Како мислиш развлекуваат да се деформираат или? Јас имам и такво и такви и тоа во темни бои се и нон стоп се перат и сушат немаат гајле ни боја сменија ни форма
Имам бодиња на долги и кратки, шпихозни, пижамчиња, капчиња, лигавчиња, ракавички, пешкирчиња, ќебенце (не е дебело), чаршафчиња, панталончиња, тетра пелени. Од сите имам по неколку пара, не нешто многу. Од козметика Еуцерин масло за бањање (имам и Babylove) ама на почеток сакам Еуцерин, крема за пеленска регија, бебешка пудра, масло за масажа. 1 пакување пелени 2-5 кг, влажни марамици, топломер, лажливка, топломер за вода. И секако креветче, количка, транспортер. Што ми фали? Пелени во болница мора ли цело пакување да се носи? Ако не, колку да носам? И влажни марамици за него планирам да земам. Друго за него што треба за во болница?
Шишенце земи си(стаклено подобро).Може нема да имате потреба од дохрана ама имај си едно за да не трчаш подоцна по аптеки.
На што ќе го пресоблекуваш дома? Купи си или од они подлогите по 1000 ден што се или оние моч пелени што ги викаат. Земи си и туфери, ќе ти се најдат. На babylove има многу убави и големки.
Tuferite mnogu bolje brisat od vlazni, jas samo tie gi koristam, vlazni epten za nadvor. Baska vlaznite se ladni a ovie gi potopuvam vp mlaka voda
Si kupiv mali peskircinja od mothercare ima komplet od 5-6 bas za dupe i dunde brisenje da ne e vlazno
Подлоги за пресоблекување има во џамбо, лажичка, чешле, ноктарница или ножици, алкохол и хидроген за папчето чистење, стапчиња за уши бебешки. За тебе вир влошки и влошки за гради. Ланолин за брадавици и силиконски брадавици, според мене супер ствар
Za lanolinot i silikonskite bi pocekala. Mene lanolinot mi ostana neotvoren,a silikonskite bebe doma bez dekstrozata ne gi sakase odma gi spakuvav dali 3 pati gi staiv
Sekoj razlicno jas koristam pavloviceva za pelenska i l'occitane karite bebe za banjanje i mackanje posle banjanje
Ништо посебно. Сапун за банање Еуцерин, Корин де фарм млеко за тело, креми разни но ниедна не користам доколку нема црвенило. Помалку хемија подобро
Ќе се самоцитирам, ние земавме кадичка и пресоблекувална во 1 од freeon и искрено ни е најискористената работа што ја купивме, еднаш пробав да го пресечам бебуш на спална и кичма ме скина, а ова е идеална висина за стоечки да пресечеш и бањаш и плус не се прави неред и нема мочки/каки на други место (бебуш не мочка на скоро секое преслекување, да се преслекувавме на спална не знам кај ќе ни беше крајот), подлогата се чисти ептен лесно со забришување и што е бонус, бебуш знае дека таму се преслекува и бања и нема веќе плачки за тоа, а знае и да си полежи на подлогата за преслекување и да си гуга. За бањање полниш вода, бањаш, спушташ подлога и облекуваш, водата се испушта преку црево така што се на се 10/10
Хај Јас сакам да ги прашам мамичките кои се породиле во лето или сега имаат термин Што купивте за изнесување на бебето од болница? Дали од тие сетовите што се со 10/12парчиња или си избравте посебно, на пр.боди, шпикозни со капче и некоја прекривка тенка? Зошто ми се ближи терминот, сакав да го изнесеме во едни слатки шпикозни ама ми викаат да земам таков сет со 10 парчиња Хелп
Ako e letno ne znam sto ke ti se 10te parcinja....ja bi ti rekla edno romperce eventualno corapcinja zavisi od denot. Kapa ne ti treba transporter stiti od sonce i nekoja tetra za nodzinjata da mu gi pokries od sonce