Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.548
    Допаѓања:
    17.215
    Комшиката се породи пред некои 20 дена. Бебето замотано во дебело кебе, го имаше извадено на сонце надвор.
    Го прежалив.

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Madmozel84

Madmozel84 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    107
    Zatoa prasav posto taka mi kaza prodavackata vo enci menci posto sakav da kupam nesto po kratki i zenata mi vika zemi si po dolgi ne znam dali kje ti ja pustat taka

3. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.548
    Допаѓања:
    17.215
    Се погоди неколку пати на Гак да сум , баш кога излагале некои со бебе. Не видов да е облечено по долги.
    Греота ми се да се преоблакаат.
    Јас за крај на август имам фустан земено.

На Лалина, Bella.alleB и Madmozel84 им се допаѓа ова.
  4. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    3.712
    Ауу за грев:( за стари да кажат дека треба по долги не ме чуди, ама на помлади генерации што ги облекуваат по долги на овој пекол не можам да им се изначудам.

Облечи го по куси. Син ми е 2 месеци, бевме во Ск на ортопед пред една недела и беше облечен по куси, капки пот имаше на челото и на главата. И нив им е жешко. Воопшто не се мисли.

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.665
    Допаѓања:
    6.490
    Јас се пораѓав на Гак пред 2 години во јули и го извадив во комплетче боди на кратки и панталончиња кратки доле. Никој ништо не ми рече.

На Лалина и Madmozel84 им се допаѓа ова.
  6. Madmozel84

Madmozel84 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    107
    Kje si zemam i po kratki posto po dolgi veke semav pa kako kazat taka :)

7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.364
    Допаѓања:
    8.306
    Продавачката во Енци Менци многу филмови гледала изгледа.
    Им е гајле на ГАК како ќе облечеш бебе за искачање, гледаат како да те откачат побрзо само и тебе и бебето.

На Ena05, Лалина, Madmozel84 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    655
    Мене на испис во Систина ми го облекоа по долги. Носев и долги и кратки зошто не бев сигурна. Дома си го пресоблеков по боди по кратки. Нема потреба да се вари бебе на топлово. Многу е штетно да се прегрева.

На Madmozel84 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    544
    1. Какви тетра пелени да купам? Видов во Локо Кроко дека има.
    2. Какво ќебе и од каде?
    3. Облека дали бодиња само и кои броеви?
    4. За ноемвриско бебе дали треба скафандер, јакна од одма да купам?
    5. Дали бодињата да бидат скрос до стапалото исцело како чорапи или до глужд? Кои се попрактични?
    6. Каква бањарка и од каде? Знам има плик и поголемки.
    Сакам лека полека да си купам некои работи.

10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.548
    Допаѓања:
    17.215
    Од совети што ги добив: тетра имало во Џамбо многу добри и на вриење не се собирале. Од таму планирам да земам.
    Бодиња на кратки и долги за под шпилхозна. За јакна е мало, скафандерче е надјдобро, за да биде целосно во топло. Оние панталончиња или шпилхозни со стапалце доле, незнаеш како ќе расте бебе и нагоре може да се добри , а доле да му се кнап. Ми дадоа совет да земам отворени доле. Другарка за малата ги сечеше доле, зошто ќе и останеа необлечени, бебе имаше баш долги ноџиња. За бањарче, ќе земам од тие како крпи што се, како да ги објаснам незнам. Коцка што се, метро на метро да кажам. Бебе е, бањаме , виткаме да исушиме и одма облакаме.

