1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    2.794
    Јас земав Uriage беше на акција до пред некој ден во зегин

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.462
    Немам искуство со прашокот и омекнувачот, но и јас се решив за истата комбинација читајќи овде по форумот. А за играчки јас порачав се од али експрес, уште не се стигнале ама многу се поефтини таму и има мн избор. Тоа за на земја не планирам да го зимам, здравје сакам да земам од тие како тепих што се и на тоа да го ставам негде од 2ри-3ти месец, барем до поголемо ќе се користи
    И за топломер го зедов на Браун тој во уше што се мери

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.982
    Допаѓања:
    4.795
    Подлога уште си користам само тракатанците се извадени 8м. Од месец-два може да се става.
    Фрошот мене ми е најдобар.
    Топломер ако ти покажува точно, не ти треба некој специјален. И така за висока температура на крај обичен ќе користиш.
    Играчки џамбо, бејбицентар, крш, пи ки бебе. Имаат и со прифатливи цени, повеќе од 2-3 тропалки за почеток не требаат. И алиекспрес.

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.845
    Допаѓања:
    27.887
    Бејби џим подлогите според мене се предобра работа. Малата си ја обожаваше од втори месец, сега ја интересираат други работи ама искористено е бааги.

Омекнувач не користам ама од Фрош средството за вадење на дамки сум задоволна ( ќе ти притреба информацијата, верувај :D )

Топломер имам еден каков што опишуваш, супер е

Играчки - џамбо има доста ефтини тракатанци :D

На IRBBB, nevermet18, Bebce ❤️❤️❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    1.512
    Јас се мислам многу околу големината пред некој ден гледав и тие од 0до 1 месец ми беа многу мали незнам дали да земам едно две такви а другите од 0 до 3 месеци купив едно такво од 0до 3 и мм купил 5 бодиња од Зара комплет од 0 до 3, вие искусните што ке не посоветувате мене ми е прво па немам осет за ништо ни за колемина ни за се што ми треба целата сум збркана

6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Подлогата за бебе со играчки од горе ни е најискористена работа. Прво лежеше само, па почна да се пружа по нив, да ги докачува, да ги тегни. Па сега еве одмонтирано е, тропките знае да ги заигра некогаш, а и тоа стаповите си ги шета низ соба. :D
    За другото не знам, не користам на тие фирми. Омекнувач никако не сум користела откако е роден. Неговите ги перам со течен детергент Савекс.

На IRBBB и Alexandrite им се допаѓа ова.
  7. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.131
    И јас немам искуство лично, ама тука од форумов и од внука ми одлучив да земам бодиња 2-3 - 50ки, 7-8 - 56ки.
    Подобро да се има 50ки отколку да е ко во вреќа.
    Во стружанка имало поефтини, од таму планирам и само бели за да можам да ги перам на вриење, ке бљуцкаат, ке се покакаат :D
    Друго од алишта имам купено доста, почнав одкако дознав дека сум бремена, по малку ама последниве месеци повеќе, секое излегување земав по нешто, мада мислам дека ми фалат пообични работи, како најобични шпихозни, бенкици, панталончиња.
    Овие што ги имам се онака за дотерување а кој знае како ке биде :D
    Кога ке отворат ХМ планирам од таму има комплети по 3/5 панталончиња со боди.
    Креветче, количка, релаксатор земавме и корпа за во дневна.
    Ми фали душек, чаршав за душек/постелнина ( не знам само дали се става нешто на душекот во случај да поврати да не се исфлека).
    Козметика исто ми фали, сет за нокти,цуцла, топломер, памперс, млеко за секој случај, влажни марамици, подлоги едни ко мушама за пресоблекување, чепкалки за уши, за папче гази стерилни и прашок банеоцин, исто декстроза и шприцеви за да ја лажам да фати цицка :rofl: Вака знам правеше сестра ми, во ремедика така ги подлажуваат.
    Тетри пелени имам неколку, планирам да земам 10, тие и така за се нешто се наоѓаат.
    И чорапчиња ми фалат, имам 3пара само.
    Кебенца имам.
    Бањарка имам една, ке земам уште една и мислам доволно е.
    Ме фаќа паника вака кога гледам дека пола и повеќе работи немам а тек после одмор планирав да купувам, ке бидам 34 недела :worried:
    Во однос на бројчињата подобро да имаме неколку 50ки.

8. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    1.512
    Офф фала ти го препишувам твојот список и одам на пазерење хаха

9. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.131
    Сигурна сум дека фали нешто, ама начелно е доволно, ке докупуваме после :D

На Bebce ❤️❤️❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    837
    Ima sega popust vo DM za podlogi za povivanje babylove, mozes da gi stavas pod bebe nad dusece ( da ne bljucka, prokisne pelena itn), isto i kozmetika za bebe vo zegin na akcija bese sledi moze pak da ima, sega ima sisence avent na akcija ( ako si vo plan da kupis), za postelnini mislam ne trebaat (moze gresam) no od sto mi imaat kazuvano podobro 2-3 carsafi so lastik za duseceto...i sinsay ke ima otvoranje vo ramstor mislam u pon. pa mozes i od tamu nesto obleka da dozemes

На IRBBB, Doktor F и Bebce ❤️❤️❤️ им се допаѓа ова.
  11. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    2.794
    Убави се бодињата од стружанка , од страна се откопчуваат практични се и не се скапи и јас земав неколку 50ки од тие ,а за над душекот земав заштитник за душек од памук пале, и од таму исто земав и чаршавче со ластик за душекот.
    Имаш чорапчиња за бебиња убави во wenice баш се од 0+ 6 пара во пакување , и тетра имаш убави таму :)

Последна измена: 5 август 2022
    На Mihaela123456, VirgoStar, Doktor F и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.131
    Супер, баш ке одам до ДМ да земам подлоги, шишенце земав АВЕНТ беше на акција пред околу 2-3 недели во ДМ, од тие најмалите.
    Во АННИ фарм видов исто имаат акција на МУСТЕЛА и УРИАЖ козметика ако некој планира таква.

13. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.131
    Колку се бодињата во стружанка?
    Јас тука прочитав, не сум земала од таму, земав од венис, зара и окаиди ама тие за дотерување :rofl:
    Исто едни ми излегуваат на инстаграм, чаршав 350 ден, се мислам дали се убави и памучни...
    По колку се во памук пале и дали се памучни?
    Ке оставам линк од страната на инста па ако порачам ке ви кажам дали се убави.
    Screenshot_2022-08-04-18-38-58-232_com.instagram.android.jpg

14. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    837
    Za kozmetika prvicno bev za weleda, ama sega se dvoumam site mi se svigaat ne mozam da se odlucam :(
    I dusek imas na akcija vo comodita za 1400 den ( ako ti e krevetceto drveno, za montazno visoko e), i carsafi za dusece lasticari 350 den od biser online shop od fb

15. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    2.794
    Околу 190/200 ден се бодињата, тоа што е заштитникот за душек околу 200 ден беше , а чаршавчето со ластик 310 ден 100% памук , е сега клот бело е нема апликации , зошто имам постелнина шарена ама ми фалеше чаршавче плус .
    Инаку и бодињата се памучни , само таму најдов 50ки , нели да има да се најдат ако треба за по дома :D

Последна измена: 6 август 2022
  16. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.131
    Каква козметика и да се одлучиш не земај залихи, внука ми се исфрли од мустела и веледа на крај еуцерин и се погоди...
    И јас размислувам ама пак мора да земеме нешто, не може без ич.

На Избришан профил 156253 и Nela_21 им се допаѓа ова.
  17. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.131
    За по дома работите најискористени ке ни бидат како ми изгледа :rofl:

18. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    2.794
    И јас така мислам :D:D

19. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    837
    Kakov set od cesel i cetka za novoroddnce koristite?
    Gledam ima chicco, a babylove vo Dm so upola cena od chicco. Da spodelite iskustvo za tie od babylove, ne znam dali e meko vlaknoto na cetkiceto

20. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    2.794
    Јас земав на chicco од зегин најефтини се таму , во DM се скапи

На VirgoStar и Nela_21 им се допаѓа ова.