Во ранец ми донесе маж ми облека за бебето и за мене. Украсувањето со балони и банери за добредојде не чекаше дома.
Бебе е 3 недели освен бодиња, панталони и шпикозни (целосно на долги нози и ракави со патент или копчиња), друго му немам сеуште облечено. Некое подебелко скафандерче за шетање ако е зимно бебе и капчиња за надвор. До сега само тоа сум користела Да се надополнам. Јас имам 10 бодиња на долги, 5 панталони (такви како со чорапи) и 7 шпикозни и перам на 3 дена. Зависи на колку време планираш да переш, мој совет оваа количина е доволна зашто рачунај тетри, лигарници кебиња мн брзо се валат ако повраќа или се умирисуват од каката, па секако ќе треба често да переш. Освен ако не планираш од се да имаш по повеќе
За земање од болница која големина би одговарала најмногу што обично бирате? Уште ми е рано и само разгледувам ама во мојов град шпихозни и дводелни ,троделни комплети се со големина 0-3 воглавно. Некако ми делуваат поголеми. Единствено облека на Тритекс што имам видено 50ки и 56ки и онлајн на апликацијата на Зара. Цел ден шетам и цел ден продавачите ме убедуваат дека 0-3 е најмало и за од болница. А споредено со 50ките на Тритекс делуваат огромни.
Јас имав на carters NB така се викаат за првиот месец. После тоа почнав 0-3. Сега ќе прави три месеци носи 3-6.
Баш мерев и тие 0-3 што ги имам дома се исти со 62ки. Големи се, земи си 50ка, евентуално бодиња 56ки
Има и малецки пишува на нив 1/5 месец. Баш споредував со други, а јас си земав такво најмало да се најде, ама очигледно мислам само за раѓање ке се најде
Тетрата ги користам за да постелам под бебе кога ќе легне на кревет, во количка, во транспортер и седиште летно време бидејќи од материјалот многу потеше првото дете. Летно време ја покривав кога спиеше со тетра.
Здраво, да ве прашам вас поискусните мајки. За бебе што ќе се роди на крај на декември, дали ќе треба бодиња на кратки или на долги за под шпикозни и под дводелни комплетчиња? За во топол стан со парно прашувам. Исто така за спиење што препорачувате за новороденче, дали е океј дебела 2.5тог вреќа без ракави или да барам некоја со ракави или скроз затворена кај ракавите? Ви благодарам
Јас земав и на кратки и на долги бодиња. А вреќа не земам за почеток ,планирам понатака и онака сега е мало и многу мирно и нема да се открива
U jas zemav isto, bodi na dolgi i nekolku na kratki. Kebenca 2, edno pleteno, edno mekano kako plis. Vrekicka sakam, i onakvo kako spihozna krzneno za nadvor, ama prvo da se rodi, zdravje. Bitno za peleni ne promisliv, kupiv golemo pakovanje, br.1 i se si vikam pola ke gi frlam neiskoristeni
Користев и долги и кратки. Кратките ги облекував под шпикозни или блузиче, а на долги кога ги облекував не ставав ништо над него, само еден слој со или без панталончиња. Користев вреќа од 2.5 тог без ракави. Вреќата имаше ракави но се вадеа и така ја користев.