Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Моето бебе е 16 октомври родено лани и прилично ладничко беше денот кога излегувавме од болница. Го имав облечено во боди со долг ракав, шпикозни плишани и во плик кебенце го завиткавме за до кола, во колата кебенцето му го тргнав и само по шпикозни си беше.

На Jasmin@, Nela_21, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    92

И моето треба да се роди почетокот на ноември, па си мислев за излегување од болница дали ќе е доволно да го облечам во боди на долги, чорапчиња, шпикозни, беличка, капче, ракавички и да го завитка во пелена(која е како кебенце т.е составена од две памучни пелени) и со транспортер да го изнесиме а врз него да има една шарена тетра пелена.
    Дали е доволно или треба да земам уште нешто?

На Karmina1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    5.745
    Не можеш да го виткаш во ќебиња и да го ставиш во транспортер. Како ќе го врзеш?
    Облеката ти е доволна, од горе само ќе го покриеш со дебело ќебенце, откако ќе го врзеш со каиши.

На buba4e89, unearthlysarah, Jasmin@ и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.462
    Извини вака што упаѓам што е беличка?

5. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    92
    Од брзање наместо бенкичка сум напишала беличка

6. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.462
    Ааа јасно :D И јас спремав боди на долги, шпикозни, бенкица, чорапчиња и капа. И планирам да го покријам со кебенце, подебелко е

На Jasmin@ и Nela_21 им се допаѓа ова.
  7. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    2.242
    ^ Не ви се чини многу три слоја од горе? Бенкица,боди на долги плус шпихозни? И дебело кебе? Температурите околу крај на октомври па и почеток на ноември не се минус...
    Терминот ми е негде средина на ноември, планирам боди на кратки, чорапи, шпихозни и една подебелка шпокозна како тенко поларно кебенце е. Доколку е потопло, без неа,само со меко потенко кебенце...и памучно капче

На nevermet18 и unearthlysarah им се допаѓа ова.
  8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.462
    Јас сум уште хаос со бебешката облека, не знам што како се вика (facepalm) Сега проверив што точно е шпикозни и не, нема да го облечам во тоа. Мислев на такво целосно на рамки како комбинезон, не знам точно како со вика. 2 долги ракави ќе има, бодито и бенкицата

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    2.242
    Помодарски се вика ромпер :D
    Инаку комбинезон 8)

Леле такво ниедно немам купено,баш ми е слатко за со боди оддолу... Некако по продавничкиве не држат 56ки, каде и да влезам продавачките ме убедуваат од 62 требало да се купува, ми скисна веќе да ме замараат, и да ми покажуваат шпихозни со гепард дезен за новороденче.Не сакам првиот месец да го барам низ облеката,ем мои се парите ако сакам што сакам ќе купам:!:
    Башка одма со прашањето а какво е бебето,па ми вадат строго розеви ствари? Јас генерално сакам неутрални тонови,така за првото еден ме изнервира и му кажав машко е бебето ама барам розеви бодиња :rofl:
    Каков поглед ми упати уште го памтам после 6 години :rofl:
    И така решив од сега само ќе влегувам во ваикики и слични поголеми продавници кај што можеш на раат да си разгледаш! Он лајн нарачав еднаш од Мапет кидс,не ми се допаѓа памукот и решив да не нарачувам,подобро е кога ќе го видам парчето во живо

На Kikikikiri0405, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Jordanovska-K и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    6.462
    Аа ромпер мислев дека е тоа на куси ракави и куси панталони целосно, катастрофа сум ептен :rofl: Тука е барем раат тоа, ретко има маалски продавници и скоро никаде не замараат продавачките. Му купив такво како тексас комбинезонче и исти кондурки на чико, преслатки се. 50ка зедов јас, сигурно само за излегување ќе ги облечам, а скапички беа :( Ама кеефови :inlove::inlove:

11. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    6.624
    Мене така ме убедуваа со 62ки и детево немав во што да го облечам, се му беше големо па трчав да докупувам 50ки и 56ки. 62ка почна да носи на 2 ипол месеци.

На Grungie и Anturium им се допаѓа ова.
  12. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    770
    Јас прво што купив беа шпикозни од ваикики и тоа од машкиот дел а носам женско бебе многу ми се бендисаа два пара на портокалево и кремаво со калинки, само зедов 56/62 се мислам дали да ги сменам за помали а за бои јас па колку несакам за бебе пинк боја значи се ежам, мене за првите 3 месеци ме посоветуваа све да купувам со копчање значи боди бенкици а не одозгора за полесно за облекување и јас ептен незнам за со бројки дали 50/56 или 56/62 за од ваикики алишта.

13. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    2.242
    Не ги враќај, секако ќе ги стигне за месец дена, туку купи си нови помали ако мислиш дека ќе ти требаат :inlove:

На Jordanovska-K и ija им се допаѓа ова.
  14. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    2.242
    Што знам, мислам дека тие се шпихозни со кратки ракави :)
    Вака мислам ромпер е нешто што е зависно од боди да има испод,ајде некој нека помага со терминологијава :D

15. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    6.624
    Мене Ваикики ми се покажаа како поголем калап. Првиот месец дена па и 40 дена ги носеше од ваикики 0-1 месец, после тоа почна 1-3 месеци, дури сега на 3 и пол месеци и 7.5 кг преминавме нс 62/68. И тие органик што пишува се поголем калап :)

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    6.624
    Јас знам ромпер е целосно по кратки а шпикозни целосно по долги :D. Бенкица не ми е јасно што е :D

17. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    5.745
    Бенкица е блузиче на преклоп.
    Постои и боди бенкица т.е боди на преклоп.

На Grungie и anngelique им се допаѓа ова.
  18. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Mislam deka e dovolno

19. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    0E6A4399-CC8E-4CF7-88B9-390B276722CE.jpeg
    Ja so ova od bolnica ke go vadam I plus kebence od dada mu se nadevam deka ke bide okej Barem za sea ako e vaka vremeto ako ne baram use nesto bidejki sepak termin mi e 3.11

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.223
    Допаѓања:
    6.658
    Рано е за ова прашање ама да не остани свекрва неспремна :D

Како се пакувале и во што се носеле алиштата од бебето за земање од болница. Дали е доволно во торба/ранче како што јас си планирав или треба некое посебно украсување, мечиња, балони, чуда?

Сеуште немаме ни смислено, ни купено нешто за од болница, нели уште 3 и пол месеци имаме за мислење ама пакувањето е битно. :P