Моето оваа ја фати во, ја обожаваше, па ја изгубивме. Не најдовме на почеток иста, па му земав од Авент со апликации, ја фати од одма
Каде да најдам вреќичка ваков тип, ама мал број да не му е горе широко. Тенка сакам и без ракави пошто е топло. И дали треба или нема потреба?
За околу година се на тила немаат мали од овие, не ни прават како што разбрав. По страниве што пребарав, све се поголеми броеви.
За новороденче ама ич не ти е практична вреќа. Мноооогу често какаат и ноќе на секое стснување за цицање или млеко ќе мораш да му менуваш пелена. А со вреќа ти е многу покомплицирано и ќе ти се расонува. Вреќа од два месеци натака, коа ќе престане да кака.
А не ни мрдаат па за да се откриваат новороденчиња. Тек после 3 месец моево почна да ги шутира јорганчето
Ako ne se lazam letno vrmee ti bese rodeno bebeto i tenka prekrivka ke butka ama debelo zimsko jorgance ne veruvam
Да да летно време е роден. Јас не сакам јоргани за деца, не ми се безбедни. Плус сакам и рамена/ раце да се покриени. Вреќа е друго, знаеш дека е закопчано и безбедно. Инаку не ја буткаше баш, туку шеташе натаму наваму и се откриваше.
Може да го повлече преку носето, па не може да дише. За мали бебиња препораките се да нема ништо во кревет. Оградици, перници, играчки, јоргани, чаршафи без ластик. Затоа вреќичка е најбезбедна
Naogas vreki so rakavi? Sreka majka mi gi cuva moite i samo tie 2 mi se so rakavi, se sto gledam sega e bez
Мене па не ми ни текнало на тоа. Јас го покривам до вратче и он го шутира надоле. Незнам дали е добро или лошо што не ми идат такви мисли. Има јас му земав од Тила. А има и во Ваикики и во овие стружанка, памук пале ама со нозе, јас сакав без нозе