За шпихозни и ја би ти кажала да со земеш за почеток повеќе. Полесно ми беше да и облечам шпихозна него ли блуза и панталони. После кога си се научив како, пак шпихозните ги преферирав.
Za bebe dvodelno nesto ic ne mi odi...gorniot del ke se kreva i golo ke e...spihozna, bodi e prava stvar. Od pusti kejf oblakam fustancinja na beba a pustoto tolku se neprakticni isto i majcki samo za na plaza mi se
Ne turam dolgi spihozni samo kratki t.e. romperce. Ama i koga preagavme od ladno na toplo sum oblakala samo spihozna ako mi deluvalo toplo i za bodi odozdola
@nevermet18 и мене шпикозните ми беа ептен непрактични, а и општо ко пижами ми се. Повеќе ги сакам дводелните каде горниот дел е како бенкица, а не блуза. И одма ги одмалуваше шпикозните, не можеше да ги тегни ноџињата. Земи си некое ромперче, август, септември е уште жешко. Баш некни и јас земав од ваикики, има 2 за 500-600 ден, а материјалот и дезенот преубави. Исто има и 2 блузички на кратки за 300-400 ден, ќе ти се најдат ако не е многу жешко за да ги комбинираш со долги панталони. Гледај панталоните да не се сите онакви ко со чорапчиња за да ги користиш подолго. Тетри обавезно, за сѐ ќе ти требаат. Дебело ќебе мислам дека не би ти требало, тенки можеш да земеш, во стружанка има 2 за 650ден. Чешле за косичето, стерилни гази, алкохол, 3% хидроген за папчето, шише, цуцла, термометар ако мислиш дека би ти бркаал работа, пелени, туфери. Ако ми текне уште нешто, ќе допишам. @Емина1 јас гнездото го исправ в машина на 30°, 400 обртаи. Прво плетенката, па подлогата. Ако не ти се ризикува, носи го на хемиско. На жешково или само боди на кратки/без ракави или само ромпер.
И јас земав од аптека, само ножички беа, не беше цел сет. Ги платив 150 денари, а во ДМ мислам дека беа 300. Комплети не видов во ДМ дали имаше, ама по продавници треба да има.
Комплети имаш локо кроко, енци менци, бебе хоум. Овие ти ги наведувам за да си провериш онлајн што се има во нив и која цена се.
Moze glupavoi smeshno e prashanjeto ama ke si prasham,dali pri menuvanje na pampers gi odmivate dolu bebushite,so mokra tetra pelena ili pak koristite vlazni maramchinja? Dali postojano (na sekoe menuvanje pampers)gi machkate so krema za pelenska regija?
Не го одмивам на секое ама не користам ни влажни марамици…само го бришам со туфери навлажнети со вода…а за крема кога беше новороденче бидејќи секоја пелена му беше какана му редев постојано, сега е поголемо и нема потреба само ако видам црвенило
Со туфери и вода го поминувам од мочано само, а кога е какан обавезно одмивам. На вечер ако се покака тогаш користам влажни дека ми е побрзо така, па на сабајле одмивам. Прво мачкам на секое менување, а сега само ако има црвенило.
И јас исто како другите. Навечер со влажни бришам а преку ден ако е какана ја одмивам обавезно. Мачкам павловичева после секое менување пелена тенко слојче, така ми кажа и педијатарот.
Zdravoo mamickii Za nekade okolku 3 meseci i jas ke bidam mama po prv pat,znaci esensko bebence ke bide. Sakam da prasam sto se mi treba da si kupam za bebusot moj koga ke dojde na ovoj svet. Vi blagodaram odnapred
Majki dali alistencata od waikiki od 1 do 3 se tocni za novorodence ili ke mu se golemki ? Posto poveketo kazuvaat od 0 do 3 od drugi prodavnici se malecki nemoze ni sirok povoj da se stavi od so se malecki ?
Има кг и цм на етикетата и точни се мерките. За ситно бебе 0 1 ама за покрупно 1 3. Широк повој се става ако каже ортопед.
Од 1-3 се од 4,5кг. Значи ако се роди големо бебе ќе му се точни. Ако се роди со просечна килажа 3-3,5 кг големи ќе му се. Земи си од 0-1 месец за почеток подобро. Мојата се роди 3130г, сега сме месец ипол има 4 кила и тие од 1-3 уште и се малце големки.