Креветчињата се супер. Јас скоро порачав од таму,а и на мојте блиски креветчињата, на сите им се од таму. Со алое вера душек. Ако сакаш пиши ми лп ќе ти пратам слики.
Ovie od 0-3 56ki dali se tocni brojkite i dali bar do 2m ke mozi da se nosat bodite ili zavisi od bebusot kako napreduva?
Каде има бебешки шпихозни или бодиња со патенти да се закопчуваат, место со копчиња? И ксжете ми дали уште од сега да купам шишенце и лажалка или не? Ме пишмани аптекарката, ми вика што ќе ти е.
Ние сме 3 и пол месеци и 0-3 уште ни се точни ама кнап...на нив пишува 0-3 дека се до 5.5 килограми ние до 6 кг ги носиме
Што е со душекот? Колкаво е бебето? Ние истиот го имаме, и не сака баш бебе да спие на него, затоа прашувам.
Шишенце добро е да имаш во случај првите денови да не има потреба за дохрна на бебче. Лажливка не ти е неопходна, можеш понатаму да земеш
Jas imam so patent od h&m ama toa patentot gore ako go zakopcas do kraj moze na bebr vo vrat da go bocka
Јас од Carter's имам земено шпихозни со патент, на крајот кога завршува петентот има заштита да не го боцка бебе.
Јас викам да си земеш, млеко може да немаш доволно ко ќе излезеш од болница, и одма ко ќе дојдеш дома да треба да го дохраниш бебето, особено прворотка, така бар ми рекоа во болница треба неколку дена да надојде. Мене лажливка исто од прв ден ми требаше, не е кај сите така, ама си викав на толку пари дадени, за едно шишенце и цуцла ич не му ја мислам.
За една недела прави 6м, но не е до душечето. Проблем имам што не сака сама да спие никако, само со нас на спална Се бориме не знам колку време но залудно, чим ја оставам одма се буди и плаче..
Задремува со цице па подметнувам цуцла. Ја цуца додека да заспие цврсто, ја пушта, ја тргам на страна и завршена процедура. Од прдешка ако се разбуди со кенкање, исто нудам цуцла.
Еве што имам до сега: креветче (душек ќе купам), количка, транспортер, облека за почеток, постелнини, вреќичка, ќебенца, бањарки. Знам дека ми фалат уште алиштенца за излегување од болница, пелени за повивање, козметика, пелени, шишенца (за овие последните мислам дека ми е рано). Релаксатори и такви чуда не планирам да користам. Гнездото ми е во мисла, до крај ваљда ќе се одлучам. Лигарчиња и чорапки ќе земам, а друго што ми фали? Цел ден мислам, се обидувам да направам список и не можам никако да смислам. Едит: Ми текна дека треба и кадичка да се земе.
Подлога за пресоблекување или неколку моч пелени како алтернатива. Термометар за мерење темп на вода во која ќе бањаш бебе. Ножички и/или ноктарче. Едно пакување тетра пелени не ти се на одмет според мене, ги користам да постелам на бебе да го легна негде, за ждригање, за тапкање после бањање... појди Бит Пазар, имаш на Алкалоид 10 за 500-600 ден, на други места се поскапи, особено тие џиџаните.
Дефинитивно тетра пелени. Пред да се породам мислев нема да ми требаат, земав 2,3 џиџани само. Од кога се породив купив уште минимум 10.. Ги користам за под глава во креветче (за во случај да поврати, да не го расонувам со мењање чаршав), за легнување, како подлога за во гнездо/релаксатор, за ждригање, сега на потопло време и за покривање преку ден и за уште ред други работи. Колку повеќе - толку подобро (барем во мојот случај)