Тогаш ќе земам една серија 54ки или 56ки како и да се ... ама не многу. 4-5 парчиња. Со другите ќе ги завраќаме ракавите битно решена сум да не трупам многу
Јас имав од 56 и 62 по 5-7 парчиња, кратки и долги. Некои идеа во комплет со шпикозни или комплет со панталончиња. 50ки докупив неколку за второто бидејќи беше прематурче и се му беше големо тоа што имав претходно.
Мене па бебе во облека 3 броја поголемо ич не ми е убаво.Е не верувам ни дека нему му е удобно со развлечени ракави и ногавици.И за држење е тешко новороденче во развлечена облека.62 ка е преголемо.Мојата на 3 месеци почна со 62 ка Подлогата за повивање многу ми се најде.Идеше во комплет со када и постоље,а бидејки бев царски тешко идее наведнувањето на кревет или спална.И од хигиенски причини полесно е на подлога.Бебе дур го преоблакаш моча,знае да исповраќа и да направи неред на сите страни.Не би да ризикувам на спална И тетра јас уште си користам а е скоро 11 месеци .Во количката имам една обавезно,во седиште во кола,кај што легнува да спие до ден денеска сеуште и ставам тетра.Во ташна ,за на гости,за у град обавезно имам една. Перницата за доење ја користев мн првите 4 месеци.Особено за ноќе мн ми помагаше.И гнездото за спиење ние максимално го искористивме.Буквално го скина од користење
Јас го имам второто баш со таа намена за во дневна место гнездо. Преслатко е Мислам дека ќе е и практично, со тркалца е и додека го возиш не е воопшто тешко можеш слободно додека бебе спие внатре да го местиш од соба у соба. Второто ми личи подобро за на спална, да спие бебе во тебе. А и големо е некако за во дневна, зависи и колку простор имаш
Кое е креветчето на првата слика? Chicco Next2me е исто, ама не ми се даваат 16.000 зошто веќе купив дрвено, а итно ми треба вакво за на спална за да ја научам сама...и ова се користи релативно кратко време. Некоја поефтина верзија да не сте виделе? Да додадам, многу сум среќна што купив многу бодиња и тетри и све додатно, зошто бебе бљуцка, па се исфлекало со капки, пропуштила пелена итн, за се ми се најдоа. Дури и постелнини би рекла дека треба 3. Барем кога има Синсеј со преефтини бодиња, и george.mk и слични со по 100 денари парче, греота греота е бебе да биде во вреќа, да не знаеш дали за раче го фаќаш или за ноџе.
се сложувам со тебе, ја слушајки тетки стинки купив 5 бодиња, 3 пара шпикозни и 5 тетри, кога не пуштија од болница првиот ден сите 5 бодиња ми ги искака и ми ги поврати па трчаа баби да докупуваат тетри и бодиња и шпикозни( моето е зимско бебе) , плус 56 ките си ги носеше месец ипол сигурно, а не се роди ситно бебе (3.570), дури на почетокот и големки и беа, 62 ките ги носеше уште подолго, не е баш дека ги надраснуваат за една недела
До 6 месеци за спиење потоа се подисправува за седење има додатен дел за хранилка и имаше уште една функција но заборавив што беше значи повеќе работи заменива тоа е за второто, а првото е само за спиење до 6 месеци исто и двете имаат тркаленца се возат низ соба и јас мислам дека второто ке ми е попрактично
Ти пишала @Bebce ❤️❤️❤️ веќе до 6 месеци е за спиење. Потоа се прави како на 45 позиција и за седење, исто висината се прави повисоко и пониско. Тоа 45 позиција мислам многу ќе ми се најди како почеток за хранење додека уште не седи стабилно. А и ќе остане за поголемо како столче
Na popust e vo enci menci vo momentov. I jas go gledav ama mene mi e mnogu rano mesto gnezdo za vo dnevna bas e prakticno. Samo si mislev, dokolku bi go zela, dali bi mi bil potreben relaksator ili moze i ova da se koristi kako zamena? Prvorotka sum, mozebi ne e logicno prasanjeto ama moze da spodelite.
еве ја ќе ти одговорам, мислам дека е мн убава работа ова, мене баш ми беше криво што немав првите месеци вакво нешто за во дневна, од друга страна имав релаксатор (позајмен) и не ја ставав на почетокот во него поши не се правеше во скроз легната положба ми беше како згужвано бебето, најчесто ја користев количката за спиење во дневна( ако имаш и корпа со количката мислам не ти е потребно) , а после си купив и гнездо. гнездото и релаксаторот ги користев до 4 месеци, додека не почна да се превртува, така да мислам не ти е потребно се од ова, кратко се користат, после 3ти,4ти месец и купив меки коцки и од тогаш е на земја, најбезбедна, одлучи се за едно
Pa toa se mislev. Ako bi go zela ova multifunkcionalno e, i krevetce i posle gledam se prilagoduva kako za sedenje, pa posle stolce se pravi, znaci ne bi kupuvala relaksator i gnezdo. Neznam seuste, moeto ke bide zimsko bebe i imam vreme, ama ve citam redovno i bas mi e milo so si docekav i jas da komentiram vo temava
Јас вака како што го гледам дома баш добра замена за релаксатор е, мислам декс нема да ти треба воопшто релаксатор, единствено тоа што нема вибрации е различно. Јас земав релаксатор, ама и без него би можела сигурно
Pa jas ne bi zimala relaksator za pocetok inaku jas go gledav pred 1 mesec so namalenata cena bese nz kolku vreme trae popustoto da ne go propustam inaku eve slika se kako moze da se koristi
Jas ne bi zemala voopsto relaksator ako mu se ovie namenite na proizvodot, na primer cetvrtata slika. Zatoa pisav, dokolku bi go zela ova ne bi zemala gnezdo i relaksator voopsto.
@Bebce ❤️❤️❤️ vidi go linkov moze i ova da ti bide korisno....kako krevetce, i relaksator e, ama nema vibracii https://www.libertabebecentar.mk/relaksatori/relaksatori-2/kinderkraft-unimo-5-in-1-2
Pa ubavo e i toa ama samo se mislam da ne mi e mnogu nisko pa da treba se da se navednuvam ako go ima nekoj neka spodeli iskustvo
Имам неколку прашања. Што мислите за подлогите за бебе, оние што се за лежење со тракатанци да си игра, дали се потребни и ако се потребни од која возраст? Дали Frosch омекшивачот за бебешки облеки е добар? А и персил сензитив прашакот? Каков топломер имате, дали може да користам неживин кој мери помалце од минута, а се покажа дека е доста точен или да купам бесконтактен? И кај да најдам поефтини бебешки играчки, оние што ќе ги шмука, книгички, со влечење за музика? Некако скапички ги гледам по продавниците.