањето или фирма која ги произведува, цена, чисто нешто орјентационо да знам дека сум ги нашла вистинските ?
убаво ти вика оли! Тие на чико се ужас! Ко пластика. Некој кажа зел од аптеката во ремедика. Да се јавиш да прашаш кој ги носи/произвњдува па да добиеш инфо кај има. Едно време имаше во бебе супер маркет. јас си зњдов од систина
Вакви се, не сум дома за да видам пакување и да сликам. Еве со сликава оди во аптека и прашај дали имаат. Не знам како можеле такви од Чико да ги направат, баш како пластика се. Овие милина, не осеќаш дека носиш, ситна мека мрежа се, растегливи. Не знам дали ќе одам за Скопје додека се породиш, ќе ти донесам од Ремедика или Систина ако одам дотогаш и ако не најдеш. @MissWitch
Жени, и мрежести влошки и мрежести гаќи требаат, така? И дали некоја ги користела мрежестите гаќи од бебе хоум или да не експериментирам и да си земам од ремедика?
Не се гледа сликата од тел, ама мислам дека знам на какви мислиш. Ќе разбарам утре низ град, таман немам друга работа. Ако не се снајдам ќе ти пишам, фала ти!
I mene mi dadoa koga lezev radi krvarenjeto stvarno im se top, ne gi osekas deka ima nesto a toa uloskata debela ne mrda. https://instagram.com/aptekadaneafarm?igshid=pimoa7abuqy9 Eve go instagramot na aptekata pisete im valjda ke odgovorat
И влошки и гаќи мрежести, користев и во болница и дома кога си дојдов. Не знам какви се од Бебе Хоум гаќите, овие од Ремедика се топ.
Вака од око ко свиснати ми изгледаат, ко да нема да стегнат и влошката ќе мрда Ќе барам други, мн несигурно изгледаат.
Јас вакви земав, ама по муабетиве не ќе да се удобни? Посебно царски ако сум? Што мислите? Ги има некоја користено?
И јас да се уфрлам, исто искуство имам со тие мрежести гаќи од Чико, си ги однесов во болница и си ги вратив зошто воопшто не ми беа удобни и ме сечеа. А тие болничките беа супер.