1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Здраво мамички ајде ако може малку помош, прво бебенце ми е.
    Ако има некоја мамичка што се породила во Штип да ми каже што е потребно за во болница, јас имам спремено торбица ама да не сум пропуштила нешто или да не треба да извадам нешто.
    За бањање на бебето што ми е потребно?
    И имам земено на BabyNova пластично шише и Canpol цуцла, па како се мијат пред користење? Дали за во болница би ми била потребна цуцлата?
    Ви благодарам однапред.

2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.854
    Допаѓања:
    18.707
    Не ти е неопходно. Ако има потреба сатави го во крветче.

3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Креветчето ми е во спална, не можам таму да ја оставам пола саат додека правам ручек, а и секогаш кога ја оставам плаче пошо мисли дека ќе ја терам да спие…

4. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.430
    Допаѓања:
    5.133
    И јас за истава причина сакам да купам транспортно креветче/игрална ама уште не сум купила ни побарала само онлајн имам разгледувано…ако купиш пиши ми

5. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    За шишето и цуцлата сигурно имаш упатсрво што иде со нив за тоа како да ги стерилизираш.
    Имаш плус бебешки сјаеви. Јас го знам и користам фрош бејби, го има во сите поголеми маркети, дм, зегин. Има и еден во Стокомак, не знам како се вика.

За Штип сега брзо видов има посебна тема во бременост, види таму околу спремање за во болница.

6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Се мислев да ја нарачам таа што ја ставив во слика погоре..

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.854
    Допаѓања:
    18.707
    Разбирам, исто беше и кај мене. Јас купив креветче со стандардни димензии. Игрална само за играње е а креветчето можеш и на пт да го носиш.

На doubleinfinity и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  8. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.430
    Допаѓања:
    5.133
    Еве @MilaSs12 даде убав аргумент, дека креветче може и за на одмор да се најде или пример јас некогаш преспивам кај моите…мислам дека креветче повеќе работа би ми завршило

На Lovebug01 и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  9. Емина1

Емина1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    105
    Zdravo
    Od koja selikonska bradavica za doenje nabavivte koj se najdobri dokolu nekoja majka veke koristi neka kazi iskustvo
    Pozdrav

10. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    IMG_20210627_105527.jpg
    И јас сакав да прашам за ова. Јас веќе земав на авент, ама мајка ми ми вика големи биле :( а со првото ти користев и задоволна бев многу... Само не сум сигурна дали с или м имав... Кога ги зимав с ми беа некако ептен мали а и аптекарката ми ги предложи м-от.. И сега незнам.... Нека пише некоја мама искуство

На Емина1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Големи изгледаат, но добри се. Моето бебе ги прифати без проблем, а доброто беше што лесно ги тргнавме.
    Не знам дали имаше бројче на моите, мислам дека беа стандард големина.

На Емина1 и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  12. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Јас го користам на Медела с величина. Одма без проблем уште во болница ги прифати. Сега сме у фаза на одвикнување. Задоволна сум јас од овие.

На Емина1 и Andrejaaaaaa им се допаѓа ова.
  13. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    И ја бев задоволна од авент, син ми не се ни довикна, 24мес цицаше исклучиво со брадавица, но ич не се сеќавам дали почнав со оваа или после ја сменив за поголема....

На Емина1 и kostovaivana им се допаѓа ова.
  14. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Meдела, задоволна сум. Друга не сум користела.

15. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Medela дефинитивно. Во болница ми донесоа на baby nova катастрофа, многу се меки и не се лепат убаво. На медела е потврд силиконот и не се одлепуват.

16. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    476
    Што мислите за подлога за пресоблекување, дали е неопходно да се купи? Исто ме интересира дали ставате оградици на креветчето сега кога е толку топло времето, се мислам да не го спречуваат провевот на воздух и уште потопло да му е на бебето?

17. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Добро е што позајмив подлога за пресоблекување,а не купив. Кога ја ставив на фиокарчето ептен се лизгаше и немаше шанси да ја ставам(на моето фиокарче се лизгаше има на некои не се лизга), 2 месеци сме ограда немам ставено нема потреба жешко е, а и плус тоа бебче не мрда толку за да се удри од некаде на креветчето.

Едит: на кревет ми е најлесно да си ја пресоблекувам, така да јас мислам нема потреба од подлога.

На Dancewere и Lilijan7 им се допаѓа ова.
  18. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.430
    Допаѓања:
    5.133
    Мене премногу ми се најде таа подлога наместена ми е на повисоко, да не се кривам надолу цело време и онака имам проблеми со кичма ама ми стои во спална и ако сум во дневна си го преслекувам на гарнитура со подлога за еднократна употреба…кога беше мало можев и да го оставам на подлогата пример ако сум ја заборавила маста за пеленска регија во дневна па можев да тркнам да земам, сега веќе порасна малку, од 4 месеци навака мора да сум цело време тука и веќе се врти па така уште малку и не ќе можам да ја користам

значи ако имаш проблем со кичма земи си, не е неопходно, ама мене многу ми се најде, ама уште поубаво ако имаш да си позајмиш

@Bulibu мојата подлога не ни мрда, залепена е на 4 места со двостран лепак, ако знаеш за теписи што се користи, планирав да ја заштрафувам ама не сакаш да си ја уништам комодата вака ја залепив и нигде не мрда

На Bulibu и Lilijan7 им се допаѓа ова.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    @Lilijan7 подлогата за преслекување и сталакот за корито се најдобрата инвестиција што ја направивме за бебешка опрема. Спасена ми е кичмата.
    Подлогата си стои на фиокар во кој си се бебешките алишта, имам и една дупка под подлогата кај шо ми стојат пелени, креми, лосион, павловичева, туфери, витамини, ножички, чешле... Сите реквизити што ми се потребни за да не ги преместувам од една во друга соба или од еден на друг кревет.

Неколку дена бевме кај моите, и ми се чини секое сменување пелена беше цел ритуал. Да станат сите од кревет, да се постели подлога за еднократна употреба, па да се преслечи бебе. Па бидејќи војна се води со моето бебе кога иде на ред облекувањето, 'рбетот ко велосипедска патека ми се направи. После капење па дури наместам пелена, па да намачкам лосион, да исчешлам, да извежбаме, па да го облечам... :x

Од мене едно големо да за подлогата.

На tina2018, kostovaivana, rainbow_bb и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.457
    Допаѓања:
    6.204
    Мила, дали би било практично да ја наместам над креветче? На два ума сум дали да земам, зошто немам простор за фиокар (додадовме фиоки во плакарот), и идејата ми е да ја редам над креветче, само не знам колку би била стабилна така :?:.