Сакам да направам нарачка од Зегин, па се мислам дали пелени да земам 2 или повеќе пакетчиња број 1? Ќе нарачувам слипи, во едно пакетче има 80 парчиња.
Од совери што добив е да не зимам од единицата многу. Земи едно пакетче, па ќе видиш ако треба уште да докупиш. Брзо се префрлаат на двојка бебињата.
Јас земсв слипи директ 2ка еве јс користиме бебо се роди 3кг и супер се земи си поубаво 2ка дс не ти биде мала 1 па да ти пропуштаат и да ти остане пола од паковањето
1 пакетче единица е доволно. За козметика weleda за пеленска регија, Еуцерин маслена купка за бањање и тоа е тоа. Нема потреба од лосион премачкување потоа, купката е доволно маслена додека се бања бебе.
За новороденче од старт дали е добро да се користи вреќичка за спиење? Ако би земала би била од тие потенките, бидејќи кај нас дома е доста топло. Терминот ми е средина Септември. Или ги оставате само така на спиење по шпикозни или плус кебенце?
Јас купив вреќичка и така ми остана, а ќерка немирно спиеше, се маваше мн со рачињата. Се каам што не и ја ставав тогаш, може немаше толку да се буди. За Септември мислам таман би било боденце на кратки и шпикозни. Јас вака ја облекував а родена е во Ноември, топло ни беше дома. А ако уште е надвор топличко, можеш и боденце со пантолончиња или само шпикозни.
А покриваш со нешто плус? И јас на тоа размислувам, дали да земам врекичка или да покривам, ама па после да не несака во врекичка.
Беше покриена со јорганче само до половината. Тт во спална беше мах до кај 24°..немај гајле, првите месеци не разбираат што е што, ќе прифати и вреќичка и јорганче и било што
Јас не сум во Мк така да и сега тука не е топло Ама дома е, веќе тогаш ќе имаме и греење здравје. Со првото го покривав, ама како што велиш воопшто и мене не ми спиеше мирно. Затоа сега се мислам дали е позгодно со вреќичка, иако така е и побезбедно. А пример долно со кратки боденце и шпикозни само така да спие мислам ќе му биде ладно. Пак едно тенко кебенце ќе мора...или пак не Се осеќам како прво бебенце да ми е.
Аа блазе тебе, не се вариш овде како нас Штом не си тука, не знам како е кај вас во Септември, тогаш боденце по долги шпикозни и јорганче/ќебенце. Па макар и потенко ќебенце. Јас јорганче и вака си ја облакав од Ноември до кај Февруари во Ск. Собата ни е поладна ама со греење и вака и беше таман. И бебето ќе си го чувствуваш дали му е ладничко или не, па по потреба плус ќе си реагираш
Devojki da ve prasam, za novorodence sega krajov na mesecov kakva obleka da zemam? Me sovetuvaa deka na Gak kje se poragjam pa moralo po dolgi da bide, iskustvo nekoj?