Дали сте ја пробале на бекутан таа со цинк за пеленска регија и уште една во дм ми ја фалеа судодерм крема со црвени букви
Да да, сум ја користела на Бекутан кремата со цинк оксид супер е! Ја користев по потреба со првото дете добро искуство имам, а сега еве и за второво планирам
Јас би ти рекла релаксатор. Џабе дадени ми се парите за гнездото, а не го платив ефтино. Бебето ми има два месеци и веќе е како стуткано во него и не го сака воопшто. Дали 5 пати мие искористено. Така да не би го препорачала. Да тоа е преубаво за гледање меѓутоа не баш практично. Среќа го зедов со плетенка па ќе можам да ја искористам како ограда во креветчето.
Фала ти да секако тие плетенките гнезда се попрактични бар можеше да ги искористиш, али секако почнав релаксатори да гледам
Dali za novorodence moze da zemam za pocetok alistenca br:62? Kupiv nekolku i se si mislam mali se, ke sluzat samo 2 nedeli, i zaludno frleni pari..... Da si zimam 68 ili preteruvam. Prvo bebe e, neam oset Od sinsay mi se cini isti mi bea i 62 i 68 bodencata
Имам едни шпихозни од синсај по долги ракави бр 62 и ко ги споредив со 56 од други продавници по кратки исти ми беа Обично се раѓаат околу 50 см бебушиве и затоа почнуваме со 56. Нив и пелените им се големи на почеток не па алиштата, ама па точно е дека и брзо ги растат. Е сега 62 може и за 2 месеци ќе ги стигне ама 68 мислам дека е преголемо. Ако добро ме држи памтење 68 одговара за 6 до 9 месеци, ама нека ме корегираат потазе мајките ако грешам
Од мое искуство Sinsay имаат помал крој, во споредба од други брендови ми биле за бројче помали. Се зависи колкаво ќе се роди бебето и како ќе напредува. Земи си и некоја 56ка, ако не сакаш бебето да плива во облеката. 68 е големо за почеток, ама секако ќе се искористи понатаму.
Pa od sinsay 62, gi racunam kako 56 mali mi bea i zatoa slednite parcinja pd troteks 62, mislam mi se mali Sepak fala
Tritex ti se taman brojcinjata zemi si 50 i 56. Ne znam koga treba da se porodis ama spihozna po dolgi ako e golema na bebe mu stoi ko vreka na niso ne lici. Ke mrda ke vadi nozete od nogavicite se ke ti e haos. Bolje zemi si poeftini ama tocni da se. Prvite brzo gi nadrastuva ama treba da e ubavo spastreno
Zimsko bebe ke bide, se na dolgi zimam Ama so brojkive bev zbunka, da ne utnam mali pa da gi frlam, zatoa preprasuvam Fala na sovet
Не ти треба многу од малите бројчиња. А и производи купени од различни места ќе се различен крој. Најдобро ти е сите на куп, дома спореди си ги, па според тоа ќе се водиш. Јас шпикозни (такви исцели) ич не сакав да му облекувам. Денес му се големи, на наредно облекување таман, додека дојде ред пак да се облечат веќе му се мали. Затоа купував комплети бенкица и панталонки. И кога му беа големи не изгледаше како вреќа. Плус имаш некои панталонки шо се отворени доле кај ноџињата, не се како хулахопки, па може подолг период да се носат.
Одприлика која недела почнавте со перење и пеглање на бебешката облека? И матреалите од релаксаторот, количката, постелнина и оградици на креветче кога е најдобро да ги исперам? 8ми сум, се мислам да не е рано па пак да фатат прашина?
Па јас од 36 до 37 недела зошто бев убедена дека во 37 ќе се породам Ама еве 38+ сум абер нема, ама добро тогаш што завршив зошто сега нема шанси се ме боли
После 36та недела почнав да средувам и арно што средив, 38ма веќе не ми се функционираше на човечко ниво а не па да перам
Јас во 8ми се средив, бев на одмор таман ми дојде. Спакувај оградиците и нема да фатат прашина. Ќе ти наместат постелнина на креветче и оградици кога ќе се породиш.