Pa sporeduvav brojcinja, velicini i samo organskiot pamuk se posiroki, 56 od niv sporedeno so triteks 62, mi bea isti i zatoa se kupyvav 62 pa i 68
Исто и јас мислам да си земеш некое шпикозниче и боди помало бројче. Исто можеш и боди на прирамки. Барем јас планирам по дома да биде боди на прирамки и шпикозни, а за спиење со боди на долги и шпикозни. Моето е 2700гр во 38недела и си зедов повеќе гардероба 50 и 52 величина. Бидејќи за првото имав повеќе 56 а исто така под 3кг ми се роди па и беа доста големи тие од 56 број што се.
Штом толку ти го измериле во ред е да имаш повеќе поголемо бројче, за помало ако треба ќе докупиш, а вака и да е големо 62 на почетокот за некоја недела таман ке му е.
Слипи натурал или био натурал зеде јас се мислам за бројче дали 1 или 2 да земам некој вика многу мали биле плус 80 во слипи натурал 1 има си викам ако купам и мали се што ќе му правам.
Земи си 1, од 2-5 кг е таа бројка. Јас зедов на слипи обичните за новороденче што се од 2-5кг, помалото пакување го купив. 2ката е до 6кг
Jas kupiv sleepy natural br. 1. Ke vidam kako ke bidat i dali ke gi iskoristam site. Ako ostanat ke gi podaram. Ama valjda ok ke bidat, ne znam. Otkako ke gi probam moze da kazam. Neka kaze nekoja sto koristi veke
Јас би ти рекла да имаш и некоја 56ка, да не ти плива бебето во 62ка. И барем уште еден чаршав со ластик.
Тритекс броевите се поголеми од останатите. Од други фирми носи 62/68 ,тритекс уште бодињата 56 му одговараат.
Спакувани ми се веќе во торбицата за во болница. Еве овие ги најдов на страната на зегин. Ама нема некоја разлика од био натурал и тие само натурал што се. Освен може во цената.
Ја би ви рекла 1ца да не земате големи пакети. Јас земав мал пакет БејбиЛав, ни тој не го дотрошивме, веднаш премина на 2ка. Инаку се роди 3 600 гр.
Па тоа го реков уште кога коментиравме за величината на гардеробата. Се зависи од тежината на бебето. Еве пример на слипи нема помало пакување од 65 пелени. Моето ќе биде до мах 3кг, по кило да качува на месец, јас 1 би користила и месец-месец ипол.
Моето се роди помалку од 3кг, 1 искористив едно пакување од 72 пелени и веднаш преминав на 2. 1цата го стегаше. Не се води по килажата внесена на пакуваљето