Имам нарачувано бодиња од muppet kids и преубави се, единствена мана на тие на преклоп им е тоа што внатрешното копче за закопчување, она што доаѓа под мишката од прилика, им е на многу тенко парче материјал кое одма се истегна. Се останато е супер, износени ни се многу.
Ве читам за бебешки гнезда, одлучив после напишаните искуства да нарачам. Меѓу Ело дизајн, Трифантино, Бабу би? Од каде го имате вашето и не би го замениле за друго
И плус се сега на попуст, јас не го фатив попустот за малце, ама не знаете колкаво е гнездото, вака на интернет не изгледа така големо, плус долниот дел е убаво душече и лесно го исправ и си го испеглав
Дали може да ми препорачате од каде сте купиле бебешко гнездо (ако се вадат навлаките за перење секако е предност). Ги гледав од ело стварно се предобри и подлога потврда и со навлаки кои се вадат за перење ама дезените кои се останати не ми се допаѓаат баш.
Devojki zdravo! Aku mozi da mi lazete sto mi najpotrebno za pocetok prvo dete mi e pa neznam tocno sto mi treba. Dali kupuvate kolicki relaksator kadicki uste pred da se porodite. Od kade kupuvate ili naracuvate i slicno. VI blagodaram
Корито, количка, транспортер, креветче, релаксатор, облека (шпихозни, боденца, боди бенкици, чорапи, капи и по некое комплетче), ножички, пумпица за нос, купка маслена за бањање, стапчиња за ушиња, пешкири, ќебенце, вреќа за спиење, тетра пелени, топломер, подлога за пресоблекување, чаршафи со ластик. Ова ми беше спремно шред да се роди, зошто после не можев да шетам и да бирам, а сакав јас да ги бирам. Витамини и др работи ќе ти кажат во болница, за секое дете е различно. Имаш за облека низ Бит пазар доста избор. Количка, кревет, транспортер имаш бејби хоум, енци менци, Локо кроко, Чарли бејби, Либерта и сл.
Заборавив да кажам, релаксаторот не е неопходен. Него можеш и покасно да ги купиш ако имаш желба. Претходно можеш само да разглрдаш опции и да имаш некој на ум. Се наоѓа навистина, но и некои деца не сакаат да седат во него. Нке го добивме на подарок и среќа па е 3 во 1, релаксатор, хранилкани бустер седиште. Се менува по потреба. Како релаксатор не сакаше многу да седи во него. Сега го користам како хранилка и ептен ми се наоѓа.
Мамички сакав да прашав, иако ми е рано, тек во Мај ми е термин, дали за во болница освен пелени и марамици Ви бараа нешто друго за бебушот? Прва бременост ми е у незнам дали ќе треба за пораѓај за во болница да се земе нешто од козметика за бебето и кажете миналишта за бебушот носите кога Ве испуштаат од болница или пред тоа?
На ГАК на влез пишува за бебе само пелени и марамици да се носи. Алиштата може да ги донесат кга ќе ве испуштат. А од козметика ништо не треба, ако не се лажам на ГАК не ги ни бањаат
Во Битолската болница ги капеа со нивно сапунче, а алишта ми донесе сопругот кога дојде да не земи со бебушко од болница. Во др болници можеби е подруго незнам