Што сè е потребно за новороденче?

Discussion in 'Бебе' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Mozes da pocekas da vidis vo bolnica sto ke mu stavat pa ako e ok kupi si toa. Remedika gi mackaat so eucerin bebinjata i pavloviceva na pelenska. Jas izbrzav kupiv karite bebe na l'occitane gel i losion i pavloviceva za dundeto i dupeto, sreka nema losa reakcija i si teram so toa.

dromka and kostovaivana like this.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Јас Мустела би користела можеби доколку има проблематична кожа. За нормална кожа користам Веледа.
    Еднаш му се појави како лишај на лицето кога почна се да става во уста и му помина со Еуцерин атопи.
    За старт доволно ти е шампонче и крема за пеленска регија. Јас и млеко за тело купив од старт ама ептен ретко ставам, првото шише дали е до пола.

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Јас се мислам меѓу Мустела, Уриаж и Веледа. Знам дека сите три бренда се добри, ама не знам како да се одлучам за еден. На почеток би го капела само со вода и камилица, ама за недела-две сакам да почнам со козметика. Што има во тоа куферчето на Веледа и која крема за пеленска регија ви се покажала како најдобра?

4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Во друга тема ја фалеа Уриаж.

Bella_Stella likes this.
  5. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Веледа, дефинитивно, според мене. :)

Jana06 and Bella_Stella like this.
  6. Ula

Ula Популарен член

Во флаер од Вива Фреш ги гледав намалени пред некое време. Јас инаку ги купив пластичните сетот за новороденче и едно стаклено земав од Нептун и тоа со ваучери што купувавме апарати па ми излегоа топ. Провери во Нептун некогаш мош на попуст ќе ги дадат...
    А од козметика земавме на Логона и на Еуцерин зашто има инфекција на кожата и се изфрла со едни црвенки ама чим го избањам му се губат. Го мачкам лосионче ептен малку и Судокрем. Ова се по препорака на педијатарот

s.bass and dromka like this.
  7. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Да бее заборавив да ги пратам и Нептун, само еднаш имам проверено до сега. Фала ! (highfive)
    Едит: Во вива фреш до пред 2 дена на 25%, 600 ден :doh:

Ula likes this.
  8. Ula

Ula Популарен член

Ова стакленово како ми е страв немој да ми падне врз бебето па да го утепам хаха и повеќе ги користам пластичните бидејки се одмолзувам и навечер му давам во шише и чајче пие за грчеви. Како кажав навечер два пати до сега јахаха важно тоа ми е планот хахах предходно се го заборавав во фрижидер и ќе го ставев да цица

Nancy27* likes this.
  9. Pacient srna

I na mojava i se pojavija ko bubulici na liceto...bela e mn i osetliva koza ima. Mi rekoa tobrex i perioral na fryziderm ili afloderm da mackam

Ula likes this.
  10. Ula

Ula Популарен член

Моето е црнчо ама се белее хаха по телото му искачаат ретко по лицето такви се црвени широки како да те каснало нешто со бело на средина ама ги снемува брзо

Pacient srna likes this.
  11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Со ништо да не ја мачкаш дококлку се бебешки акни. Тие се како ситни зрна мислиш полни гној. Од ден на ден знаат да бидст воспалени. Се тоа е од хормоните твои што се лачат во млекото. Со тек на време ке се средат
    Јас така со таа една розева течност го мачкав абе мислам бетер го направив поголемово.
    Сами од себе се повлекоа.
    А афлодермот па е кортико никако на лице и толку малецко

dromka and Pacient srna like this.
  12. Pacient srna

A da ne ne ti odgovara detergentot?

Ula likes this.
  13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Веледа ти е природна козметика за разлика од другиве. Камилица не знам дали се препорачува заради алергии.. Јас првите неколку пати ја бањав со молзено мајчино млеко околу 30 мл истурав во легенот. И чудо некое колку е лековито. Ќе се гребнеше, ќе капнев млеко на местото, за 2-3 часа немаше веќе гребнатинка. Во куферчето на Веледа има крема за лице/тело, крема за пеленска регија и гел за туширање. Јас и маслото за масажа го земав, многу е убаво. Со него чистев и скалп кога се направи craddle cap.
    @Pacient srna ќе си исчезнат сами бубуљиците на сите бебиња се прават. Од хормоните твои се чисти бебето. Ќерка ми беше жалче, цела беше таква нафрлана цела недела па и повеќе. Мачкав со бепантен за да не и се суши кожичката, по препорака на педијатар ми рече никако да не ја оставам сува дека е поподложна на бактерии. За 1 недела се повлекоа и веќе не и се направија.

dromka, kostovaivana and Pacient srna like this.
  14. Pacient srna

Ne go staiv toa shube mi bese. Znam deka sami ke se povlecat ama pa taa nonstop se mava so racene pogotovo grcevi koa ke ja fatat. Sabajle i krv imase na rakavickata od sto se mavnala vo son valjda ne znam zatoa sakam pobrzo da i projdat da ne i gi vrzuvam racete ke zbesne epten

15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Каде има Веледа козметика?

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

@Bicka77 а да ѕирниш во дм?
    Јас пред некое време го зедов стакленото шишенце од 160мл, меѓу 450 и 550 ден.

Bicka77 likes this.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Моментално на акција е тоа Авент Натурал 120 мл

Bicka77 and IRBBB like this.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Моја грешка. 120мл било и моето, сега проверив. Изгледа уште трае акцијата.

Веледа од куферчињата спомнаа дека ги имало во некоја аптека во Капитол, провери таму.

Bicka77 and Emotional123 like this.
  19. Ula

Ula Популарен член

Оф сите ги измењавме сите алишта сто пати ги преправ со интензив програма со повторно плакнење со предперење ќе го избледам сите хаха првин беа испрани со Бекутан, па ајде со тој од ДМ за бебиња што е и сега со Персил сензитив и не знам со што да ги перам веќе искрено и не мислам дека е до детергентот зашто му се појавуваат и се губат независно кога сум го пресоблекла

20. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Во поголемите Зегин аптеки, има и во Еурофарм, мислам дека имам видено и во аптеки Бети.

dromka and Emotional123 like this.