Да. Затоа и кажав не е точно, може така се погодило па од таму и тој заклучок дека е така. Инаку колку повеќе се влече се стимулира создавање на повеќе секрет. Целта ми е да не им даваме лоша претстава на новите мајки, а не да се правам паметна.
Како што кажав, поголем дел. Педијатар си или доктор? И медицинска сестра и болничар се медицински лица, ама немаат доволно високо образование да тврдат. Јас пренесов што ми кажа педијатар. Ако фрфори од носот и не може да дише, секако дека треба да се извлече секретот. Ако е се ок, која мајка би влечела затоа што Мила од фемина и пишала така?
Поврзаноста царски и секрет од нос е неповрзана а не влечење ако "фрфори". Како и да е, само изнесов факт.
Поврзана е. Како што објаснив, при излегување од родилен канал, каде е тесно, се истиснува плодовата вода. Кај царски го нема тоа. Дали ти мислиш дека е така или не, е нерелевантно.
Јас мислам сите крчкаат со носето после раѓање. Дури тоа природно што го родив повеќе водичка имаше, од ова царсково. Нема правило, битно кад тад ќе ти затреба за влечење мрсули, нема да згреши ако го купи.
Точно е дека нема правила. Ама има одреден процент, да речеме од 10 или 50 или 100 бебиња царски, едно нема да крчка. Од ракав зборам. Исто како што во градинка едно две од група ке имаат топ имунитет и нема ни еднаш да се разболат. Околу мене бебиња сите родени природно не крчкаа воопшто. Син ми многу крчкаше. Кога прашав зошто, тоа објаснување го даде доктор. И во болница исто ми кажа докрот што ме порѓаше. Тоа апсолутно е точно, кога тогаш ке затреба аспиратор за носе. Треба да се купи, да не трчаш баш кога ке затреба.
Јас имам таков ама некако не успевам да извлечам ништо. А влечам силно бебе вришти, мислам дека ќе го повредам. Можеби нема толку секрет не знам, само од растворот ми се враќа. Затоа ја замолив @nevermet18 ако знае некое добро што не е на влечење да ми даде препорака да пробам
Во Зегин денес ми ја препорачаа оваа Бекутан, само што ја пробав, супер е Со син ми имав Исомар ама ги немало повеќе
Мајка, не знам. Јас земав една, на Чико мислам, жива катастрофа. Ја фрлив и почнав да му го средувам носето со чепкалки за уши.
Ја имам Исомар океј е. Ама на шмукање е. Не знам ако не е на влечење, како ќе ги извлечеш?! Има и Носко, тој е за на правосмукалка.
Од каде зеде Исомар? Ми проверија Еурофарм никаде нема. Зегин се чудеа. А летоска и земав од еурофарм имаа. И за синко ја користев
Одамна ми е земена. За големава, таман коа ја земав научи да дува сама нос и остана еве се користи максимално.
Јас почнав со ноското да влечам со уста зошто од правосмукалка само што ке ја види плаче како да ја колеме.. Се вади делот што иде во правосмукалка и останува цревото, какво носе фрида какви бекутан, ова влече ептен. Имам и тоа на бекутан ама тие белите филтерчиња мака ми е само да ги мијам по 100 пати на ден. Ноското нема филтер, го мијам само делот што влага во носе.
Јас па баш заради тоа го сакам носе фрида, затоа што колку и да имаш сила да влечеш тоа не влече многу, баш за да не го повредиш бебето, мислам дека и намерно е така направено. Обично тоа што не ми излегува со носе фрида не ни треба да излезе, тоа е некој секрет позади кој не може да се извлече, прскам ако треба почесто со спреј и да си го голтне бебето. Не знам колкаво е бебето ама јас сум многу внимателна со овие пумпици на мало бебе.