1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.064
    Od Kaylas Baby Shop

2. iamnotaquitter

iamnotaquitter Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    21
    Само топла препорака за https://www.instagram.com/handmade_puffyblankets?igsh=MW5taGJybWY1OGg4Nw==

Случајно ја најдов страницава, нарачав ќебенце за поклон, презадоволна сум од односот, брзата изработка, ми стигна за еден ден, меко ептен и плетка си бираш, за разлика од други места каде што за моето бебе нарачував и чекав и искрено има разлика и бо изработка и мекост и цена.

3. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    185
    Dali moze pomos, termin mi e vo Fevruari i znam deka e rano ama sakam da znam se sto bi mi trebalo za pocetok, ako moze da dopisete od iskustvo

1. Krevetce - kupeno
    2. Kolicka - kupeno
    3. Kada i podloga za presoblekuvanje - kupeno
    4. Relaksator - kupeno
    5. Podloga za tummy time - ima nekoja da mi preporacate?
    6. Stakleno sise za sekoj slucaj i toa preporaka mi treba
    7. So sto se cisti papce?
    8. Alista tetra peleni i takvi raboti imam
    9. Kozmetika za bebe - se razmisluvam za weleda
    10. Peleni - se razmisluvam za pampers sensitive ama edno pakuvanje za proba

sto drugo bi mi trebalo za prvi denovi da ne se trca po prodavnici apteki?

4. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    1.785
    Папочето на почеток додека му падне се чисти со газа и алкохол 70%. Откако ќе падне со хидроген 3%.
    Јас подлога се уште немам купено, гледав една на интернет на фб се врти реклама како со вода и рипчиња ми се чини интересна но не знам колку ќе издржи.
    За шише не знам да ти препорачам затоа што не сум користела.
    Цуцла лажливка имај, кај мене фати од оние поскапите на Филипс, целите се силиконски.

За тебе купи си Бони мрежасти влошки барем едно 10 пакетчиња и мрежасти гаќи обавезно, ќе ти требаат за после породување. Имај си блокмакс ако имаш проблем да ти надојде многу млеко па да те болат многу градите. Исто и соин лецитин капсули би ти препорачала да си имаш или барем да ги имаш на ум ако дојде до запушување на каналите на градите.
    За сега тоа ми текнува, ако се сетам на уште нешто ќе ти допишам.

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.617
    Допаѓања:
    5.175
    Подлога од почеток одма нема да ти треба, премали се обично и не лежат барем првиот месец кај мене беше така. Таму псоле 40дена почнавме со подлога мекичка со играчки над неа да ги гледа како се мрткаат и ја вртев по 20тина ссекунди на меше, мојата толку издржуваше макс, Па на 4месеци вњќе и купив и цврта подлога за да почне да се врти само на меше. Деугото погоре пафи ти изнапишала убаво. Цуциња обавезно земи си, јас имав на филипс ги плукаше, па после земав на фриг и ден денес сме со нив.

козметика ти ја препорачувам уријаж јас сум презадоволна од се од нив засега 5ипол месеци веќе
    Пелени - памперс премиум

На Puffy2019 и Vegegirl им се допаѓа ова.
  6. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    3.865
    Мајки што е попрактично за новородено бебе? Дали оние целосни бодиња/шпикозни што се затворени долу (имаат стапалки) или тие што се отворени на стапалата?

7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    8.033
    Не затворени, бидејќи премногу брзо им се смалуваат и онака алиштата, а со нив може да им се ограничи движењето на ноџињата.

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    8.033
    Со рипчињата ја земав јас од тему, ме излажаа гратис ми ја дадоа после сите пари им ги остаив. Инаку таму е 300 денари таа, ќе видиме кога ќе стигне дали ќе го занимава царов :D

9. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.410
    Допаѓања:
    74.171
    За зимски период мене ми беа попрактични со затворени стапала, зашто чорапчињата се с'мкнуваат, се вадат лесно од мали ноџиња.

