Сакам со пумпица. Вака сум претерано гадлива, не сум сигурна дали ќе можам со тоа. А шишенце која мл е најдобро да се земе? За новороденче
Сега го видов и каталогот, малото од 120мл е 515 ден ама јас големото го сакам. Ќе почекам попуст, не е итно сеуште.
Ама немај гајле тоа си е убаво направено, нема ти гомца да влечеш, види Црвениот дел е во носе, па има сунгер, црево, а зелениот дел во уста. Нема шанси да вшмукаш гомце. Ме насмеа Ова ти е најдобро ти гарантирам
Ти потврдувам и јас за овој релаксатор. Второ бебе ќе се релаксира во него. Само прсти во Локо кроко имаше и друг дезен намален за скоро 1000 ден.
Od tvoeto nema nisto da ti smeta. I jas se.plasev deka nema da mozam peleni da.menjam deka gadliva sum i osetliva na miris ama eve me neam.gajle. a doma rasipana hrana i sifoni i wc maz mi cisti zaso ja povrakam
Тие се, со такви сечам. Така ти се чини дека не може да се сече. Сега баш му сечев, фр-фр @Emotional123 Ништо од бебето нема да ти е гадно И јас сум гадлива, особено на мириси, мислев дека нема да можам пелена да сменам, но од прв момент ништо негово не ми е гадно.
Золва ни има вакво што се влече, па кога ја видов кога малиот беше настинат, ми се превртеа црева. Ама и тоа што викате, може со мое дете поинаку ќе гледам на работите.
Eve sliki od temava sigurno ima i drugi. Bodi benkica se otkopcuva celo, ja stavas bebe vrz nea i kopcas. Klasicno bodi treba da go navleces preku glava ili od dole. Mene licno mi se poteski za.oblakanje bodinjata @kostovaivana
Еве боди бенкица.. јас имам многу малку. Се свестив дека е подобро со нив веќе од кога бев опремена со обични бодиња.
Дефинитивно се најлесни за облакање, со други мислам главата ќе му ја откачам,иако не му се кнап Туку, имав земено едни бодиња баш такви од Зур маркет во Мичурин, поубави бодиња ми нема, а 300 денари 3 спакувани беа, дали има некоја од вас во населба некаде Зур да види бројчиња, ваму нема, би земала поголеми пак од тие ако има....
Барам совет од искусните мамички. Што од козметика да земам за почеток, за првиот месец-месец ипол? Не сакам да трупам многу пошо не знам како ќе и реагира кожата а и не сакам баш многу дс користам барем на почеток козметика. Ја сум со план да земам крем за пеленска регија, кремче за тело и нешто за бањање ама не знам што, дали маслена купка дали гелче? За марка се мислам меѓу Веледа и Мустела.