Форумџика на годината

Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.729
    Допаѓања:
    6.731
    Ќерка ми е родена во мај, но ако се сеќавате годинава мај еден период залади, дури и греење пуштавме, што не памтам да било така години наназад. Тој период ја облекував по боди на кратки и шпихозни, во два слоја, ама краток период.
    Кога стопли јунито продолживме по ромперчиња или боди на кратки, некогаш со хеланчиња, некогаш не.
    Син ми е апла летно бебе, роден во најголемите жештини во Скопје и прв пат долги му облеков на крај од септември, цело лето го помина само по боди на кратки или ромпери.
    По мое, имај за почеток повеќе шпихозни, тоа секако ќе ти треба за спиење ноќе, бодиња на кратки, и два три пара хеланчиња.
    Тој период сегде вадат нова летна роба и да е претопло праќаш некој да купи 6 ромпери пример и решено. Боди на долги не ти треба освен како комплетчиња ако сакаш да земеш.

На strelec231992 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Delilah90

Delilah90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    47
    Што ви било најпрактично за во корито за бањање? Имам обична мрежа од првото, ама бебе како да ми виси горе. Сакам убаво да си уживка во вода. Дали од полнетите мрежи да земам или пластична подлога, се мислам...

3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.069
    Допаѓања:
    16.827
    Пластична подлога ми беше нешто најискористено, да си земеш.

4. Delilah90

Delilah90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    47
    Ако може предлог каква, од каде? Гледам разни модели има

5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.069
    Допаѓања:
    16.827
    Јас ја имав белата, другарка розевата, и двете се одлични.
    light-greybebe-jou-lezalnik-za-kopanje-1.jpg mc41njy0mzkwmcaxnjkwmjk5otix.png

На Anie93 и Delilah90 им се допаѓа ова.
  6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.093
    Допаѓања:
    18.477
    нас ни донесоа на мекици тие 0-1м и на бебче му се мали од втора недела, се роди 3750гр, еднаш ги облеков од мерак кнап. Сега е месец 5кг е и нема шанси веќе да се облечат.
    Јас од тоа малото не би ни земала. Ние имаме неотворени од некст две. А знам скапички се. Не вреди според мене на тепка да земеш од поскапи продавници….кога ќе се роди ќе си земеш :)

На ForeverYoung му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    5.789
    Како розевата што ја постирала momoftwo погоре, мн е удобна, мекичка е мрежичката да си легне цела а пластична е надоле стабилна во коритото. 7 месеци е ќерка ми уште ја бањам вака, си ужива

Последна измена: 23 јануари 2026
    На Mumoftwo30 и Delilah90 им се допаѓа ова.