Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Тогаш ќе земам една серија 54ки или 56ки како и да се ... ама не многу.
    4-5 парчиња.
    Со другите ќе ги завраќаме ракавите :lol::rofl:

битно решена сум да не трупам многу

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    5.745
    Јас имав од 56 и 62 по 5-7 парчиња, кратки и долги. Некои идеа во комплет со шпикозни или комплет со панталончиња.
    50ки докупив неколку за второто бидејќи беше прематурче и се му беше големо тоа што имав претходно.

Последна измена: 4 август 2022
    На Избришан профил 156253 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.948
    Допаѓања:
    327.127
    Мене па бебе во облека 3 броја поголемо ич не ми е убаво.Е не верувам ни дека нему му е удобно со развлечени ракави и ногавици.И за држење е тешко новороденче во развлечена облека.62 ка е преголемо.Мојата на 3 месеци почна со 62 ка :?:

Подлогата за повивање многу ми се најде.Идеше во комплет со када и постоље,а бидејки бев царски тешко идее наведнувањето на кревет или спална.И од хигиенски причини полесно е на подлога.Бебе дур го преоблакаш моча,знае да исповраќа и да направи неред на сите страни.Не би да ризикувам на спална :D

И тетра јас уште си користам а е скоро 11 месеци :D.Во количката имам една обавезно,во седиште во кола,кај што легнува да спие до ден денеска сеуште и ставам тетра.Во ташна ,за на гости,за у град обавезно имам една.

Перницата за доење ја користев мн првите 4 месеци.Особено за ноќе мн ми помагаше.И гнездото за спиење ние максимално го искористивме.Буквално го скина од користење :D

На IRBBB, Srcka28, Калатеа и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.462
    Јас го имам второто баш со таа намена за во дневна место гнездо. Преслатко е :inlove: Мислам дека ќе е и практично, со тркалца е и додека го возиш не е воопшто тешко можеш слободно додека бебе спие внатре да го местиш од соба у соба. Второто ми личи подобро за на спална, да спие бебе во тебе. А и големо е некако за во дневна, зависи и колку простор имаш

На Bebce ❤️❤️❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.123
    Допаѓања:
    124.399
    До колку месеци може да се користи?И јас гледав нешто вакво за во дневна

6. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.451
    Допаѓања:
    8.078
    Кое е креветчето на првата слика?
    Chicco Next2me е исто, ама не ми се даваат 16.000 зошто веќе купив дрвено, а итно ми треба вакво за на спална за да ја научам сама...и ова се користи релативно кратко време.:?:
    Некоја поефтина верзија да не сте виделе?

Да додадам, многу сум среќна што купив многу бодиња и тетри и све додатно, зошто бебе бљуцка, па се исфлекало со капки, пропуштила пелена итн, за се ми се најдоа.

Дури и постелнини би рекла дека треба 3.

Барем кога има Синсеј со преефтини бодиња, и george.mk и слични со по 100 денари парче, греота греота е бебе да биде во вреќа, да не знаеш дали за раче го фаќаш или за ноџе.:)

На Anchita, Srcka28, Autumn Love и 5 други им се допаѓа ова.
  7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.616
    Допаѓања:
    17.413
    Е убаво ви кажале де, може право алишта за во школо да се земат, секако ќе ги израсне :)

На Anchita, elimkd, Emy867 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.216
    Допаѓања:
    5.324
    се сложувам со тебе, ја слушајки тетки стинки купив 5 бодиња, 3 пара шпикозни и 5 тетри, кога не пуштија од болница првиот ден сите 5 бодиња ми ги искака и ми ги поврати па трчаа баби да докупуваат тетри и бодиња и шпикозни( моето е зимско бебе) , плус 56 ките си ги носеше месец ипол сигурно, а не се роди ситно бебе (3.570), дури на почетокот и големки и беа, 62 ките ги носеше уште подолго, не е баш дека ги надраснуваат за една недела :wasntme:

