Форумџика на годината

Што сè е потребно за новороденче?

Discussion in 'Бебе' started by flowergarden, Feb 20, 2012.

1. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Ќерка ми е родена во мај, но ако се сеќавате годинава мај еден период залади, дури и греење пуштавме, што не памтам да било така години наназад. Тој период ја облекував по боди на кратки и шпихозни, во два слоја, ама краток период.
    Кога стопли јунито продолживме по ромперчиња или боди на кратки, некогаш со хеланчиња, некогаш не.
    Син ми е апла летно бебе, роден во најголемите жештини во Скопје и прв пат долги му облеков на крај од септември, цело лето го помина само по боди на кратки или ромпери.
    По мое, имај за почеток повеќе шпихозни, тоа секако ќе ти треба за спиење ноќе, бодиња на кратки, и два три пара хеланчиња.
    Тој период сегде вадат нова летна роба и да е претопло праќаш некој да купи 6 ромпери пример и решено. Боди на долги не ти треба освен како комплетчиња ако сакаш да земеш.

strelec231992 likes this.
  2. Delilah90

Delilah90 Истакнат член

Што ви било најпрактично за во корито за бањање? Имам обична мрежа од првото, ама бебе како да ми виси горе. Сакам убаво да си уживка во вода. Дали од полнетите мрежи да земам или пластична подлога, се мислам...

3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Пластична подлога ми беше нешто најискористено, да си земеш.

4. Delilah90

Delilah90 Истакнат член

Ако може предлог каква, од каде? Гледам разни модели има

5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Јас ја имав белата, другарка розевата, и двете се одлични.
    light-greybebe-jou-lezalnik-za-kopanje-1.jpg mc41njy0mzkwmcaxnjkwmjk5otix.png

Anie93 and Delilah90 like this.
  6. Anie93

Anie93 Популарен член

нас ни донесоа на мекици тие 0-1м и на бебче му се мали од втора недела, се роди 3750гр, еднаш ги облеков од мерак кнап. Сега е месец 5кг е и нема шанси веќе да се облечат.
    Јас од тоа малото не би ни земала. Ние имаме неотворени од некст две. А знам скапички се. Не вреди според мене на тепка да земеш од поскапи продавници….кога ќе се роди ќе си земеш :)

ForeverYoung likes this.
  7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Како розевата што ја постирала momoftwo погоре, мн е удобна, мекичка е мрежичката да си легне цела а пластична е надоле стабилна во коритото. 7 месеци е ќерка ми уште ја бањам вака, си ужива

Last edited: Jan 23, 2026
    Mumoftwo30 and Delilah90 like this.