1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не знам искрено, јас на мојата и зимам за 6 месеци и иако е 3+ таман и се. Имам и од 0-3м ама ги израсна малечки и се, некој работи и не ни стигнав да и облечам со што поука нека е за сите што купуваат не трупајте алишта и не земајте многу мали броеви. Цела вреќа имам омалено од неа а некои не и се ни облечени. Посебно па тие до 50см. Она се роди 51 :D

На nevermet18, stsmua05 и pamelche им се допаѓа ова.
  2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    17.414
    Јас претерав со купување 0-3, и сега не сакам ни да ги отворам да ги перам/средувам оти ми се плаче дека некои ни еднаш нема да стасам да и ги облечам, едино по 3 пати на ден ако ја пресоблекувам.
    Уште сега ми е криво, а не па кога ќе треба да ги пакувам оти ги израснала :(

На Community и Noranora им се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Бомико, Стружанка, Јуратекс, шпихозни со копчиња или патенти напред се рај. Од мапет работите се помали од месеците, баш вчера враќав пратка за замена

На nevermet18, Enn001, stsmua05 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Значи сите сме исти:D
    Прво мерак ми е после криво ми е :D
    По мерак имав на елечиња, ене ни 1 не и се облечени а ќе и имаат кај и да е :D

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Ич да не ти е криво. И еднаш да го облечеш, меракот е преголем. Што ти е мерак зимај, Јас се што земав искористив, а нон стоп купував. Боже мој, си расне дете, ќе ги пакуваш ама кога ќе го облекуваш...мх мх мх, мераци

На LucyLu, Anaroz1, Калатеа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Enn001

Enn001 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    231
    Од мапет на тие што не пишува дека се 100% памук, што материјал се? И дали купувате само 100% памук за бебче?

7. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Само 100% памук зимам. За мапет нр знам да ти кажам.

На Ivonan@ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.443
    Допаѓања:
    8.827
    Најпаметно ти е за почеток да си земеш од оние што се multipack на george што ги продаваат. За 3000 денари ќе имаш 5 боди и 5 пара шпихозни величина 0-3 што најверојатно ќе ги носи барем до крај на втор месец (зависи и како ќе напредува и колкаво ќе се роди). Сосема доволно за првите 2 месеци. Не е нешто дебел памукот, а баш е пријатен.
    Боди на кратки, шпихозни на долги, можеш некое дводелно комплетче да си купиш ако ти е ќеиф ете за излегување од болница, во ваикики има преубави. Јас во ноември се породив и најобично памучно комплетче со капче имав и ја изнесовме така покриена со памучна прекривка. За од болница до кола нема да измрзне.
    Чорапчиња 2-3 пара за секој случај.
    1-2 памучни капчиња за надвор кога ќе е посвежо.
    Ќебенце некое за во количка, и 2 за дома.
    10 тетра пелени и од оние мали крпчиња (јас во Џамбо ги земав по 6 мислам беа паковани ептен ми вршеа работа).
    2 бањарчиња
    Од постелнина не ти треба ништо за почеток освен 2 навлаки за душек (понатаму можеш оградици да земеш на почеток не требаат)
    Шишиња и цуцли ќе купиш откако ќе се роди, ете имај 1 шише и 1 цуцла за секој случај па ќе видиш понатаму дали ќе ти треба.
    Тоа е најосновно и рачунај дека можеби ќе добиеш и подароци (јас се изнакупував за 0-3 па кога се породив кумовите и некои роднини ми имаа донесено многу облека за 0-3 и пола неискористени останаа)

На tina2018, Ljubova, Anaroz1 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    5.331
    не мора да значи дека нема да ги облечеш. еве јас обратно направив ги слушав сите не купувај брзо ќе ви надрасне, ќе ти добесат и сл и се доведов во ситуација да имам само 5 бодиња и 2 пара шпикозни , кога ја добесов беба дома во еден ден ми ги поврати сите па немав што да ја облечам :?: трчавме да и докупуваме облека :?: плус никој не примав дома корона и сл дури сеа кога напрси два месеци почнаа луѓе да доаѓаат и да ни носат, а на сите им кажувам поголеми да и земат. и најважното еве ја уште и се точни од 0 до 3, а се роди 3.600 така да уживај ич не се секирај

На Ljubova, pamelche и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    28.077
    Е како не си претерала. Јас претерав со не купување. Немав ни една 50ка, па праќав маж да купува кога си дојдовме дома, и од другарка земав оти немаше шо да носи а мали броеви неможевме да најдеме баш тогаш. Бебе џивџи се роди 48цм, еве ја 2 месеци, 56ки уште носи. Максимално ми се искористени малите броеви :) И рачунај дека ако ти се погоди ко моево бљуцкасто, и те како ќе го преоблекуваш по 3-4 пати дневно :D

На Ljubova, pamelche и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    17.414
    @Anaroz1 @LiquidLuna во право сте, не мора да значи дека цел ден во едно исто ќе седи, може стварно ќе треба да го пресоблекувам почесто :)
    плус цело време ќе си биде дотеранка во ново :lol:

На ray111, LiquidLuna, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.826
    Допаѓања:
    18.656
    Ретко се случувало да е во исто цел ден. Ке поврати ке се измочка искака. Плус бањање секој ден, така да...

На LiquidLuna, Anaroz1 и pamelche им се допаѓа ова.
  13. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Za zensko bebe samo fustanite ostanuvaat neiskoristeni...a ke go presoblakas i 2-3 pati vo denot...bljucnalo,protekla kaka i slicno

На pamelche, LiquidLuna и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  14. Isidora100

Isidora100 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    14
    Здраво, дали некоја што има нарачувано бодиња на закопчување од Muppet kids, може да каже дале се квалитетни и дали се 100% памук? И од каде купувате бодиња на закопчување/преклоп за новороденче?

15. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    5.331
    јас земав од стружанка и од анжи...

На Isidora100 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.983
    Допаѓања:
    4.798
    Мене многу ми се погодија од зара, 3 за 600 денари, над 2500 имаат бесплатна достава инаку е 250.

На Isidora100 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    17.414
    @LucyLu , земав таков модел ранец само од друга продавноца, е сега да ми кажете дали го перете во перална?
    Да не се извитка ми е страв :?:

18. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    5.331
    јас го исправ на рака ...

19. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    17.414
    Па тоа се мислев дали на рака или да го ставам во машина..ама сепак да не ризикувам, со големиот дел за количката ќе ги проперам на рака :) и тоа ми е страв да го ставам во перална

20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    5.331
    јас искрено сакав да ја ставам на рачно на 30 во машина, ама мм ми викаше дека ќе се уништи и на крај на рака ја исправме