Абе чекај сега те читам. Вир за дома не ти требаат, освен ако не си царски па со мрежастите да ги носиш.
Да бе маче. Не видов убаво дека си пишала дека во Ремедика ќе се пораѓаш, па затоа ти пишав. Купи обични, ако ти притребаат вир, ќе пратиш маж да ти земе.
Вир влошките се скроз памук во едно како мрежа ставен, значи нема ни крилца ни ништо и се такви дебели. Јас неможев да носам обични влошки ни дома , ги носев овие вир пошто другите ме жуљаа на раната доле. Имај си едно паковање, ако не ти одговараат ќе си продолжиш со обични.
Ауу како си издржала со виров. Мене па вирот , толку ми сметаа, толку тоа мрежата ми сметаше, полудев. Па дека ме шиеја по втор пат, па уште толку со нив, збеснав. На крај си земав екстра памучни влошки и така терав.
Не знам јас си искористив неколку пакетчиња, може 2-3 недели си ги носев некако ми беа лесни, ми дишеше раната пошо бев сред лето на 50степени, и таман коа бев сама дома без долен веш само улошката и си ја ладев
Мене докторката што ме пораѓаше ми рече никако влошки со крилца што ги користиме за менструација на раната, само од тие памучните оти не може да дише.. гаќи памучни исто никако, гола да седиш или со мрежести, за побрзо да заздрави, ако се пораѓаш природно
Мајки, имаме понуда од блиски луѓе да одбереме што да купат за бебето. Треба да одбереме три работи така поголемки да речеме, се работи за три групи на луѓе значи три поклони. Што е најпаметно да одбереме? Јас се мислев релаксатор за во дневна, навлажнувач за воздух бидејќи многу се суши од климата, е сега за трета работа ми падна на памет онаква подлога за бебе. Ама гледам дека има подлоги баш што се за бебе некако мали, и одозгора со лак за да висат играчките. А гледав и подлога мека и за поголемо детенце да речеме големина како тепих, па дали можда е тоа подобра инвестиција, па да се додадат сензорни играчки или нешто да го занимава бебето додека се вежба на стомак и слично. Ако имате друг предлог предложете, стварно не знам што да одбереме. Бејби монитор мислам нема да ни треба во 50 квадрати сме, евентуално и за кенгур се замислив ама не знам.
Pampres sampon so kupka mleko za telo vlazni zemav se na babylove dali nekoja ima iskustvo so niv da ne zgresiv
Столче за хранење, знам дека не е прва помисла, ама по 6 месеци ќе ти е гоолема потреба, а е убав подарок Освен ако немате веќе одбрано, или некој да позајми
И јас ги земав истите работи, млекото за тело го пробав на мене премногу ми се свиѓа и нежно е, гелот за туширање исто го пробав нема мирис никаков и не пени многу ама таман е за новороденче мислам. Ќе видиме дали ќе одговара за бебе. Гелот за туширање е ултра сензитив а млекото сензитив
Интересно, не ми текна за ова. Ама па може ќе правиме крштевка доста рано па може и тогаш ќе добиеме.. а овие работи што ги набројав корисни ли се ?
Gnezdo, pernica za doenje, sediste za vo kola, podloga so ogradica i igracki(na 5 meseci ke ja koristite), podloga za gimnastika, prozektor so prispivni muziki nas ni e najiskorostena rabota, kamera(ke ja ostavis da spie vo soba i ke zatvoris vrata, ke moze da si rabotis nesto vo dnevna)