На Калатеа и pamelche им се допаѓа ова.
  9. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    1.512
    До 6 месеци за спиење потоа се подисправува за седење има додатен дел за хранилка и имаше уште една функција но заборавив што беше значи повеќе работи заменива тоа е за второто, а првото е само за спиење до 6 месеци исто и двете имаат тркаленца се возат низ соба и јас мислам дека второто ке ми е попрактично

На eli25 и Anturium им се допаѓа ова.
  10. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.462
    Ти пишала @Bebce ❤️❤️❤️ веќе до 6 месеци е за спиење. Потоа се прави како на 45 позиција и за седење, исто висината се прави повисоко и пониско. Тоа 45 позиција мислам многу ќе ми се најди како почеток за хранење додека уште не седи стабилно. А и ќе остане за поголемо како столче

На Lavica2602, eli25 и Bebce ❤️❤️❤️ им се допаѓа ова.
  11. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Na popust e vo enci menci vo momentov. I jas go gledav ama mene mi e mnogu rano :) mesto gnezdo za vo dnevna bas e prakticno. Samo si mislev, dokolku bi go zela, dali bi mi bil potreben relaksator ili moze i ova da se koristi kako zamena? Prvorotka sum, mozebi ne e logicno prasanjeto ama moze da spodelite.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.216
    Допаѓања:
    5.324
    еве ја ќе ти одговорам, мислам дека е мн убава работа ова, мене баш ми беше криво што немав првите месеци вакво нешто за во дневна, од друга страна имав релаксатор (позајмен) и не ја ставав на почетокот во него поши не се правеше во скроз легната положба ми беше како згужвано бебето, најчесто ја користев количката за спиење во дневна( ако имаш и корпа со количката мислам не ти е потребно) , а после си купив и гнездо. гнездото и релаксаторот ги користев до 4 месеци, додека не почна да се превртува, така да мислам не ти е потребно се од ова, кратко се користат, после 3ти,4ти месец и купив меки коцки и од тогаш е на земја, најбезбедна, одлучи се за едно :)

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Pa toa se mislev. Ako bi go zela ova multifunkcionalno e, i krevetce i posle gledam se prilagoduva kako za sedenje, pa posle stolce se pravi, znaci ne bi kupuvala relaksator i gnezdo. Neznam seuste, moeto ke bide zimsko bebe i imam vreme, ama ve citam redovno i bas mi e milo so si docekav i jas da komentiram vo temava :inlove:

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.462
    Јас вака како што го гледам дома баш добра замена за релаксатор е, мислам декс нема да ти треба воопшто релаксатор, единствено тоа што нема вибрации е различно. Јас земав релаксатор, ама и без него би можела сигурно

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    1.512
    Pa jas ne bi zimala relaksator za pocetok inaku jas go gledav pred 1 mesec so namalenata cena bese nz kolku vreme trae popustoto da ne go propustam inaku eve slika se kako moze da se koristi Screenshot_2022-08-05-14-16-26-999_com.android.chrome.jpg

16. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Jas ne bi zemala voopsto relaksator ako mu se ovie namenite na proizvodot, na primer cetvrtata slika. Zatoa pisav, dokolku bi go zela ova ne bi zemala gnezdo i relaksator voopsto.

17. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    837
  18. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    1.512
  19. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.131
    Каква козметика купивте за бебе?
    Гледам имаат доста попусти по аптекиве па да искористам..

20. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Имам неколку прашања.
    Што мислите за подлогите за бебе, оние што се за лежење со тракатанци да си игра, дали се потребни и ако се потребни од која возраст?
    Дали Frosch омекшивачот за бебешки облеки е добар? А и персил сензитив прашакот?
    Каков топломер имате, дали може да користам неживин кој мери помалце од минута, а се покажа дека е доста точен или да купам бесконтактен?
    И кај да најдам поефтини бебешки играчки, оние што ќе ги шмука, книгички, со влечење за музика? Некако скапички ги гледам по продавниците.