1. Имаш низ аптека, ДМ. Океј се сите 2. За тетра пелени, за средна димензија од Некст во Дајмонд. За поголема димензија од овде https://www.wenice.mk/Product/ProductsPerSubCategory 3. Јас сум царски, раната се мие со вода само. А имав купено за ако сум природно, Tantum Rosa ќесенца и Фридамам шише за растварање и одмивање. Ама ги нема во Мк. 4. Влошки Бони со мрежа, и плус мрежести гаќички. Исто, ако имаш некој од страна да ти донесе поспартум влошки од Фридамам, апсорбираат многу и плус ладат. 5. Јас користев на Медела неколку пати, ама може и да не ти се потребни. 6. Ректален не користам, не можам да ти помогнам. Јас имам за во уше. 7. Медела freestyle handsfree најновиот модел јас ја користев, одлична е. Еднаш го измив цревото (не требало да се мие, не знаев), и дури се сушеше неколку дена, купив филипс авент електрична, единечна. Не се споредува со меделата. 8. Јас само Гамарде користам, и топ е. Никаков осип, никакво црвенило, ни спарување, акни - ништо не сме имале проблем.
1. На бејбилав од дм, одлични се и исплатливи многу. Си ги лепам на прслуче. 2. Јас нарачав од baby_tina_shop, 10 за 1000 одлични се разгледај си 3. Јас само со вода се одмивав а после 3та недела со интимен гел jessa од дм 4. Прво користев вир влошки после се префрлив на libresse памучни се, немаат мрежичка 5. На медела 8. Козметика според мене почекај са видиш каква кожичка ќе има. Ако е нормална бејбилав се одлични јас таа на користам
Иначе да си кажам за моево бебе, уште и ги облакам истите работи што ги имав купено пред породување. Сите ми викаа леле премногу работи имаш ништо нема да износи се ќе и стане мало за две недели. Луѓе она има 2 месеци и една недела уште носи 56ки бодиња и шпикозни, глувченце хаха.
Дека помала се роди. Ние кратко користевме 56ка. Добро што немав многу. Али затоа 62ките маста вадење, што викаш сите викаа што купуваш толку, абе се по 100 пати и облеков. Секој ден различно, мерачки си ги изнаносе. Сега веќе сме 68ца.
Ние 56ките само 2 недели ги износивме,ама затоа што вика @Feniksgirl 62ките маста им ја извадивме..два месеци е и кај мене.. Ама сите бебчиња се различни,некое по големо,некое по мало,само да ни се живи и здрави
Zdravo sakam da zemam podloga za igra ama ne znam od koja strana dali imate zimano i od koi ste zadovolni
Исто, 56ките многу кратко ги носеше. Освен хеланките од H&M што ги земав 56ки, тие уште ги носиме, на почеток до мишките и ги натегав, а сега и се точни. Среќа што купив повеќе облека 62, отколку 56, а и 68ци што земав на попуст кога беа, мислам дека за максимум 3 недели ќе почнам и со нив. Фала богу што не земав 50ки, се роди 51 цм и за неполн месец порасна 58 цм. Генетика од мене и татко и, двајцата сме како коњи. Мерачки ја дотерувам секој ден, па пижами за спиење, па нов аутфит сабајле за дома, па аутфит за во град.
Да се согласам БУКВАЛНО ЗА СЕ, да додадам тетра во зара хоме, прееемеки се. Влошки ми дадоа подарок во систина од Белина, огромни, супер ми беа Гамарде е одлична козметика, сега веќе за 3 деца ја користам од кога ја пробав на бебенцава. Брадавици и пумпа не зимај одма, може да ти купат и по потреба, првото породување не можев без брадавици, сега не ги искористив. Пумпа, првото породување не користев ни еднаш, сега не можам без пумпава ♡
Еии, ме потсети и мене сега за влошките од Белина, во сетот од Систина и мене ми дадоа. Јас ставав две бони, и плус една од Систина. Навистина добро впиваа, одлични беа.
Женски ај малку помош сакам да почнам да купувам алишта за бебе ама незнам која величина. Термин ми е јули. Што е потребно за летно бебенце?
И јас сум во Јули, 11ти. Сеуште немаме ништо купено ниту знаеме од каде да почнеме со мм Прво ни е и долгоочекувано, мерак имам се да купам, но се мислам дали е рано сеуште да почнам со купување. Дали да почнеме со големите работи прво како количка, креветче, или алишта, тетра пелени итд.. ? Искрено не ни знам што се ни е потребно
Мојата женска треба да стигне во јуни, и јас ништо немав купено до пред месец дена.Ние почнавме со најголемите работи прво, истражувавме колички, креветчиња. Засега имам нешто облека, чекам да извадат повеќе ствари на кратки зошто повеќето се долги сегде… нарачан и е мебелот за нејзината соба вчера и ја искречија и купени и се завесите уште 3 ..3ипол месеци ми остануваат додека се гушнеме да досредам облека, козметика,тетри и аптека ствари
Прекрасни подготовки Следниот месец планираме да ја искречиме собата и да купиме завеси, па сигурна сум дека ќе средиме и креветче тогаш. Сопругот вика да купиме количка уште сега ги гледав по нет оние 3 во 1 така да количка веќе знам каква сакам, е во делот од облека незнам што ми е потребно. Ние живееме сами со мм во Германија и не ми се прашуваат старите наши бидејќи тие одма рано било незнам што. Роден нероден Петко и такви раб Бодиња и шпикозни и комплетчиња знам, чорапчиња ракавици и капчиња. Што носи новоредно друго? И тетра пелените сите ги спомнуваат но за што се користат? Или се повеќе наменски?
Tetra pelena ti e nakoristena stvar, da go zabrises, da postelas pod bebeto da ne lwgnuva direktno nekade , koga pie mleko da go zabrises itn. Jas skoro se imam kupeno, zdravje po 33 nedela ke peram i ke skladiram i nie sme sami pa so vreme da si sredam se.
Ја го терав маж ми да кречи соба на бебе во 36та недела. Па ја лепев со срценца. Кутриот хаус мајстор беше. Монтира, кречи, пере хахах. Ама затоа сега татина ќерка, ептен му е маза.. па и на него личи, на мене само е женско.
Хахаха изгледа и ние исти ќе бидеме, уште не сме почнати со средување кај неа. Мене ме фаќа паника он вика без гајле ќе средиме се. На работа оди нема време, мене паники ме фаќаат дека не сме спремни. Тие моменти мислам дека ќе биде најдобро да ги фатам на камера своевремено па да се потсетуваме понатаму какви сме биле
Во дилема сум за вадење бебе од болница какво ќебенце да земам? Дали е доволно памучно потенко крај на април, почеток на мај ќе биде. И некоја пумпа за измолзување, а да не е многу скапа не знам ни дали ќе имам млеко па не знам што да правам сакам да имам некоја за секој случај.
Маж ми е цел организиран и цело време ме форсира да купуваме работи посветен беше цел месец на истражување колички транспортери креветчиња ептен и се радува. Од сега знам дека ќе биде татина ептен. Искрено по ехо сликиве и нашава мислам на нехо ќе биде цела… можда само очите на мене обликот како да си ги гледам моите … другото нос устичка све е како него ќе видиме кога ќе ни стигне… се шалиме ние двајца пред некој ден … колку средуваме купуваме со мерак … замисли дојде и не и се свиѓа ништо