За вода имав земено најобично термометарче од локо кроко. А за телесна температура лупнав скоро 4000 за еден на чико и се џабе фрлени пари. Демек безконтактен ама врска нема. Земав после и уште еден дигитален и инфраред или што знам што беше и исто врска немаа. Така да си се вратив на живин, чиста работа, најточен е. Еве и ден денес само живин користиме по дома, а тие другите си стојат во шкаф за ништо не ги бива.
За вода имаш едни ефтини од Џамбо, ќе ти треба можда првите месец дена, после на рака ќе си ја осеќаш не фрлај многу пари за таков. А за бебе имав безконтактен, точно покажуваше како живиниот ама цркна после година и нешто, а не го платив ефтино за тоа време. Паралелно имам уште еден (овој на сликава), 3 години батерија уште му немам сменето, задоволна сум.
Исто како кај нас, или само тоа менталното врвот што е под мишка да биде а другиот дел може и странично, мене така ми е најлесно, и кај лактот ти држиш за да не мрда и во раце ќе го држиш.
Бесконтактен microlife. Има опција да мери телесна температура и температура на вода и во просторија. Пред две години беше околу 1800 денари во еурофарм. Задоволна сум, многу го користиме. Живин дома не држам, има едни со галиум, ист принцип како живин, само побезбеден. Со дигиталните имам лошо искуство, ниеден не ми покажува точно. За вода од ДМ имав земено еден, апа уопште не го употребив. На рака најубаво се осеќа.
Денес го земав овој топломер од Зегин, по препорака на сестра ми. За вода не земав, на рака си осеќам.
Јас имам постар од пред 3-4 години, ама изгледа синиов е нова генерација, гледам мери и температура во дом и мери температура на тело (како мојот дома) и е бесконтактен и плус понов, нема да згрешиш )
Здраво, какво чешелче да земам? Го имам мекото од дм, со козји влакна ама мислам ќе ми треба и пластично некое
Мајки не знаев каде па тука пишав, ако треба нека се премести. Ќе се пораѓам Ремедика, знам за таму ништо не ми треба, што ќе ми треба за дома ? За што се користат мрежасти гаќи, и какви се тие вир влошки? Дали има од дм да купам такви работи? Да си земам да си имам дома да бидам спремна ама стварно не знам што ми треба. Ако може и сликички пратете ми