Искрено не знам, педијатарот ми рече да го мерам на слепоочница и на чело и да вадам средна тт. Сестра ми ми вика на врат дека се мери. На сите три места покажува различна тт. Ама па кога мерам со обичен е приближно на средната тт од дигиталниот.
Не, јас имам Microlife, нонстоп покажува над 37. Под мишка со живин не му е над 37. Повеќе го користам за температура на вода да мерам, таму е точно . Ако ми покаже на чело над 38, тогаш мерам да проверам. Во упатството пишуваше дека за бебиња под 6 месеци може да не покажува точно.
Мајка кај има поефтини креветчиња од овие? Најефтино на фри он најдов за 6600, ама имам веќе 2 и не ми се даваат многу пари за уште едно.
И јас се залетав по вакво од сликиве. Имам веќе дрвено, поголемо е од стандардниве и сега барам нешто помало на тркалца. Ама ова само на слика е убаво. Во живо ај што е баш мало, плитко е многу, мислам макс 3 месеца ќе се користи. Какви 9кг или година како што пишува, ќе се тумба дете од тоа многу порано. И се откажав.
Vo 39ta nedela vleguvam aman do sega mislev deka kje se rodi aj ve molam koj vi bea simptomite na poroduvanje eve vtoro mi e da ama pak nekoja glupava panika me fakja
Никаков симптом, само си почнаа болките и знаев дека е тоа тоа. Неколку дена цтг, кое покажуваше болка, јас ништо не осетив. Дента пред пораѓај бев на преглед, никаков знак. Цел ден натака навака, кола бев да регистрирам, кај моите на ручек, излезена со друштво, си легнав и кај 1:30 почнаа по малце болки, во 4 во болница и за 3-4 саати се породив.
Vodenjakot mi pukna i pocnaa bolki. Prethodnata den mocav na pola saat izgleda toa bese simptom deka bebeto se spustilo dole. Chepot mi bese padnat edna nedela. Znam deka ti e tesko iscekuvanjeto i kako vecnost ama ke bode za brzo. So lesno
Чепот ми падна 5 дена претходно, и спиев и се разбудив од болки-контракции. Мерев дали се со ист временски интервал, и сфатив дека се. И поразлични се породилните болките од лажните контракции, уште кога се разбудив знаев дека тоа е тоа. Мене водењакот не ми прсна ни на 7 прсти отворена, докторот ми го прсна таму.
Дали некој го има ова креветче? Како сте задоволни? https://www.instagram.com/teddybaby.sk/p/Cz4my8kokhm/?img_index=1
Здраво.Треба да купувам за бебе шампон,купка. Во план ми е мустела. Ако може да ми каже некоја што да земам од колекција?