Јас еднаш кажав дека облеката за излегување од болница е преценета. Ке го облекуваш секој ден, по 5 пати просек. Ако толку ти е мерак да му е таман земи една 50ка и спиј мирно.
Имам пишувано низ темиве колку се замарав со првото со што ќе ја изнесам. Искрено, кога дојде ред да излеземе од болница воопшто не ми беше важно во што е облечено. Сакав само да си одиме дома. Е после тоа си ја џинџурев со мерак. Зборот ми е дека многу се замараме за половина час работа.
Може е смешно прашањето ама морам да прашам сепак. Да ве прашам за креветчето на бебето, зошто сите ставаат огради низ цело креветче? Нешто заради бебето и спиењето е подобро така или естетски така само преферирате? Јас нарачав плетенка само и три перничиња пошто не сакам оградици.
Мислам, ама само мислам (поим немам ни јас ) дека се ставаат оградиците за да се заштити бебето од удар во дрвото или заглавување во преградите.
За заштите се ставаат НО, за новороденче и мало бебе не е препорачливо да има ништо, ни плетенка, ни перници. Само вреќата во која спие. Оргадиците се за кога ќе почне да "шета" низ кревет у спиење и кога пробува да се исправа за да не лупне во даските.
Памучно ќебе/прекривка е доволно според мене. Еднаш-двапати му ставив вреќа и тоа за да не ми остане неупотребена, а сум ја купила.
Јас мајка ситна 158, родив бебе 58цм долго. 4050гр тешко На 3 дена по термин. Значи немора да значи ако вие сте високи или крупни дека и бебето ќе бодд големо родено.
Ама мажот ти да не е доста повисок Малку да се нашалиме, инаку да нема правило и големи крупни мајки ситни бебиња раѓале, тоа генетиката здравје понатака може да си игра улога во растењето
Секако денес не изненадија со куп поклони од кај маж ми од работа. Има 44ки, 50ки и 56ки Мислам дека ваков спектар на облека и големини, јас никогаш немаше да му обезбедам. Сега само нека си дојде, колкав и да е, обезбеден е со облека
Jas uste ne sum izvadila dete od bolnica ama so istovo mislenje sum. Vadenjeto e 5min vo transporter. Mene mi e poise merak da si iam za doteruvanje dzidzani raboti za posle koa ke si ja setam niz park, toj den se.mi se cini deka edvaj ke cekam doma da si dojdam. Dobro i edna dve sliki ke mora da se napravat
Аха, ги глеледав јас и на али експрес, се мислев дали да нарачам па помислив да не ги има нефде кај нас да ги видам во живо какви се, бап пд таа причина што прашуваш и ти, колку се дебели, дали менуваат вреќичка итн.
Овие конкретно не се многу дебели, ама мислам дека има и подебели (не сум сигурна). Дали заменуваат вреќичка и јас не знам, затоа и прашувам, затоа што моето треба да се роди средина на април, па не знам колку е паметно вреќичка, да не му е топло. Повеќето вреќички што ги најдов се дебелки, уствари најдов и потенки, ама пак ми изгледаат дебели, па затоа се мислам што е паметно
Кога земате од овие за повивање, гледајте кај нозете да се широки за да можат да си ги креваат нозете свиткани бидејќи така и спијат. Треба комотно и слободно да им е кај нозе поради колковите.
@Marge @MissWitch https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=130749215600139&id=105017431506651 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=209980627394669&id=100193058373427