Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Емина1

Емина1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    105
    Predlog relaksator i od koga se stavaat novorodencinjata na relaksator ?

2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Jas imam mamaroo od odma go staviv ama prvo mi e i eptrn malce go koristine se vo race sme. Bebe sedi po 15-20min max, 3.5 meseci e. Za da rucame raat ako ne spie,za da idam do wc eventualno da jadam ili napraam jadenje za toa go koristam

На Емина1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Здраво женски :hai:
    Сакам да ве прашам дали за почеток купивте марама за носење на новороденчето?

Дали е подобро марама/кенгур? Тенкју:sun::inlove:

На Kristina1172 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.443
    Допаѓања:
    8.827
    Јас земав марама ама многу малку ја искористив. Сега да сум би ја користела максимално, ставаш бебе во марама и работиш низ дома. Го правев и тоа ама ретко. Кенгур не земав, додека се мислев бебе порасна и не ми ни потреба.

На Speechless му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
  6. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.193
    Допаѓања:
    5.746
  7. Ivancula123

Ivancula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    73
    Za bebe sto bi trebalo da se rodi vo septemvri kupuvate po kratki?

8. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    7.925
    Зависи кој период од септември. Ако е после 15 мислам дека нема да ти требаат. Јас кога купував на кратки имав само боди купено но не и го облеков. И облекував боди на прирамки, чорапчиња и штикозни. После 15-20 септември знае да биде посвежо, а ноќите ладни.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Моето се роди септември. Топло беше кога се роди и се по кратки си беше

10. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Мамички здраво.
    Прва бременост. Момче.
    32+1. Сакам да почнам да купувам.
    Што се ми е потребно? Термин ми е почеток на октомври. Купив едно боди само со долги ракави, две прекривки од Кам и едно сетче од Ваикики капче пантолончиња бенкица и боди ама по кратки. Количка креветче веќе имам видено на едно место и ќе земам крај на август.
    Дајте совет од се по нешто што да купам? Не можам свеки да ја слушам рано било имало време, не ми требале многу бодиња ќе ми носеле комплети ова она.
    Дајте предлози или листа, од козметика до облека памперси што точно ми треба.
    Фала ви од се срце❤

11. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Не купувај многу облека, да не трупиш само. Мене најискористени и најлесни за облекување ми беа шпикозните. Земи си неколку пара шпикозни, неколку бенкици(исто ептен лесно и брзо за облекување),чорапки, панталонки со ногавички(целосни што се т.е прикриено е и стапалцето),боди маичка и боди на долги ракавчиња, тетра пелени тие ми се најискористена работа, за прекривање, бришење, подлога итн. Од ова се по неколку броја не ги трупи многу така ќе ти стојат. Исто така земи си 2 бајнарки за беба.
    Од козметика спрејче за нос, аспиратор за нос, чепкалки за уши, и шампонче(јас користам на мустела). Пелени земи си памперс 1ца само 1 пакет бидејќи може само еден да истрошиш и да се префрлиш на 2ка. Од пелени моментално сега користам тета виолета и прекрасни се.
    Едит:Само ова ми текна, некој друг нека ме надополни ако треба:D

На ivance.. и RumShtangla им се допаѓа ова.
  12. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Фала ти срцка многу❤

На Bulibu му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Заборавив само кремче за пеленска регија обавезно. Јас на беба и ставам мустела 123, павловичевата не ми се допаѓа.

На RumShtangla му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Не ти е рано за спремање, при крај нема да можеш многу да шеташ, затоа што порано толку подобро се` да ти е спремно.
    Јас што купував комплети искрено само во едно имаше и боди. Сите бодиња си ги купив посебно, имам околу 20тина (кои поголеми, кои помали, некои и исто бројче се а се разликуваат во големината, така шо кога ќе купуваш споредувај си од сите по неколку да земеш). Мислам дека за во октомври нема да ти требаат на кратки. Можеш да земаш комплетчиња бенкица и панталонки, а имаш и посебно панталонки (такви гледав да се со отворено ноже, оти тие со затворено брзо ќе му се смалат, така ми кажаа). Мене ме советуваа да не земам шпикозни бидејќи за брзо ќе му се смалат, па затоа земав само два пара, колку да ми помине ќефот. Капчиња, ракавички, ќе си одат со комплетите, нема потреба дополнително да купуваш. Чорапи купив и добив многу, колку ќе ги искористиме не знам. Лигарчиња исто одеа во пакет со некои од комплетите.
    За поклоните мој совет е да им речеш или пари или веќе ако сакаат облека, да ти донасаат поголемки, не за новороденче, оти реално мн брзо ќе ги порасне. За на зима купи си ќебенце, секако и 2-3 бањарки и по некоја тетра пелена ако планираш да користиш.
    Гледам не си спомнала транспортер, и тоа ќе ти треба. Има некои во сет одат заедно со количката, разгледај си. Коритце секако. Од другите работи, јас земав ножички за ноктиња, две шишенца како за почеток, иако се надевам дека ќе цица, шампонче (бекутан, ама може да сменеме натака), крема со цинк, а ми препорачаа и хидратантно млеко, ама уште не сум земала. Пелени земав 1 пакетче baby love единица за во болница (28 има внатре), а за после земав can bebe 2ка, па ќе видеме кои како ќе се погодат. Можеш да си земеш од тие ранчињата во овој стил. Друго во моментот не ми текнува.

На ivance.., IRBBB и RumShtangla им се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Ич не ти е рано.
    А со новиов бран, ни гости, ни комплетчиња ќе се видат. :|
    Спреми си сѐ.

На Kaja991, ivance.., viva.la.vida и 3 други им се допаѓа ова.
  16. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Најмила си,фала ти❤

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Zenicki moze ne mi e prasanjeto za tuka ama ne znaev kade da go postsvam.
    Od koga pocnavte da kupuvate za vasite bebuski? Jas sum 32+4 i seuste nemam nisto zemeno pa se mislam dali e vreme da pocnam.
    Fala vi :inlove:

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Да си почнеш полека со крупните ствари и облека. Ситници можеш и маж да праќаш додека да излезеш од болница па и после тоа.

На tina2018, IRBBB и Noranora им се допаѓа ова.
  19. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Taka nekako i planirav, fala ti mnogu

20. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.415
    Допаѓања:
    2.621
    Да си почнеш, толку е и времето веќе, барем јас сметам дека кога ќе влезеш во 9 ти месец треба се да е спремно горе долу. Јас сум 31-ва недела почнав облека да нарачувам по малку за да почнам да перам и пеглам и да се спремни, количка исто така купивме. Па сега следно покрупните работи креветче, кадичка... едно по едно и да се намести собата. Со лесно мами :hug::hug:

На Noranora и IRBBB им се допаѓа ова.