@Marge @MissWitch На вакви мислам, вакви би барала ако веќе сакате да повивате. Внатре ќе се рачињата, а нозете сосема слободни за да си ги кренат и со свиткани колена и да спијат. Не се сеќавам каде гледав вакви, ако најдам, ќе пишам пак. На Томи Типи се.
Мене ми беше најмногу, да не му е топло во ваква класична вреќичка, ми изгледаат дебелки. Или ги гледав и овие, може па ова ќе биде попаметен избор?
Не е она класична вреќичка што го ставив, се закопчува кај рачињата за да не мрда многу и да не се буди со штрекање, ја има улогата на тоа што го стави ти. Понатаму може како класична вреќа да се користи. За правилен развој на колковите, важно е да не се стиснати колковите во онакво тесно бидејќи природна положба им е да се раширени нозете. Обична вреќа за почеток мислам дека не ви треба, бебињата многу не мрдаат и може да се покриваат со нешто од под пазуви надолу. Она што го стави мислев дека го ставаш бидејќи сакаш да го повиваш и да не мрда со рачињата.
Не се нозете слободни, внатре се ставаат во ова, како џепче има коешто не се гледа на сликава. Имам вакво од БиБејби. Сите се овие на ист принцип. Џеб за нозе и најчесто лепенки на делот кај рацете.
Здраво, дали некоја мајка има купено Микролајф топломер сега брзо, од новите пратки и како сте задоволни?
Јас купив пред месец и пол. Треба бебе мирно да седи со главчето инаку не покажува точно, повеќе покажува. Инаку горе доле точен е.
Zdravo mamicki. Nie ocekuvame proletno aprilsko bebence sovet kako da go oblakam bebenceto, dali za odozdola bodi na dolgi ili kratki rakavi? I koja velicina na bodi koristevte na pocetok 50 ili 56?
ја би рекла боди на кратки, ма да ја и у сред јануари облеков боди на кратки очекував ситно бебенце па си спремив 50ки и си ги поносе 2 недели
И јас сум за боди со кратки така и јас во јануари ја изнесував,а и до сега немам боди на долги облечено.
Зависи од бебето. Имам читано дека родители се скептични за овие, ама им имаат доста помогнато за да спие мирно бебето, ако спие немирно. Други се задоволни од вакво на сликата, а трети од вреќичка. Последниве ги има летни, зимни и за сите сезони. Мене ме советуваа да земам од сите, па како му е најзгодно на бебе, така. Ќебе, покривки и сл. не смее да се користи кај бебе. Дури вреќичките, кои единствено имаат големини од овие 3 опции, мора да ја имаат правилната големина, за да не дај боже ако е поголема да се пикне бебе внатре и да не може да дише (немаат рефлекси да се свртат ако неможат да земат воздух). На бебе полошо може да му направиш ако му е потопло (постои опасност од прегревање) отколку поладно, макар што со вреќичка и сл. би му било супер.
Јас користев и маста му ја извадив. Ако земаш, гледај подлогата да е од потврд сунѓер, има некои ептен се меки и полнети, а нели сепак на рамно и тврдо треба да лежи. Одлуката секако е твоја дали да купиш