Taka i ja mislev dur ne padna od spalna. Spie na spalna se budi kutenkata i si se vrti....ne sum kupila jer u 50m2 ziveam smesno mi e ama sea ako e na spalna e zagradena so jorgani pernici i sl A vo kuka si treba, kaj moite koga odime mu zvonam na maz na viber video i tkaa ja gledam
Зависи и дали има цврт сон или не. Мојата ко топ е коа ќе заспие. У кујна капак од тенџере ми има паднато на плочки абе не се ни помести .
Има апликација Babycam инсталирај на 2 телефони и спас. Јас на еден таблет стар инсталирав. Ќе ги поврзам уредите ќе наместам камерата и раат. Има опција да слушаш само и опција да можеш да и збориш. Нема да згрешиш подобро од вибер е
И јас ќе пишев сега за апликацијава, какви пари давање за baby phone. Двата телефона на wifi исто да бидат само намести и глеј беба. Дури и успаванки можеш да пушташ. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.arjonasoftware.babycam&gl=SE
Хахах ни проста ни стара си ама пусто многу троши батерија…по цел ден двата телефони на полнач…затоа ја баталив…иначе и мене ми ја препорачаа на форумов и ја користев едно време
Mi treba za sab nedela koa ideme na rucek kaj baba dedo. Doma kako padna vo krevetce e nek se budi kolku saka
Јас бев од страшно еуфоричните мајки па купив дури и бебешки закачалки и слики за над креветче Од се што зедов најмногу ги искористив гнездото за нанање и перницата за доење. Преку ден спие во гнездото од како е родена.Го обожава.И таму ми е најсигурна за лежење дека веќе почнува да се врти. Перницата за доење топ.Ем бебе не го кршам во раце ем ја одморена. Тетра пелени,шпихозни со патент,бодиња со раскопчување… се тоа максимално носиме и користиме.Најудбно и е во нив.И најлесни за облечи соблечи по 6 пати на ден Од тоа никад доста колку и да купите . Лажички пластични од прв ден користам за капки,пробиотик и слични потреби. Кадичката исто е топ.Иде заедно со подлога за преоблекување и ја користам максимално секој ден.Со тркалца е па лесно се транспортира од една просторија во друга. Козметика џабе зедов се од Мустела,babylove,chicco на крај користам само купката за бањање и чат пат крема за лице.За друго сега засега немам потреба. Чешели,тракатанци за глава,капи,софи жирафата,цуцли се тоа ми седи не чепнато јер беба нема коса нит сака нешто на глава.Перница исто не користиме дека така ортопед ни наложи. Шишиња исто џабе зедов дури 3.Не пие од ниедно ништо. Јорганче исто џабе купив.Некако мала ми е да ја покривам со тоа ми е страв да не се задуши па користам кебенца тенки. Пумпа за млеко мм ми зеде.Лупнал 7000 за неа и ене и таа седи неотворена
Кај мене пумпата се искористи 3-4 пати вкупно. Шишиња и јас купував, и поклони доби, ништо не е искористено. Цуцлите па ич. Перницата за доење не ми беше удобна, не можев да се навикнам и ја џитнав во шкаф. Јоргани, ќебиња, перничиња, исто ништо не е искористено, само во вреќата си тера. Вреќата ја благословувам секој ден, нема нешто поискористено од неа. Коритце најобично земавме, не ми е проблем тоа што е на земја, си седнувам до него и така се бањаме. Само мало му е веќе, не знам дали има и поголеми. Од алиштата 0-3 и 3 мес, дали по двапати му ги облеков, мн брзо ги порасна. Транспортерот си го користиме како релаксатор, во него го клацкам. Козметика не користам ништо посебно, само шампонче и по некогаш хидратантна крема, иако купував и судокрем и свашта за газе, фала богу добар е. За креветчето ми е мило што не фрлив многу пари оти ич не сака да спие во него. Даската за пресоблекување исто си стои, не ми е практична. Тоа пумпицата за влечење секрет од носе исто скроз неискористено. Чешел не знам зошто имам кога детево нема коса. Е ножичките преку еден ден ги користиме, ноктите му раснат со брзина на светлината. Бањарки за извоз имаме, зошто не знам. Лигарки, лигарки, и на поклон доби и само докупувам, многу брзо ги повраќа во последно време. Играчки, тропалки и мечки, до сега не се покажаа како интересни, се надевам дека натаму ќе го интересираат, да не стојат и тие како украси. Друго немам купувано, капки давам со метално лажиче, нема заби за да му ги скршам.
Мене па пумпата ми е најискористена. Имам и рачна и електрична. Рачната ми е попрактична и побрзо е со неа. После мастит и тие болки во градата, без пумпа не одам никаде па макар и на еден ден.
Zenski, citam nanazad vo vrska so oblekata za pocetok potocno za goleminite. Gledam golemini od 50, pa 52, 56, 62. Vikendov bev vo Tila i Struzanka i tamu mi rekoa najmaloto deka e 56ka. I sum zbunka Se raboti za razlicno tolkuvanje na goleminive ili? Kade kupuvavte vie 50ki i 52ki?
Јас најдов во стружанка и во ваикики има 50/56 0-1 месец, 52 нема. А за различно толкување ќе видиш зависи и од која фирма, некои 56 одговараат на 50ки од друга.
50ки многу тешко ќе најдеш кај нас, види во Тритекс, Енцименци, Вајкики. По продавниците може само да наидеш на продавачки кои ќе те убедуваат дека 50 е многу мало и само на болница ќе му е точно и да си земеш 56. Што нема врска и е индивидуално. Моево 50ките ги носеше месец ипол сигурно, а следните величини ги надраснавме побрзо.
Во Зара имаат величина од 0-1 месец што одговара за новороденче, исто и бибејби марката имаат величина 50. Тритекс исто имаат величина 50, но според моето искуство, малку се поголеми нивните модели во однос на величината.
50ка е најмала величина. Нека не те убедуваат продавачките дека е премало. Мојата се роди нормално бебе значи ни мало ни големо, 3 кила и 50 цм. 50ки до 2 месеци и беа точни и тоа на почеток првите недели и тие и беа големки. Во ваикики имаш 50ки 0-1 месец и се таман.
Јас нарачав онлајн за малата шпихозни 1-3 месеци, веќе на 2 месеци ги одрасна, а не е крупно бебе. Од ваикики исто шпихозни 0-1 месец, ги носеше до 2 месеци.