Што сè е потребно за новороденче?

Discussion in 'Бебе' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Не ти препорачувам од сетовите од фб/инста. Нарачав еден, има и неупотребливи работи внатре. Едно бенкиче претенко бело, без врзвување... појма немам за што служи. Бодито е за облекување преку врат. Нема проширен преклоп на раменцата, само мал отвор. Нема шанси да му го облечеш на новороденче. Внимавај на тоа, гледај детално на сликите ако решиш да нарачаш.
    Моите имаат и фелери. На пантолончињата едната ногавичка е поголема. Плус конци на сите страни.

Ако имаш можност да видиш сет и да провериш, супер. Онлајн е ризик, мислам дека моето не вреди за парите, а ми изгледаше преефтино кога нарачував.

Last edited: Feb 20, 2021
    Ula, thelittle17, IRBBB and 3 others like this.
  2. CareTee

CareTee Популарен член

@Kitten Да од рамстор ги земав, имаа и некој попуст пред некоја недела мислам 220 отприлика ги земав а 290 им е редовната цена. Се надевам ќе се најдат корисни.:D

Kitten likes this.
  3. LucyLu

LucyLu Популарен член

Од кратка моја пракса би ве советувала следново :
    1. Млеко за мачкање да си земете одпосле. Моето како се роди со кожиче што се лупи па морав друго да земам а веќе имав Мустела стокмено.
    2. Моч пеленките за пресоблекување две. Како за почеток некако не ми беше згодно на подлогата за пресоблекување.
    3. Некако лично ми се погодија комплетчињата повеќе по лесни за облекување. Помалку копчиња може затоа, само од нив не ми идат бранови топлина :D
    Облеката да е практична да не е со премногу копчиња и да не е само преку глава да се облекува.
    4. Чаршавчиња дупли обавезно
    5. Шише исто одпосле ( по потреба )
    6. Цуцла јас си земав дента од Ремедика кога си одевме, на мојата како медови да и течеа од неа :D
    7. Тетра повеќе и ми се најдоа мали крпчиња едни од Џамбо
    8.Гакичките со мрежа од Ремедика се топ значи. Ако сте во можност тркнете таму до аптеката земете си нема утка.

Ако ми текне уште нешто ќе пишам. Ова вака што ми текнува од деновиве пракса :D:hug:

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Да, мене ми беа одлични, лесно растегливи и тенки. Пред 3 год коштаа 360.

CareTee likes this.
  5. Elena878

Elena878 Истакнат член

Срцка, има една девојка носи ствари од Икеа само и праќаш слики производот и кодот од самиот веб сајт https://www.ikea.gr/en/ е сеа, она зима провизија нешо ситно ама ако сакаш ќе ти дадам број од неа

Starlič likes this.
  6. lovely91

lovely91 Популарен член

Девојки да ве прашам го зедов ова комплетче како за од болница се си мислев е малечко а тоа пишува 56 број од 1-3 значи би било големко и не ќе можам баш како за од болница да го облечам? Се мислам да не е големо,ич немам ориентација со големиниве :) IMG_20210220_162221.jpg

7. duffi

duffi Форумски идол

Јас имав сет од Карамел, после и уште неколку. Ги утепавме од носење. Секако имаше и вишок ствари. Ама ќебенцети, бодито и комплетот беа топ. И на квалитет и функционалност.

kukla21 and azelea like this.
  8. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

@lovely91 Според мене сосема е во ред бројчето.

И јас имав земено сет и се што беше од него се искористи, ќебенцето се уште го користиме за дневни дремки. За во болница имав спремено 3 комбинации :tmi:кога ми го облакаа во болница го одбраа сетот.

Nefertiti., martty06 and lovely91 like this.
  9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Која цена се мрежестите гаќи од аптеката во Ремедика?

10. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

А во аптеката во Систина има ли мрежасти гаѓи?
    И дали се добри и тие како овие од Ремедика што ги даваат?

Ula likes this.
  11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Таму не најдов. Само тие на Чико. Јави се, може добиле. Дона фарм е аптеката.
    Даваат дур си хоспитализиран гаќички во Систина. Јас и за дома им зедов :)

Nefertiti. likes this.
  12. Marge

Marge Популарен член

Дали е ок за почеток да земам 56ки, па дури и за вадење од болница или да си почнам од 50ки? Ќе изгледаат ли многу големо 56ките?

13. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Земи си и некоја 50ка, да не биде како вреќа кога ќе го вадите од болница. Зависи и бебе колкаво ќе се роди, јас имам 3,4 бодиња и две шпикозни 50ка ама очекувам големо бебе, другите ми се поголеми бројчиња :)

LucyLu and Marge like this.
  14. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

ко во торба ќе е со 56ка

Marge, jarec6 and 0ли like this.
  15. mamaJana

mamaJana Популарен член

Првиот месец ќе ти требаат 50ки.
    Јас зедов 4 комплетчиња 50ки, 5 бодиња, шпихозни 3 пара.
    Дополнително имам од предходно од ќерка ми уште неколку комплети.

0ли, Marge and kukla21 like this.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Убаво пиша неккоја членка,ќе си понесе и помал и поголем број па ќе види што ќе му одговара
    Јас со мерак купив шпихозни од окаиди, најмало беше 59цм мислам 0-3 бројче.
    Кога го изнесувавме не го ни приметив дека во транспортер,во кола,јас со болки едвај се качив. Леле кога го видов дома,а после и на слика се прснав од смеење. Тие шпихозни му беа баш точни на 40 дена. А се роди 53см:D
    Така да,понеси си и помало и поголемо.

17. Krofna*

Krofna* Популарен член

Мене се ми беше 56ка, само боденца 50ка купив и таман си беше а 50см се роди. Комплетчето 56ка за изнесување го земав од Зара и си го износи цел месец, немаш потреба помали бидејќи сигурно со мерак ќе го купиш а верувај само еднаш ќе го облечеш во него подобро 56ка

Luna91 and Marge like this.
  18. Marge

Marge Популарен член

И јас така размислував, веќе најдов еден комплетен сет со 8 парчиња, мислев тој ете да го земам 50ка, а облеката што сакам да му ја земам за од болница, ми е толку слатка, што си мислам, ако му ја земам 50ка, еднаш ќе ја облече, вака 56ка, може неколку пати барем ќе му ја облечам, па и да му биде голема малку...ама па не сакам торба да му бидат, како што пиша некоја членка погоре :( Може е глупо прашањево, ама може ли некако да се знае пред пораѓај дали би било поголемко бебе? Не во поглед на килажа, него во должина?

19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

И килажа може да утнат. На некои жени по 1 кг им кажуваат повеќе помалку.
    Инаку ако е буце, и да не е толку долго, ке му стојат оптегнати алиштата. Не е исто да е 53 цм и 3500 и 4300.
    Ако сте вие крупни, или еден од вас, големи се шансите и бебе да е такво. Ама ако сте ниски или просечни, мали се шансите да е крупно.

kukla21 and Marge like this.
  20. Marge

Marge Популарен член

Ние сме високи и јас и сопругот, затоа и мене некако ми иде натаму дека бебе би било големко :?: Ама додека не се роди, кој може да знае :D Јас ќе ризикувам и тоа за излегување од болница, ќе му го земам 56ка, а ако му е многу големо, ништо, ќе ми прости :doh: