Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Фала мами. Да си купите поубав. Се надевам ќе сака да седи во него цуцката, ако не со маж ми ќе се мењаме :rofl::rofl::rofl::rofl: иначе да ептен е лесен за маневрирање и не е ич тежок, со една рака можеш да го шеташ. А место зафаќа колку мала табуретка од прилика, може и на батерии и на струја да работи, а има и даљинско за мама дур пие кафе да не мора да станува да му мења музика или да појачува нишкање

На Bella_Stella и IRBBB им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.696
    Допаѓања:
    40.029
    Имам на мам две цуцли лажливки, од Германија ми ги донесеа,така си стојат во кутивчето, мојата не е љубител на цуцли. Ако сака некоја мајка би и ги подарила
    IMG_20210414_125517.jpg IMG_20210414_125545.jpg IMG_20210414_125554.jpg

На IRBBB и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.844
    Допаѓања:
    18.701
    Овие ги имав јас и синко ги сакаше. Топ се.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    775
    Има попусти во БебеХоум, баш сега ми излегоа на фб некои релаксатори на слика, ѕирни може ќе ти фати око нешто :* https://bebehome.mk/?s=bright start...17QsorxytAoLtpbTcLnFz3jU_TGuzMfA-a0EyPUD9vRZA

На IRBBB и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.609
    Допаѓања:
    21.235
    На Dee*Tee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Мене уште ми е рано, до август има уште скоро половина пат, ама сакам со време да сум спремна.
    Сега за сега, бебуш има креветче (душече ќе земам ново), количка, транспортер, корпа за изнесување од болница, некои постелнини, ќебенце и плико (иако пликоата не верувам да ги користам). До сега купив алиштенца за изнесување од болница, 2 комплетчиња и уште 6 бодиња порачав ( некои 50-52 и 56ки, од кои двете најмалечки се на прекорамки, а другите се на долги ракавчиња). Облека секако ќе докупувам, најверојатно на долги бидејќи е доста ладно дома.
    Натаму планирам уште коритце за бањање, крпа за бањање, ножички за нокти сечење, топломер, и друго не знам што ми фали.

7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ne, mene vo remedika me ucea deka useto se cisti samo nadvor skolkata so stapce, ne se vleguva vnatre taka da mozes so tie sto gi imas doma. Jas taka pravam

На Ula, Dee*Tee и IRBBB им се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.844
    Допаѓања:
    18.701
    Пд болница најпрактично е да го изнесеш бебе во транспортер.

На thelittle17, Inana123, Ula и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Другарки ја џабе зборев сепак ми се малку алишта секој ден се переме. И донарачав бодиња, шпикозни и кебенца. Моето имаше некоја инфекција и сега му искачаат такви црвенки и мора пресоблекување на три саата па само се переме

На IRBBB и Stressed Out им се допаѓа ова.
  10. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Дете после една година треба и мора да спие само, а не со мама и тато во кревет.
    Со спиење во ист кревет до ниедна возраст, ем бракот се упропастува, ем детето.

Леле колку сум офтопик. :wasntme:

На Ula, thelittle17, Pacient srna и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    741
    Скроз истиот релаксатор само друга боја го купив од Baby shop Charly за 3.500ден. Провери и кај нив

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.609
    Допаѓања:
    21.235
    Фала ти. :sun:

На Inana123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.844
    Допаѓања:
    18.701
    Подобро да докупиш, ке видиш и број кој е најдобар и нема да трупаш. Таман работа да се оставиш без ич алишта, ама лесно е да се докупи ако фали.
    Синко до година и пол спиеше сам, а еве сега до мене бара.
    Ако го ставам и се разбуди има журка до 1. Не е здраво ни за синко ни за нашите живци.

Како ке го упропастиш бракот ако детето спие меѓу вас?

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Епа се губи интимата меѓу партнерите лесно така мислам. Ама сепак, коментарот беше надоврзување на пример во кој беше посочено дека дете на 7 годишна возраст спие со родителите.

Твоето синче сега поминува низ некаков период ваљда и не сметам дека е нешто лошо што спие со тебе и мт моментално ама верувам дека ти не посакуваш да спиете заедно на погоре наведената возраст. Едно е минлив период, друго е константа.

И остај ме што паметувам јас тука, бебе од прв ден спие во креветче ама кога ќе ја заспие мм на кревет толку многу посакувам да не морам да ја преместам отпосле, туку да си спиеме сите заедно.

На Majra, Ula, thelittle17 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Od skromno iskustvo samo ke kazam kupuvajte si bodi-benkici a ne samo bodi mene mi se polesni za oblakanje i soblakanje. Spihoznite od mothercare so rakavicki isto se must odma dokupiv poso mojava spremna za na manikir se rodi site rakavicki gi vadi i gi frla.
    I imajte nekoja tropalka po doma zaso bebe od 10 dena veke go zalazuvas ako mu tropka i se mrda nesto pred oci odma vrti glavceto za presoblakanje da sedi mirno. Isto taka vlazni maramici za brisenje doma ne-mojata se otkornuva od placenje od ladno, jas dupeto i go brisam so pamuk potopen vo mlaka voda.

На Ula, kostovaivana, Nefertiti. и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Зошто не почнеш да и ги сечеш ноктите? Таман ќе ги извадиш ракавиците. Јас поминав со еден пар ракавици кои ги добив на поклон, не ми ни текна да купам.

На dromka и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Uste mi e strav, ne sum sobrala hrabrost:$

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Разбирливо :D И јас се плашев ама верувај многу е лесно кај мало бебенце, после е предизвикот :sweat:
    Сега го чекам да заспие цврсто и на прсти, лека полека ги сечам. Па ќе мрдне и прекинувам, па пак чекам да зацврсти. Ваква сум :bandit:
    Многу е поубаво за бебето без ракавици, ај што ќе се стопли времето кај и да е, туку поубаво е за него да си пипка, да си мрда, да си ги гледа рачињата.

На dromka, Ula, ivance.. и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Skroz se slagam mada na mojava malce da zapreta odma ladni racinjata i stapalcata...ova na presoblakanje go primetuvam. Inace i jas vo son ke secam koga ke se ohrabram, ama do togas mothercare spihoznickite top mi se. Tie ponataka i bez rakavicka ke si gi nosi.

20. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.430
    Се уфрлив во муабетот, но со што е подобро да се сечат. Ноктарче или ножичка?:?:

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.