Капа само после бањање ќе ти треба да му ставиш на главче 10 15 мин. Ракавички првата недела исто, не им е развиена циркулацијата. По боди на прерамки, тенки ракавички и тенки чорапчиња ме советуваше педијатар да го облекувам. Исто јулско бебе.
Марама или кенгур? Цената им е слична, жал ми е што не купив марама од старт, мислам дека многу ќе ја искористев досега (3 месеци има бебето). Сега се мислам дали да почекам да порасне и да купиме кенгур бидејќи мислам дека би го користеле до поголема возраст. Пишете искуство.
Ќенгур воопшто не е за во лето. Марама ако сакаш одма да користиш. Ако почекаш ќенгур за во поладни денови .
Марама не сме користеле. Кенгур користев на почеток до кај 4-5 месеци, потоа фати лето и ќерка не сакаше никако да стои. Претпоставувам и беше прежешко. Есента повторно го искористивме кенгурот додека наполни некаде 10тина месеци. За пролетва веќе е проодена, а и искрено со 10-11кг мене ми беше претешка за носење така. Ерго бејби имавме.
Кенгур може и пред да знае да ја држи главата и да седи? Мислев дека кенгурите се за после четврт, петти месец...
Има кенгури и од 0+, треба да им се нозете во специфична позиција поставени. Ама мора да е свртено со лице према тебе. После 4мес може да се сврти да гледа напред кога ќе ја држи цврсто главата.
Веќе ти одговорила @Spidy . За почеток имавме на Chicco позајмен мислам за бебе од 2-3кг пишуваше на него. Потоа овој од Ерго. Тој веќе беше за 5 кг ако точно се сеќавам.
Како да се спремам за септемвриското бебче, средина на септември ми е термин? За изнес од болница, долги кратки, ќебенце?? За дома капче ракавички? Не знам какво ќе е време ама сепак е лето...советувате на кратки боденца или долги..
Капче и ракавички немаш потреба. Јас земав фустанче, тоа ми е замисла од секогаш. Да е нешто преладно не верувам, за до кола ако е посвежо ќе си спремам тетра или некоја прекривка. За кебенце ми е премногу, претопло ќе и биде со кебе мислам.
Мајки, препорачајте ми мало стаклено шише 0+. Гледам има разни големини S, M, а пишува од раѓање на двете. И цуцла ќе ми треба исто. Фала однапред.
Јас ја планирам Биодерма. Освен ако нешто не се предомислам, ама од блиска баш задоволна е, плус трае со месеци.
Јас планирам или Еуцерин или Мустела, вака гледам доста задоволни се од двете а и доста траат. Ќе видиме на бебка која ќе и одговара, мене Еуцерин многу ми одговара цела козметика ph5 ја користам, па може и на бебка ќе и одговара.
Јас земав Uriage презадоволна сум сега за сега го користиме еве веќе 7 дена од кога сме дома па ќе видиме