Боди на долги ракави, хулахопчиња и термо чорапчиња, шпикозни со дел како ракавички што се витка и капче, замотано во дебело ќебенце. Вака го изнесовме, декемвриско бебе.
Јас планирам шпихозни плишано-памучни доле со затворени ногавици, боди памучно по долги, капче и ракавички и ќебе.
Девојки, мајки (сегашни и идни) Јас сум веќе за две недели 7ми месец, здравје некаде половина април ќе дојде бебето со Господ напред,а немам купено апсолутно ништо и мислам дека е веќе време да почнам.Првично што ми е најмногу потребно,и од облека за бебе што да купувам и бројче кое,бебето машала ќе биде големко хахаха И бидејќи ќе биде април дали да купувам и подебели алишта или? Прва бременост ми е и навистина не знам од каде да почнам
Ќе си земеш на долги, ама не дебели. Пример боденце на кратки одоздола да облечеш, шпихозни за одозгора или тренерчиња. Блузиче со долен дел, тренерче, хеланче. За големо мало бебе, на ден пораѓај ќе видиш колку е , па според тоа ќе си докупиш. Те трупај многу облека, пребрзо растат. Чирапчиња, некое капче, бањарче, ќебенце( и памучно и мекано земи си), неколку тетра пелени,боденца, шпихозни. Козметика.
Здраво мамички, кога почнавте да се спремате со купување работи за бебето? Краен термин ми е средина на март па незнам дали да почекаме уште и ако може да ми споделите што би ми било потребно за фебр-март бебенце, порагајот ќе ми биде во систина фала ви однапред
Mene mi e pocetok na mart, jas sum skoro pa spremna kupiv se i sesto iskreno, prvo dete dolgo cekano, nemozam da prestanam so pazarenje. Se mi e za pocetok po dolgi rakavi, nesto podebelko za pocetok posle potenko, kjebenca debelki potenki, tetra pelenki. Kondurcinja 4 para za pocetok nemozev da se odlucam za koi
Женски ако може од ваше искуство совет,купив вчера за бебето некои алиштенца,некои помали,некои поголеми,ќе видиме што ќе биде погодено кога ќе се роди,ова вчера беше почеток од некаде да се почне мора некако имам чувство дека немам осет за доста е сега совет од вас,за прво перење на новите алишта,на рака,во машина,на колку степени, програм? Предлог за детергент се мислев за Нила бебешки? И дали сите да ги перам наеднаш што се шарени,бели се разбира посебно.. малку помош Ви благодарам Убав ден
Во машина се, со Нила,имам опција микс и на таа перам и сега. Се перам заедно на таа опција, до сега проблем сум немала.
Нила бебешки е преубав, ќерка ми на метро од мене ја осеќам како мириса и сега за сега супер ни одговара на кожата. Јас првично и ги исправ на 30 степени, немам сушара па природно ги сушев и ги испеглав. Ги одделив светлите и темните во две машини. Сега кога се роди и ги перам на 40 со 800 вртежи. Се роди 51цм и почнавме директно со 56ки алиштенца, помали немав ни купено. Првата недела малку и беа големки ама сега веќе и се точни.
Во машина исправ сѐ, на 30 степени, со двојно плакнење. Перев со Персил сензитив, ама ти можеш со кој сакаш, само гледај да не е многу јак мирисот, сепак е ептен мало бебенце. Јас исправ сѐ у две машини. Во првата ќебенцата, тетрите, бањарчињата, постелнините, скафандерчињата. А во другата алиштенцата, лигавките, чорапчињата и така. Може ќе ми собереше сѐ во една ама нејќев да ги туткам, а и нема потреба. Не ги делев, заедно ги перев шарени и бели и ништо не пушти, ама ставив и 2-3 марамчиња за боја. Со лесно мајка!
Првиот пат, а и сега перам се заедно, не ги делам. Освен неколку црвени чорапчиња, шпикозни, капче, тие малку ризични ми беа. Инаку, перам со бебешки Фрош и ми вади каки и на 40 и на 60 степени. Има слаб мирис. Засега му одговара на кожата. Омекнувач не користам. Првиот пат ги сушев обично и ги испеглав. Сега кога сушам во сушара не пеглам, ако сушам обично тогаш пеглам.
Се во машина перев од старт на 60° не ги делев пуштив се во 2-3 машини па сушара и така еве веќе 7месеца перам со Фрош
На 30 степени перев се', на gentle. Исушив во сушара на mixed, со ладен воздух. Персил сензитив купив, и уште само тој си го користам. Инаку секогаш после завршувањето на пералната, пуштам уште едно плакнење на алиштата. Јас генерално имав бледи бои - бело и розе најмногу. Им ставив colour catcher. Тоа што беше ептен темно, посебно ги пуштив во машина.