Здраво мајки, и јас ќе се пораѓам на гак, мене ми е термин февруафи ама со краток цервикс сум и можно е порано да се породам па се спремаме со време..Дали може да добиеме одговор со @Adji и мене ме интересираат истите прашања
@Adji @*Снегулка* Ова е од курсот на моја акушерка. Чек листа за болничка торба, што сѐ ви треба за во болница.
Јас се породив крај на октомври на Клиника и ова беа работите што ги искористив: - пешкири за тело, коса и лице - козметика за мене(крема за раце, лице, четка и паста за заби, гел за туширање и шампон за коса) - тоалетна хартија(немаат во тоалетите) - влошки вир 3-4 пакувања, јас многу крварев па ми носеа плус пакувања - подлоги sleepy од зегин, заради крварењето - обавезно подолг полнач за телефон и слушалки За бебе носев само пелени, павловичева и влажни марамици. Друго ништо не ти треба. На излегување ти носат облека за тебе и за бебе. Храна и пијалоци може да ти донесат во секое време, ама јас во торбата си спакував чоколатца, бадеми, вода и сок од јаболко, затоа што не знаеш кога ќе се породиш и може долго време да помине пред да видиш било каква храна. На ГАК храната е одвратна, мене секој ден ми носеше маж ми овошје и ручек. Исто така ми надојде млеко трет ден, па ми донесоа и пумпа затоа што бебето ми беше на сончање ради жолтица, па морав да го вадам млекото за да немам проблем со градите. Носев и мрежасти гаќи, ама додека бев во болница не ги облеков, за дома ги облеков. На визита мора да бидеш без мрежасти за да може да ја видат раната. Ако ви треба нешто плус инфо, прашувајте ќе пишуваме
За храната потврдувам и вода исто затоа што ем е никаква ем не те најадува а па ако се погоди да се породиш после ,,вечерата " која чинам беше во 17 или 18 ч остана гладна до сабајле ,вода јас не носев па ми се слоши . Среќа една од сестрите која за жал не знам како се вика ми даде шише со вода мислам ќе дехидрирав