На Anaroz1, Puffy2019, MariaBouli и 2 други им се допаѓа ова.
  10. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    3.865
    И двете работи ги размислувам, да не му се смалат брзо а од друга страна да не му се соблекуваат чорапчињата. Можеби најдобро да имам комбинација и такви и такви, а и затоа се мислев малку поголемо бројче од затворените да земам за да не му се смалат брзо.

На Anie93, Cherry333 и Anika55 им се допаѓа ова.
  11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    8.033
    Јас одозгора му ставам како калци вакви и нема гајле. Дека е поголем роден мојот одма му се смалија, а мислам само најмал број има од тие, може грешам..

Прикачени фајлови:

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  12. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    5.112
    Нема само најмал број, мојот 9-12 носи сега такви шпикозни за спиење.
    @poker_face Попрактични се целосните, јас такви имав најмногу на почеток. Земи и дводелни, боди и со хеланки такви во ноџињата.

На Puffy2019 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  13. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.410
    Допаѓања:
    74.171
    Уште еден совет, бирај порастегливи материјали. Шпикозни и особено бодиња. Нерастегливите пократко траат.

На Puffy2019, naturally и poker_face им се допаѓа ова.
  14. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.640
    Допаѓања:
    6.560
    @poker_face побрзо се смалуваат ама од друга страна овие што се без чорапчиња ми се погодиле сите пократки долу, до коленици што се вика. Посебно тие на Некст.
    Горе точни, доле кратки.
    Такви би земала откако ќе почне да се исправа, проодува, за подобра контрола на стопало.

На Puffy2019, MariaBouli и poker_face им се допаѓа ова.
  15. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    3.865
    Ааа и тие му се спремни одамна, од прабаба му исплетени :)
    Инаку генерално за облеката ептен у дилема сум, си викам да не накупам све и свашта па после ништо да не му облечам, а секако и од поклони ќе добие доста. Од друга страна ако се малку дали ќе имам простор и време да излезам да докупам.
    Инаку фала ви многу за советите. Секоја информација плус ми е ептен добредојдена, скроз сум изгубена :D

16. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    5.112
    Реално дека се може да износи толку мало бебе, не може. Ќе останат работи необлечени, некои по еднаш облечени ама тоа е мора да имаш облеки.

На Puffy2019, poker_face и Anika55 им се допаѓа ова.
  17. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.617
    Допаѓања:
    5.175
    И јас имам комбинација, за навечер за спиење целосни затворени тие и ги рачунам за пижамки имам такви 10тина од примарк и c&a, сабајле стануваме мењаме пеленка па после прва дремка си ја пресоблекувам во хеланчиња боди или дуксерче зависи од денот за дневно играње и прошетка. За навечер ми е стокмена и топличко да и биде целосно така а преку ден само облечи соблечи чорапки е :D сега и сама си ги вади сака да си ги пипка ноџињата :l:

На WonkaMonkaa, naturally, Puffy2019 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    2.268
    Ако е зимско бебе, затворени, ќе земеш повеќе 62ки наместо 56ки и ќе ја истерате цела зима со нив. Барем ние од крај на јануари додека не затопли малку ја истеравме така, позгодни се зошто чорапчињата им паѓаат. Ама убаво е преку денот да го оставаш и босо, да не биде цело време во затворени шпикозни за да може да има стимулација на ноџињата :)

На Autumn Love и poker_face им се допаѓа ова.
  19. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    1.785
    Хахахаха и маж ми така "го лажат" :rofl:
    Таква им е шемата на Тему, да те намамат да купиш :)
    Царот само на фотељата на мама сака да седи? :rofl:
    Ќе кажеш како е кога ќе ја пробаш:D

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    1.785
    Јас мислам обратно од Чери. Мојава (два и пол месеци) мрда и ги трие нозете, и не трпи чорапи, па само наоѓам или соблечена или разместени чорапи, па се разголува во тој дел, не знам како успева. Вака и се затворени и нема како да ги соблече :)
    А тоа дека побрзо ќе ги смали да потврдувам, но полесно ми е да купам нови отколку само да и ги местам и барам чорапите.

На Anaroz1, Autumn Love и poker_face им се допаѓа ова.