Не ти препорачувам од сетовите од фб/инста. Нарачав еден, има и неупотребливи работи внатре. Едно бенкиче претенко бело, без врзвување... појма немам за што служи. Бодито е за облекување преку врат. Нема проширен преклоп на раменцата, само мал отвор. Нема шанси да му го облечеш на новороденче. Внимавај на тоа, гледај детално на сликите ако решиш да нарачаш. Моите имаат и фелери. На пантолончињата едната ногавичка е поголема. Плус конци на сите страни. Ако имаш можност да видиш сет и да провериш, супер. Онлајн е ризик, мислам дека моето не вреди за парите, а ми изгледаше преефтино кога нарачував.
@Kitten Да од рамстор ги земав, имаа и некој попуст пред некоја недела мислам 220 отприлика ги земав а 290 им е редовната цена. Се надевам ќе се најдат корисни.
Од кратка моја пракса би ве советувала следново : 1. Млеко за мачкање да си земете одпосле. Моето како се роди со кожиче што се лупи па морав друго да земам а веќе имав Мустела стокмено. 2. Моч пеленките за пресоблекување две. Како за почеток некако не ми беше згодно на подлогата за пресоблекување. 3. Некако лично ми се погодија комплетчињата повеќе по лесни за облекување. Помалку копчиња може затоа, само од нив не ми идат бранови топлина Облеката да е практична да не е со премногу копчиња и да не е само преку глава да се облекува. 4. Чаршавчиња дупли обавезно 5. Шише исто одпосле ( по потреба ) 6. Цуцла јас си земав дента од Ремедика кога си одевме, на мојата како медови да и течеа од неа 7. Тетра повеќе и ми се најдоа мали крпчиња едни од Џамбо 8.Гакичките со мрежа од Ремедика се топ значи. Ако сте во можност тркнете таму до аптеката земете си нема утка. Ако ми текне уште нешто ќе пишам. Ова вака што ми текнува од деновиве пракса
Срцка, има една девојка носи ствари од Икеа само и праќаш слики производот и кодот од самиот веб сајт https://www.ikea.gr/en/ е сеа, она зима провизија нешо ситно ама ако сакаш ќе ти дадам број од неа
Девојки да ве прашам го зедов ова комплетче како за од болница се си мислев е малечко а тоа пишува 56 број од 1-3 значи би било големко и не ќе можам баш како за од болница да го облечам? Се мислам да не е големо,ич немам ориентација со големиниве
Јас имав сет од Карамел, после и уште неколку. Ги утепавме од носење. Секако имаше и вишок ствари. Ама ќебенцети, бодито и комплетот беа топ. И на квалитет и функционалност.
@lovely91 Според мене сосема е во ред бројчето. И јас имав земено сет и се што беше од него се искористи, ќебенцето се уште го користиме за дневни дремки. За во болница имав спремено 3 комбинации кога ми го облакаа во болница го одбраа сетот.
А во аптеката во Систина има ли мрежасти гаѓи? И дали се добри и тие како овие од Ремедика што ги даваат?
Таму не најдов. Само тие на Чико. Јави се, може добиле. Дона фарм е аптеката. Даваат дур си хоспитализиран гаќички во Систина. Јас и за дома им зедов
Дали е ок за почеток да земам 56ки, па дури и за вадење од болница или да си почнам од 50ки? Ќе изгледаат ли многу големо 56ките?
Земи си и некоја 50ка, да не биде како вреќа кога ќе го вадите од болница. Зависи и бебе колкаво ќе се роди, јас имам 3,4 бодиња и две шпикозни 50ка ама очекувам големо бебе, другите ми се поголеми бројчиња
Првиот месец ќе ти требаат 50ки. Јас зедов 4 комплетчиња 50ки, 5 бодиња, шпихозни 3 пара. Дополнително имам од предходно од ќерка ми уште неколку комплети.
Убаво пиша неккоја членка,ќе си понесе и помал и поголем број па ќе види што ќе му одговара Јас со мерак купив шпихозни од окаиди, најмало беше 59цм мислам 0-3 бројче. Кога го изнесувавме не го ни приметив дека во транспортер,во кола,јас со болки едвај се качив. Леле кога го видов дома,а после и на слика се прснав од смеење. Тие шпихозни му беа баш точни на 40 дена. А се роди 53см Така да,понеси си и помало и поголемо.
Мене се ми беше 56ка, само боденца 50ка купив и таман си беше а 50см се роди. Комплетчето 56ка за изнесување го земав од Зара и си го износи цел месец, немаш потреба помали бидејќи сигурно со мерак ќе го купиш а верувај само еднаш ќе го облечеш во него подобро 56ка
И јас така размислував, веќе најдов еден комплетен сет со 8 парчиња, мислев тој ете да го земам 50ка, а облеката што сакам да му ја земам за од болница, ми е толку слатка, што си мислам, ако му ја земам 50ка, еднаш ќе ја облече, вака 56ка, може неколку пати барем ќе му ја облечам, па и да му биде голема малку...ама па не сакам торба да му бидат, како што пиша некоја членка погоре Може е глупо прашањево, ама може ли некако да се знае пред пораѓај дали би било поголемко бебе? Не во поглед на килажа, него во должина?
И килажа може да утнат. На некои жени по 1 кг им кажуваат повеќе помалку. Инаку ако е буце, и да не е толку долго, ке му стојат оптегнати алиштата. Не е исто да е 53 цм и 3500 и 4300. Ако сте вие крупни, или еден од вас, големи се шансите и бебе да е такво. Ама ако сте ниски или просечни, мали се шансите да е крупно.
Ние сме високи и јас и сопругот, затоа и мене некако ми иде натаму дека бебе би било големко Ама додека не се роди, кој може да знае Јас ќе ризикувам и тоа за излегување од болница, ќе му го земам 56ка, а ако му е многу големо, ништо, ќе ми прости