На прва контрола на ортопед ке ви кажат дали треба да ставаш или не... мада ретко кое бебче носи широк повој веќе. А тетра е мислам коцката памучна пелена, а шведска е тоа со врвките што се става врз таа пелена (нас како што ни ставале) ама мислам...
Pa toa mi bese zborot.Ama aj se da ne naglasuvam "vo stranstvo".Vnuka mi ima nozinja pravi ko puska.Isto na zolvite decata.Ni sirok povoj ni bakraci
не е исто Мариз тетрата е коцка шведската е во вида на осмица и повој кога ставаш се става прво тетра па на крај со шведската се врзува.Шведска е со врвки ,тетра без
Незнам можеби не сум во право ама некои работи ни ден денес не ги користиме.На пример температура на вода не сме мереле отприлика по лактот кога ќе го ставиш во вода ќе видиш каква е и детето само си кажува нашето плачеше сакаше поладна шише ни ден денес несака се давав со лажичка некои деца ни до годинка немаат косичка а не па чешле да купиш.Тетри да повеќе земи,стерилизатор ќе видиш по потреба.Некои работи нахнадно може да се земат.
Јас за малата ниту купив, ниту имав потреба од шведска и тетра пелена. Сега ќе видиме но не планирам да купам пред време ако нема потреба. Влажни марамици користам од прв ден, и денес сеуште користам сум немала проблем со нив. На почетекотот користев Памперс влажни, сега пуфис
Mamicki i idni mamicki ako moze pomos okolu oblekata termin mi e prva nedela na oktmovri, što sovet uvatw da se kupi od obleka so ogled sto pocnuva esen ne znam dali da zimam na dolgi rakavcinja sve ili bodi može i na kratki nekako mi e zbrkano so ogled što e prvo bebe , dokolku nekoja majka ima iskustvo molam da se spodeli , fala
Јас сум крајот на септември. Имам неколку бодиња на кратки, ама повеќето се на долги. Октомври веќе заладува не можеме на кратки да ги облечеме, малечки се и немат развиена терморегулација. Мојот совет ти е на долги да му земеш.
Fala ti , taka i mislev no sepak sovet plus e dobro dojden , ako ne ti e problem napisi što i odprilika pp kolku si kupila ili ti w vo plan da kupiš od alistenca.fala
Боди по кратки и долги, шпихозни, од оние памучни блузички на преклоп со врвки заборавив како се викаа и надоле такви како ѕиврички со стапалки и без, комплетчиња памучни блузичка, панталонки, лигарче, капче ,чорапки и ракавички, пижамки имам. Од прилика тоа е. Инаку јас не сум купила уште, ова ми е наследено.
Мајки, вие што веќе сте купиле или планирате, какви пелени да земам за почеток и колкаво пакетче? Памперс премиум ми сугерираат ама не знам дали 1 или 2? И колкав пакет да земам?
И јас по сугестии земав премиум 1 мало пакетче. Повеќе се исплати одма да си земеш поголемо, но не знаеш дали ќе бидат таман (мене ми рекоа одма ќе бараш 2 нема да ги потрошиш 1), дали ќе ви се погодат во однос на осетливост на кожата итн... од овие причини земав премиум 1 мало, па по некој ден од доаѓање дома одма ќе купуваме ново пакетче
Мислам дека кецот е до 5кг. Така да сосема доволно е да набавиш од него, потоа ќе видиш кога да се префрлите на двојка. Инаку на ден одат по 7-8 пелени, па рачунај пакетот кој ќе го зедеш колку денови би траел.
Јас зедов 1големо и после уште еднаш купив 1. Исто големо пакување. До 5 кг се.Нема одма да качи толку. Плус на почеток има повеќе столици, се чисти, а и од ќеф ќе му менуваш пелени на секое Така да земи си големо пакување. Јас користев премиум кер до 3 месеци. После преминав на обичен памперс. Сега сум повремено на дајперс или канбебе. Од искуство премиум керот се најдобри.