На lala15, snowwhite.24 и Лалина им се допаѓа ова.
  11. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    666
    Ова е од моето прво бебе пред 2 години, сигурно има и нови места, ќе истражувам и јас за наредниве бебенца, ама моето искуство е:
    1. Тетра има во стружанка, супер се одлични, има некои органски памук малку поголеми од ГТЦ подрум Ситник мислам се вика погледни, zara home имаа убави и од таму имаме. Гледам сега и online има, ама кај тетра нема филозофија, да ри се допадне на око и на допир :)
    2.Ќебе имаме од enci menci, пери носи, за надвор и дома преубави и од zara home за дома.
    3.Пишав и во труднички муабети темата, најубави за почеток ти се пижамки целосни СО ПАТЕНТ, со вградено чорапче и вградена ракавичка и само облечи-соблечи, доаѓаат во комплет по 3 има во next, има на george kids на инстаграм мислам се вика, има и во други продавници, ама не сум истражила каде :) Боди со прерамчиња за под тоа, не мораш два слоја со долги, ама сепак е убаво да е со два слоја бебе во зима.
    4. Јакна за мало бебе кај ќе се тегнеш да го облакаш, некој скафандер ама бар за неколку месеци да е, немој најмал број, ај ова прашање некој друг да одговори што купил скафандер, јас исто од next гледав скафандерчиња ќе земам овој пат за бебенца во декември.
    5. Боди како долна маичка, со долги, со кратки, со прерамки. Над тоа шпикозни или хеланки. Шпикозните до 3 месеци може со вградено чорапче, иако јас истерав подолго со вградени чорапчиња супер ми беа, хеланчиња земи и со чорапче едни о без чорапче едни и ќе видиш што ти е попрактично.
    6. Бањарка никако со раце, тие пешкир со капа, има секаде. Нашите први се enci menci, ама попуст фативме, сега ќе истражам каде има по ново убави :) Можеби стружанка има?
    :)

Едит: Број не зимајте 0-1 месец, 0-3 најмало :) Јас имав работи и 0-1 месец, супер се погодија, ама ги носеше по еднаш :)

На baguf4e и snowwhite.24 им се допаѓа ова.
  12. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.506
    Допаѓања:
    7.754
    Јас своевремено Веледа, после некои 8/9 месеци преминав на Ла рош липикар.
    Мада за новороденче не треба таква специјална козметика за осетлива кожа.

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    7.626
    И моето е ноемвриско, 56ка да зимам препорачуваш? Јас неколку 62ки земав, и едно само 56ка за од болница коа ќе искачаме. Исто за ова ко скафандерче од 3-6 месеци да земам? Пошо баш тој период ќе е зимата, некако мислам другиве бројки ќе се или мало или многу големо.

14. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    666
    Скафандерче од 3-6 јас мислам супер, јас ќе земам од 3-6 сигурно, сепак е за над облека, за од декември.
    Кај мене се погоди шпикозните 0-3 да му траат навистина до кај 3-4 месеци тие со стапалца, првата недела му се поголемки, ама ги носи 3 месеци, не би препорачала да земеш комплет од 3 пижамчиња најмала бројка 56ка, зошто одма ќе му се смалат. Повеќето работи да ти се 0-3м :)
    Од најмалите 56 број (1-2м) земи нешто ситно, по еднаш два пати ќе ги облечете тие.

Прикачени фајлови:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    544
    IMG_6642.jpeg
    дали ми треба вакво? Термин ноември и кој број да земам дали за 3-6 м?

16. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    7.626
    Јас ќе земам вакво, се заљубив во едно од Зара, чекам да го има пак, секоја година го има. Обавезно зимам и вака мислам 3-6.

На Зеленоокатаа, baguf4e и snowwhite.24 им се допаѓа ова.
  17. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    544
    го знам, истото го барав и не успеав да го најдам. :inlove:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    2.472
    За што би го користеле ова? Бебе ќе е декемвриско, ќе ми треба?

19. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    7.626
    Менува јакна иначе, тоа од Зара подебелко е, другарка лани за нејзиното маста му ја извади. Буквално цела зима со ова ја помина.

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    7.626
    Ќе го стават пак, сеа беше на попуст 399, ама знаеш Зара коа има попуст се е истата секунда sold out. Па ништо ќе си го купам коа ќе е фул цена. Ама го има СО артикал им е. Само се мислам помеѓу розевкото и крем боја, кое.. некако ми се свиѓаат и двете.

Последна измена: 4 август 2024
    На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.