1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    George, georgekids.mk на инстаграм. 1800 една, 2800 две.

Прикачени фајлови:

2. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Што облекувате под врекичкава ?

3. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Боди и шпихозни ама мислам многу му е. Продавачката ми рече само боди.

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Бебе се покрива само до под пазуви, со рацете надвор.

На Hristinakiki02 и dromka им се допаѓа ова.
  5. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    По колку се? Дали се убави?

6. Andrejaaaaaa

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Па добро да така е зборот. Секогаш му се рацете нагоре кога спие

На Oneo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Во Тила има преубави, со ракави памучни и едни внатре памучни од надвор полар. Има секако и без ракави.
    Јас само шпикозни тенки памучни. Ама мислам дека и само по боди ќе и е таман.

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.826
    Допаѓања:
    18.657
    И покривање до врат е огромна грешка. Со раце може да префрли кебе врз лице. Бебе се покрива до гради со тоа што рацете се над кебе.

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Дали некоја има користено ваква станица за пресоблекување што внатре има и кадичка, а подлогата се спушта како капак https://bebehome.mk/product/pali-кадичка-со-фиоки-и-подлога-бирило/
    Дали е практична, во смисла се бања бебето во кадичката и после треба мокро да го држиш за да ја спуштиш подлогата и да наместиш пешкир, пелена, па да го ставиш бебето? Или поинаков е процесот? :?:
    Се мислам дали ми е практично да е вградена кадичката или да си земам посебно кадичка на постоље, посебно фиокар со подлога за пресоблекување? Или ќе ми заврши работа и само коритце што би го ставила врз фиокарот?

10. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.036
    Колку што можам да видам, ова не е веќе достапно во Бебе Хоум. Јас би ти препорачала одделно фиокар и кадичка :)

На Дениција21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Мене ова ми делува непрактично. Исто и подлогата за пресоблекување. Имаме подлога, еднаш само ја искористив, тесен ми е просторот и за мене за мене да се движам, и за него. На кревет ми е попрактично, постелувам подлога, до него ставам сите потребни алиштенца и памперс и крема и памперси, сѐ мми е на дофат. Исто и мислам дека би било тесно ако коритцето стои врз фиоките, особено ако двајца го бањате бебето.

12. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.583
    Допаѓања:
    29.054
    Најубаво земи си подлога за пресоблекување, околу 1200 ден е и стави ја на фиокар или плакарче. Мене многу работа ми врши, ем исправена сум и не ме боли грб, ем тука ми се облеките веднаш за облекување или пак пелените кога менувам пелени. Супер инвестиција.

На IRBBB и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    За две деца ја користев. Кадичката си ја полнев бањав бебе,покривав со пешкир бебе па спуштав подлога облекував бебе и подоцна ја празнев кадата. Ги бањав до некои 5 месеци. Кога почнаа да шлапаат и да седат ја тргнав. Секако фиокарот ке ти е мах искористен не колку кадичката. Подлогата и таа ке ја искористиш.
    Да купуваш одделно работи исто ке ти излези математиката.

14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ne se unisti drvoto od vodata? Jas zatoa ja otpisav ovaa najvise. I poradi toa sto sakav bebe vo kupatilo da banjam a ne vo spalna

15. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Еве трета година ништо не му е . Има плус тркала и сакаш возиш ако имаш простор во купатило сакаш во дневна. Многу квалитетна се покажа. Сега ми е мебел само без подлога и када

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Здраво девојки,би сакала да ве прашам за страни на интернет или продавници каде можам да нарачам плетенка и постелнина со ограда,перничиња онлајн за новороденче.Ги гледав кај babybi.mk ама сакам да погледнам и други. Благодарам

17. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.383
    Допаѓања:
    6.110
    Трифантино, Машнички за деца на фб види ги, прават по нарачка, а ако сакаш готови Ситник исто на фб, Фри он или Бубамара, Енцименци, Бебехоум…

18. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    Тила. Вршат достава.

19. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Merino choice најди ги на Инста, имаат супер понуди на 2 во 1, гнездо со плетенка, што почетно ќе ти користи, а после се одврзува подлогата и можеш плетенката да си ја користиш како ограда.

20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Незнаев каде да пишам да споделам искуство со вас во врска со оградици и вреќички за спиење.

За ќерка ми имам оградици од Biljana Bile Novina на фб порачано, цел сет со перниче и јорганче за 2300 ден, од сетот ги користам само оградиците ама одлично се направени, влегуваат под душек, сунѓерот е цврст и нема шанса бебе да го крене и да биде опасно за него.
    За синко порачав од Ситник исто сет за 2300 ден, мислев многу ќе бидат практични ама ужас се, плус никаков квалитет.
    Оградицата е составена од три перничиња и од страната кај нозете и главата има како ваља и, катастрофа, се вадат многу лесно и неколку пати бебе го најдов иссукано под перниците. А перниците како некоја синтетичка волна полнети, се вадат топчиња низ навлаката..

Тотално неискористена работа се овие сетови па мој совет купете си само оградица од тенките од тила или Ело.

Вреќички имам неколку:
    H&m 0-6м без ракави, ја носеа двете деца
    C&a 6-12 исто ја носеа двајцата одлична е.
    Имав една од рамстор пред 2 години за смешни 300 ден ги имаше на акција, предобри, ист квалитет како првите 2.

После една година ќерка ми несакаше вреќа па решение најдов во вреќите со ногавици, имам две, една од Babyco.mk и една од Happy Kids Makedonija.
    Првата е летна тенка вреќа, не ми се допаѓа што ногавици те се прешироки па и се креваа до горе, треба да стават подобар ластик на тој дел, исто така кога ја добив вреќата одвратно мирисаше на некој лепак, после перење мирисот го снема, мислам дека истиот беше од апликацијата на вреќата.
    Од happy kids вреќата е многу убава, дебела, баш зимска, да не припокриваш дете со ќебиња плус, манна и е што нема ракави.

Последно купив вреќа од вајкики за ќерка ми, ептен е убава, со ногавици и долг ракав, мека, памук. Одлична е (y)
    Ќерка има 3 години, зедов 4-5 и кнап и е, не е воопшто крупно дете 14 кг има.
    Се надевам ќе ви помогнам на некоја со споделеното.
    :)

На S.J.Parker, IRBBB, Slonce91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.