Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.496
    Боди на долги ракави, хулахопчиња и термо чорапчиња, шпикозни со дел како ракавички што се витка и капче, замотано во дебело ќебенце. Вака го изнесовме, декемвриско бебе.

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    8.704
    Јас планирам шпихозни плишано-памучни доле со затворени ногавици, боди памучно по долги, капче и ракавички и ќебе.

На zone89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    100
    Девојки, мајки (сегашни и идни) Јас сум веќе за две недели 7ми месец, здравје некаде половина април ќе дојде бебето со Господ напред,а немам купено апсолутно ништо и мислам дека е веќе време да почнам.Првично што ми е најмногу потребно,и од облека за бебе што да купувам и бројче кое,бебето машала ќе биде големко хахаха И бидејќи ќе биде април дали да купувам и подебели алишта или? Прва бременост ми е и навистина не знам од каде да почнам :hug::l:

4. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    17.954
    Ќе си земеш на долги, ама не дебели.
    Пример боденце на кратки одоздола да облечеш, шпихозни за одозгора или тренерчиња. Блузиче со долен дел, тренерче, хеланче.
    За големо мало бебе, на ден пораѓај ќе видиш колку е , па според тоа ќе си докупиш.
    Те трупај многу облека, пребрзо растат.
    Чирапчиња, некое капче, бањарче, ќебенце( и памучно и мекано земи си), неколку тетра пелени,боденца, шпихозни.
    Козметика.

На Anifani му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    11
    Здраво мамички, кога почнавте да се спремате со купување работи за бебето? Краен термин ми е средина на март па незнам дали да почекаме уште и ако може да ми споделите што би ми било потребно за фебр-март бебенце, порагајот ќе ми биде во систина фала ви однапред

6. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    1.227
    Mene mi e pocetok na mart, jas sum skoro pa spremna :) kupiv se i sesto iskreno, prvo dete dolgo cekano, nemozam da prestanam so pazarenje. Se mi e za pocetok po dolgi rakavi, nesto podebelko za pocetok posle potenko, kjebenca debelki potenki, tetra pelenki. Kondurcinja 4 para za pocetok nemozev da se odlucam za koi :D

На Anifani и LadyKlara им се допаѓа ова.
  7. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    100
    Женски ако може од ваше искуство совет,купив вчера за бебето некои алиштенца,некои помали,некои поголеми,ќе видиме што ќе биде погодено кога ќе се роди,ова вчера беше почеток од некаде да се почне мора :rofl:некако имам чувство дека немам осет за доста :D е сега совет од вас,за прво перење на новите алишта,на рака,во машина,на колку степени, програм? Предлог за детергент се мислев за Нила бебешки? И дали сите да ги перам наеднаш што се шарени,бели се разбира посебно.. малку помош Ви благодарам :l::hug::f:Убав ден

8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    17.954
    Во машина се, со Нила,имам опција микс и на таа перам и сега. Се перам заедно на таа опција, до сега проблем сум немала.

9. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    8.704
    Нила бебешки е преубав, ќерка ми на метро од мене ја осеќам како мириса и сега за сега супер ни одговара на кожата.:)
    Јас првично и ги исправ на 30 степени, немам сушара па природно ги сушев и ги испеглав. Ги одделив светлите и темните во две машини.
    Сега кога се роди и ги перам на 40 со 800 вртежи.
    Се роди 51цм и почнавме директно со 56ки алиштенца, помали немав ни купено. Првата недела малку и беа големки ама сега веќе и се точни.

10. martinristov

martinristov Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    33.688
    Во машина исправ сѐ, на 30 степени, со двојно плакнење. Перев со Персил сензитив, ама ти можеш со кој сакаш, само гледај да не е многу јак мирисот, сепак е ептен мало бебенце. :)
    Јас исправ сѐ у две машини. Во првата ќебенцата, тетрите, бањарчињата, постелнините, скафандерчињата. А во другата алиштенцата, лигавките, чорапчињата и така.
    Може ќе ми собереше сѐ во една ама нејќев да ги туткам, а и нема потреба.
    Не ги делев, заедно ги перев шарени и бели и ништо не пушти, ама ставив и 2-3 марамчиња за боја.
    Со лесно мајка!:f:

12. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.496
    Првиот пат, а и сега перам се заедно, не ги делам. Освен неколку црвени чорапчиња, шпикозни, капче, тие малку ризични ми беа. Инаку, перам со бебешки Фрош и ми вади каки и на 40 и на 60 степени. Има слаб мирис. Засега му одговара на кожата. Омекнувач не користам. Првиот пат ги сушев обично и ги испеглав. Сега кога сушам во сушара не пеглам, ако сушам обично тогаш пеглам.

13. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    100
    Благодарам многу на одговорот и споделеното искуство :l:

14. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    100
    Ти благодарам многу :l:

15. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    100
    Ти благодарам најмногу за советот и одговорот :l:

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    100
    Ти благодарам најмногу за одговорот многу ми помогна со советот:l::f:

17. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    100
    Ти благодарам најмногу мила Живи и здрави да сте:l:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    100
    Ти благодарам многу за одговорот:f::l:

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.257
    Допаѓања:
    1.194
    Се во машина перев од старт на 60° не ги делев пуштив се во 2-3 машини па сушара и така еве веќе 7месеца перам со Фрош

20. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    7.547
    На 30 степени перев се', на gentle. Исушив во сушара на mixed, со ладен воздух. Персил сензитив купив, и уште само тој си го користам. Инаку секогаш после завршувањето на пералната, пуштам уште едно плакнење на алиштата.
    Јас генерално имав бледи бои - бело и розе најмногу. Им ставив colour catcher. Тоа што беше ептен темно, посебно ги пуштив во машина.