Живеам во стан, на парно се грееме па ме интересира, зашто сакам да ми спие во вреќичка, есенско/зимно бебе ќе биде, дали да земам 2.5тог или 1.5тог. Фала ви, се припремам полека
мојата се роди јануари, ја спиев во 2.5 тог. со тоа што ние сме приземје и со парно ни беше околу 20-22 преку ден (ама во дневна каде што бевме преку ден дотоплував), а навечер паѓаше и до 17 (па некогаш и навечер имав греалка минимално да оддржува на околу 20)
А од долу во што ја облекуваше? Инаку и јас сум на план за 2.5 тог, ама се мислам ептен октомври да не го прегреам ваљда може да се компензира со облеката од под вреќичка
Изнаоблечена беше мојата, боди по долги и шикозни, ама убаво и беше октомври уште не е толку ладно, ама да, ќе облечеш полабаво. пак многу зависи и дома колку ти е температура
Девојки во октомври имам термин да прапам ќебенца какви да земам за внатре и за надвор и вреќа за спиење дали 1.5 е таман, мислам станот ни е доста топол
Да ве прашам тие што земале, колку користевте и дали ви се најде стерлизаторот за шишиња, исто така се милам помеѓу рачна и електрична пумпа за измолзување, која е подобра иако има огромна разлика во цена па некако многу ми е 200 кусур евра за електрична што ќе и правам после.
Јас имам вакво 4во1. Ми се најде почетокот кога му давав дохрана да ја затоплувам, тогаш и стерилизирав шишиња/делови од пумпата а сега од време на време го користам за стерилизација на лажичките. За пумпа види на ананас често има акции, мојата е Филипс електрична. https://herbi.mk/product/grejach-i-sterilizator-handy-4in-1-kikka-boo/
За нешто ситно стерилизирање го користев, цуцли, силиконски брадавици. Ако бебе цица и не сака ништо, џабе е реално, можеш да почекаш да видиш. За пумпа, за првото имав електрична од томи типи ама ништо посебно не ја користев, само за да ми олесни некогаш. Инсистирав само да цица бебето. И тоа чување млеко ми беше језиво, па го истурав кога молзев. Сега медела рачна сакам за чат пат користење. Премногу се скапи пумпите, а не знаеш дали и колку ќе ја користиш.
На подарок добив стерилизатор и премногу го користам оти користиме шишиња и за јадење и за чување на молзено млеко, така да зависи ако доиш нема да имаш баш потреба. За пумпа оваа на кика боо ја зедов оти евтина а не знаев дали ќе ми треба долг период. Јас сум задоволна, само ме нервира оти е едно шише и мораш да претурваш во друго за да го измиеш за следна употреба. https://lococroco.mk/produkt/elektrichna-pumpa-za-gradi-leia-plus-kikabu/
Од се што имав овие месец ипол најмекички и растегливи од h&m и од zara. Искрено и sinsey за дома се топ за тие преефтини цени
Зара, хм, примарк и carter’s ако имаш некој да ти нарача од Холандија/Германија зашто памукот им е сон а таму се во ценовен ранг како синсеј кај нас. И синсеј ми се супер, посебно за првиот период кога одма надраснуваат. Тритекс имаат убав памук ама моделите им се најчесто југославија + имаат најлоши копчиња, претешко се откопчуваат
Тритекс ми се покажале најдобри. И Синсеј зедов последно и се изненадив, не очекував да испаднат нешто посебно, а се супер. Зара дефинитивно кај моево дете најлоши се погодија. Имам со ракави и горе кај рамената на преклоп. Супер памук и сето тоа, ама на моево дете обавезно му се "паднати" надолу по цели рамена. Како ептен да се широко во тој дел. Голема е веќе инаку следно би пробала со прерамки со Зара, со ракави веќе не.
Majki so bliznacinja Kolku garderoba e potrebno za dve bebcinjq barem za prvite 3-4 meseci koi kje se rodat pocetok Oktomvri? Dali imate nekoj spisok kolku treba od prilika i shto,i od koja velicina po kolku bidejki bliznacinjata obicno pomali se ragjaat?