Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.677
    Да ве прашам. Кој омекнувач за бебе го препорачувате? Јас сега си користам орнел бебешки омекнувач и ми е убав. А нели треба и поубаво е алиштенцата за бебето на рака да се перат барем на почетокот, така?

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    не се препорачува омекнувач ама ако веке сакаш тогаш оној на Чико, на почетокот јас перев на раце зашто полесно ми беше, не се уклучува машина за малку алишта, а и лето дека па брзо се сушеа.
    ако имаш бебе програм на машината можеш да ги переш, потребно е само екстра плавење затоа и некои перат на раце .

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.677
    И мене ми се фаќа летен период. Терминот ми е јуни. Па и на рака на почетокот ќе си перам. Фала ти :)

На alisijad и Natasa. P им се допаѓа ова.
  4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Јас земам бекутан 2/1 и детергент и омекнувач и задоволна сум.

На Yassie96 и Black girl им се допаѓа ова.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Детергентите за перење од аптека ги земате или?

6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Сега Бекутанот да, од еурофарм ради поени хаха, иначе може од било кај, на почетокот персил сензитив користев после тоа се префрлив на бекутан.

7. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Nez zosto imate potreba od omeknuvac za bebeski alista, spored mene I prasokot za perenje so go koristam e premnogu hemija...

На Lolipop23 и TheSecret им се допаѓа ова.
  8. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    За оној омекшивачот што го спомнавте на чико прашав. Инаку да, и јас од еурофарм ќе земам се, од шишиња, цуцли, ноктарчиња,аспиратор за носе..павловичева, пелени..козметика... складирам поени. :*

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Што помалку хемија. Прашак многу малце, омекнувач ич. Поминавме еден куп кожни лекари кога син ми беше новороденче поради проблемот со кожата. Сите тоа го кажаа. И тој прашак го ставав ми рекоа да го намалам.

На PUPICA, Black girl, TheSecret и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Сакам да прашам колку тетра пелени се доволни за почеток? Имам список каде стои 20 тетра, ама некако како многу да се. Дали 10 би биле доволни за почеток? Исто така, кремата за брадвици како Пурелан или Мустела, дали може да се користат уште пред породување или стриктно после породување? Кoj течен детергент е соодветен за перење на алиштенцата? Исто ме интересира кога ги облакате бебушките дали ако облечете боди бенкица со долги ракави, под неа треба на бебуш да му се облече обично боди на бретели? :)

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ухх, зависи за кого како :whew: Нас ни дадоа на заем пресоблекувална со корито во комбинација на сталак, ама ни го земаа после 4 месеци. Кичмата ми знае како издржав после тоа. За наредно дете јас сигурно ќе купам.

@MissDaisy доволни се 10 тетра. Јас ставав и широк повој, па пак имав само 10.

На MissDaisy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Сакам да прашам и за ова, дали кај нас може да се најдат памперс пелени за новороденчиња кои имаат засек баш кај папачето?

13. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    2.242
    10 тетри се доволни. Кремата е многу густа и леплива не верувам дека ќе ти е потребна пред породување, секако меки се брадавиците тогаш.. Течен детергент користам Персил сензитив, едно време Бекутан 2во1 ама некако агресивен ми беше, ми избледеа дел од обоените алиштенца од него... Инаку бебуш моментално го облакам по боди со долги и одозгора уште еден слој, било шпилхозни или блузиче со панталончиња и чорапчиња. Кога ќе стопли со боди на кратки ракави или без ракав. Се зависи колку е температурата во собата...ние во периодов скоро ич не грееме..

На Natasa. P, MissDaisy и gjoker4e им се допаѓа ова.
  14. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    34.922
    Нема такви кај нас. Ќе ги подвиткуваш пелените додека не падне папчето.

15. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Сакам да купам цуцли лажалки на авент. Дали има некоја разлика од тие што се 0-2 и 0-6 месеци, и кои се подобри за почеток. Мислам на обичните не тие како мечиња што се.

16. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Јас имам од тие обичните две во пакување, од 0-6 месеци.
    Почнавме да ги користиме околу 7миот ден и одма ги прифати.

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    И јас сакав да земам од 0-6 меѓутоа во сите Еурофарм аптеки низ бт веќе неколку месеци има само плави( дискриминација :D). Денес од обичните добија и розеви меѓутоа тие се од 0-2. Аптекарката ми рече дека нема некоја голема разлика од 0-2 и 0-6 и затоа малку ме збуни.

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    Јас тој истиот и за него го користев, сеуште и го користам преубав ми е секој бел орнел бебешки. Сум пробала и Чико и други ама тој ми е незаменлив. Ставав и прашак и омекнувач од сам старт, пеглам до ден денес се. Никогаш никаков проблем немал со кожата, секогаш била мека, мазна и нежна. Сепак не мислев да го тинтрам мн мн па после цел живот да го тинтрам, од старт омекнувач ставав баш со таа мисла. Моето бебе многу бљуцкаше, па немаше шанса се на рака да исперам (машина си е машина поубаво ке ги испереше повраќаниците). Дури и првото перење на сите алишта беше во машина, незнам кај се лутале тие алишта, а ко што машината ке ги испереше (бебешка програма со дополнително плакнење), јас на рака немаше :D

На Butterfly87 и Black girl им се допаѓа ова.
  19. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Ме интересира за шише на почеток. Дали да земам од 120мл или да си земам од 260мл. И дали е подобро пластично или стаклено?

20. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Od zdravstveni pricini, staklenot imam citano deka e podobro. A za goleminata, neka pise nekoja iskusna mamicka.. no verojatno i dvete ke si najdat soodvetna primena .

На Black girl и kiki_riki им се допаѓа ова.