Не не се такви тие вручици или како и да се викаат овие ги појави уште кога се роди во болница од мене му било тоа и сега се чистело така ми објасни педијатарот. Инаку не го наоблекувам баш е комотно облечено дури подсмрзнато малку од страв немој да го претоплам патронажната ми кажа плус да му облечам уште едно боди и чорапи зашто стапалцата му беа модрички од ладно тоа е има посебно место во пеколот за родителите
Јас користев Бекутан шампон (1-2 недели по раѓање да го истрошам од болница) после се префрлив на Корин де фарм розев (сеуште него го користиме 2 години е, а и ми се исплаќа долго го користам), Freezy Derm cream. А масла, млека за тело сеуште не користиме, нема потреба
Аа добро не сум разбрала добро. Патронажните се со заостанати совети од пред 20г, според мене само лоши совети и непотребни делат, нема никаква корист од нивната посета.
Не сите Мојата ми дојде како некој ангел испратен од небото Дома дојдов како падната од марс и у неа го гледав спасот Јас мојата си ја запознав уште у болница. У цел тој хаос што го имаш у глава кога си идеш од болница со новороденче, ми даваше некој спокој мислата дека ќе ми дојде дома за ден-два.
И мојата се погоди воопшто не ми кажа ништо што би ми направило непријатно уште и број ми остави да и се јавувам јас нормално ја дупнав хаха па пак дојде. Ептен ми е модерна како да кажам не кажа не смее лажачка, не смее силиконска брадавица, ова она дури ми рече бре чаша пиво да се напијам хаха за смирување и богато млеко. Ми кажа како да се пазам и да не бидам протрес за бебето. Ми рече не се секирај за родителите има посебен дел во пеколот па така и да утнеш нешто немај гајле ништо страшно секако ќе идеш таму и се испонасмеа хахаха А јас имам плус тетка што работи сестра на неонатологија и она доаѓа и мн е кротка и мирна енергија има дијазепам после нејзе и јас и бебе спиеме како заклани не знам што ни прави ни бае ли кујзнае хаха
Дали ќе сакаш линкче да ми пуштиш од големото стаклено, јас само малото го наоѓам (или може се имаат потрошено ).
Јас сабајле во 6 го нарачав, сега пишува дека нема на залиха: https://onestopshop.mk/shop/philips-natural-stakleno-shishe-so-silkonska-czuczla-od-1-meseczi-240ml
Брзи прсти . Ништо, фала ти ќе барам на друго место. Туку ова големово арно е за почеток за новородено, дека гледам 1+ е ? Да знам дали да земам од старт големо, ова малово многу мало ми се гледа .
И мене многу мало ми беше малото. Големово другарка ми рече од старт го користела и ми го препорљча за новороденче. Јас моментално воопшто не користам, се спремам за некој месец од сега со чајчиња и сл.
Инаку јас двете стаклени ги купив, и големото од 240 мл и малото од 120 мл. Малото го начекав на некој попуст во ДМ за 515 денари. За големото во Зегин приметив тогаш дека таму е малку намалено, а во ДМ беше 775 денари.
Веќе ме фака возбуда и треба да привршувам со снабдување на сите неопходни работи па ве молам за совет - какво термофорче да земам кое е полесно за користење, она со вода/гел или она со семки полнето? - не ја сакам таа оригиналот павловичева бидејки е маст, некоја друга да предложите?