Баш вчера го читав за шпихозните, и се збунив. Моево на почеток на август треба да се роди а тогаш е секогаш над 30 темп. И некако не ми оди во шпихозни да го облакам, баш и мајка ми ја Прашував вика не бе мама боди панталонки на кратки и пеленка.
Прво ќе видам во вајкики, таму ми е квалитетно и со убава цена. За првите два месеци ќе му купам само, после работите од бато настапуваат на сцена
Мисли си така Јаа малку искористив. Се чудан каде ми се панталони за 6-9, многу малку најдов. Кога тоа како ќе најдам, кога тој период беше лето за дунде и се ми е кратки.
не дај боже дисплазија да е во прашање. Не е само широк повој решението. Треба нозе кренати да се и раширени не повеќе од ширината на рамената.
Не ,за мене џабе потрошени пари. Се користи првите два три месеци ,а ако се издолжи ни толку. Леле и јас иста бев па уште и глупава ја слушав свекрва ми. Породена август , септември беше по 30 степена јас боди на рамки ,широк повој, и комплетче на долги или шпикозни со долги па уште и кога ќе заспие со ќебенце ја покриваше, јас тргни го стави тетра таа тргни стави ќебе ,ко кукла да беше. Уште и ме замараше да ја повила ,е тоа не дозволив. Сега да сум боди на рамки и шпикозни со кратки би ставала. Ни широк ни бакрачи. Ќерка ми се роди скоро 3 кг во август. 50 ко имав 4 боди бенкици и 3 комплетчиња 2 шпикозни. Ги нарасна за 2 недели,реално тој период е топло и брзо се сушат а машина се собираше за два дена ,повратила,се искака... Првиот месец би ставала боди на рамчиња и шпикозни со долги ,втор би преминала на кратки. Следно бројче ти е 56 од него можеш и нешто повеќе да земеш. Постелнини мин две. Пелена за пресоблекување имаш еднократна употреба и имаш трајни се пере на 40 степени. Јас земав две трајни. Две бањарки,ги земав поголеми да може да ги користи повеќе. Вреќичка земав ама не сака да спие во неа ене така дреме. Ќебенце земав две потенки + едно свекрва ми и купи дебело и едно јас си сплетив дебело тетри некаде 20 имав нешто купено нешто ми даде золва ми. Шише за почеток земав едно и така остана зошто не го сака баш ,цуцла лажливка исто. Чешле ,ноктарица,колекција (шампонче,гел, хидратантно млеко ,крема за пеленска регија ,влажни). За нега на папоче ќе ти кажат во болница што треба (бебе беше во инкубатор и таму му паднало затоа не знам ) пелени најмали.
@Emotional123 и нешто што никој не ми кажа беше четка за миење на шишето . После скапа барање едвај најдов (нема овде кај што живеам продавници за беби работи )
Ајде и друг период што не зафати. Него бебе е крупно па и тоа што го носел баткото пример тренерчиња долни му се како хеланки а боди ако го закопчам како со декокте е многу е крупен за разлика од батко
и ние гнездото го утепуваме од користење за лежење во дневна преку ден и дневни дремки (во последно не сака да дреме преку ден во креветче). нашето не е комплетно затворено од сите страни, се одврзува од доле такашто има простор за растење, ама претпоставувам ќе го користиме максимум додека не почне да се тркала.