И мене ми е во ноември, не знам ова што викаш скафандерче. Јас имам боди со долги, шпикозни, капче и чорапчиња и мислев до кола во транспортер имам кебенце дебело. И после од тоа дома исто кратко е нема ни минутка да е изложено. Мислиш ладно ќе им е?
Мислам дека не е препорачливо дете во скафандер да се става во транспортер. Не треба ни јакна да носи додека е во транспортерот. Транспортерот секако ги обвиткува и им држи топло. Со ќебенце одозгора над облеката до кола мислам ќе е доволно. Се работи за многу краток престој на отворено Бебе потолерантно е на ладно, него на топло. Така ми кажа педијатарот кога не испуштаа од болница.
A nikoj li ne ste gi oblekuvale vo fustancinja na izleguvanje moze sum smesna neznam ama deka prvoto masko mi e I sega za devojce vrska nemam a nekako zelba mi e fustance pa se mislam
Леле ние со првото кога дојдовме дома од што беше толку мал ни беше страв блузата да му ја соблечеме, не знаевме што да правиме. Сега земав фустанче и хулахопки веќе за најмало бебенце како опција за од болница, ама не можаам да замислам како ќе му соблечам хулахопки на толку мало бебе и сепак ќе гледам полесна варијанта да ми е удобно за соблекување дома кога ќе дојдеме
Sea vikas deka dek mi e termin da si kupam spikozni jas se mislam za hulahopki I fustance podebelko sigurno ima nekoe kje ja za moram vo kebence od bolnica do kola dole so transporter
Со хулахопчиња таман ќе ти е. Ти од болница до кола и од кола до дома носиш. Плус покриена со кебенце ќе си биде.
Во фустанче беше, ама памучно како обично боди и од горе сошиен дел што личи како фустан. Август топло беше доста и не требаа хулахопки.
Мене второто ми е 1ви ноември. Ја изнесовме во памучни шпикозни и капче (доле боди и чорапи имаше). И покриена со кебе убаво. За од болница до кола, од кола до дома.. нема потреба да ги тунтате, па скафандер па ич.
за бебе родено ноември што ми треба од зимска облека за почеток за одење на преглед и кратки релации? Купив скафандер и капи. Дали треба вреќа за спиење со долги ракави? Јакна? и дали за почеток му требаат некакви кондури/патики?
За патики и кондури јас чекав само по чорапчиња ми беше или холахопчиња зошто е мало, тешко за него број да има. Јакна да, јас скафандер не и облеков воопшто. Ни па вреќа за спиење, се со ќебе си ја покривав. Секогаш ми беше облечена со боди, шпикозни, холахопчиња, капче, јакна и ќебе така и по прегледи ја носев. Тие што се нараквиците воопшто па не ги употребив не ги сакаше ич.
Кој број да купам јакна? Стварно не знам. @Feniksgirl комплетчиња купував онлајн преку инстаграм од hello baby и некои други (наше Трико) и со нив одеа и капи, а само капа од Бомида на фб - 100д. Има и во Чико, околу 500 ден се, сигурно има и во Стружанка поевтини.
Се сеќавам за првата ќеркичка свекрва ми и купи фустанче со чипки со чевлички,ама времето беше врнежливо и ладно па си ја облековме во памучно комплетче панталончиња и блузичка беше мислам,сега чекам второ девојче во декември ама исто би и облекла нешто памучно меко,некако на толку малечко и не ми се облекува фустани со чипки и слично,ама нема правило доколку имаш таква желба зошто да не,има комплетчиња(фустанче,хулахопчиња,чевлички,и стегач за главче)баш најмала величина како за од болница..