Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.772
    Допаѓања:
    6.827
    Ќерка ми е родена во мај, но ако се сеќавате годинава мај еден период залади, дури и греење пуштавме, што не памтам да било така години наназад. Тој период ја облекував по боди на кратки и шпихозни, во два слоја, ама краток период.
    Кога стопли јунито продолживме по ромперчиња или боди на кратки, некогаш со хеланчиња, некогаш не.
    Син ми е апла летно бебе, роден во најголемите жештини во Скопје и прв пат долги му облеков на крај од септември, цело лето го помина само по боди на кратки или ромпери.
    По мое, имај за почеток повеќе шпихозни, тоа секако ќе ти треба за спиење ноќе, бодиња на кратки, и два три пара хеланчиња.
    Тој период сегде вадат нова летна роба и да е претопло праќаш некој да купи 6 ромпери пример и решено. Боди на долги не ти треба освен како комплетчиња ако сакаш да земеш.

На strelec231992 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Delilah90

Delilah90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2020
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    51
    Што ви било најпрактично за во корито за бањање? Имам обична мрежа од првото, ама бебе како да ми виси горе. Сакам убаво да си уживка во вода. Дали од полнетите мрежи да земам или пластична подлога, се мислам...

3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.182
    Допаѓања:
    17.352
    Пластична подлога ми беше нешто најискористено, да си земеш.

4. Delilah90

Delilah90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2020
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    51
    Ако може предлог каква, од каде? Гледам разни модели има

5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.182
    Допаѓања:
    17.352
    Јас ја имав белата, другарка розевата, и двете се одлични.
    light-greybebe-jou-lezalnik-za-kopanje-1.jpg mc41njy0mzkwmcaxnjkwmjk5otix.png

На Anie93 и Delilah90 им се допаѓа ова.
  6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    18.776
    нас ни донесоа на мекици тие 0-1м и на бебче му се мали од втора недела, се роди 3750гр, еднаш ги облеков од мерак кнап. Сега е месец 5кг е и нема шанси веќе да се облечат.
    Јас од тоа малото не би ни земала. Ние имаме неотворени од некст две. А знам скапички се. Не вреди според мене на тепка да земеш од поскапи продавници….кога ќе се роди ќе си земеш :)

На ForeverYoung му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    6.149
    Како розевата што ја постирала momoftwo погоре, мн е удобна, мекичка е мрежичката да си легне цела а пластична е надоле стабилна во коритото. 7 месеци е ќерка ми уште ја бањам вака, си ужива

Последна измена: 23 јануари 2026
    На Mumoftwo30 и Delilah90 им се допаѓа ова.
  8. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    155
    мајкички, како би се облекувало бебе родено крај на март? имам една ќерка, родена на 40 степени во јули, и еден слој и облекував. сега немам вака ориентација како би требало :D фала вииии

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.947
    Допаѓања:
    36.227
    Март знае да биди зафркнат.
    За по дома боди на долги, хеланчиња/панталончиња и чорапчиња. Или можеш шпикозни и боди на кратки. Син ми е роден почеток на Февруари па со шпикозните ми беше најпрактично кога беше малецок.
    За надвор можеш боди по долги, шпикозни, капче и ќебенце. Дека секако ќе лежи во корпа кога ќе го шеташ. Или некои тренерчиња.

10. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    202
    јас треба кај и да е да се породам, под шпикозни ставаше боди? Нас дома ни е топло, 23-24 , а за спиење 21-22 , мислам дека е ок зошто јас сум голем склет
    Имам хеланчиња, боди на долги, шпикозни, неколку џемперчиња и бодиња на кратки

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.947
    Допаѓања:
    36.227
    И кај нас беше таа температура. Ама кога се роди, знаеш како е сите му се тресат прво внуче, па и бабиве ми набија страв дека ќе настине па на таа температура под шпикозни ставав на долги боди. Сега да сум со овој памет, така не го облекувам. Под шпикозни боди на кратки само. А ти штом имаш боди на долги и хеланчиња можеш и така.

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    2.912
    Бебе родено во декември, цела зима беше со боди на прерамки и шпикозни или со боди на долги и доле панталончиња. Сега со боди и тренерчиња.

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ifana_

Ifana_ Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали некаде имате видено ваква количка?

Прикачени фајлови:

14. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    20
    Здраво девојки терминот ми е јуни, почнав да разгледувам облека што би земала. Икрено ми треба совет, за јуни дали треба да земам шпихозни/боди на кратки ,долги или прерамки? знам дека и времето е непредвидливо и дека не може да се знае точно. Но како новороденче што највеќе ви послужило вас. Во однос на големината знам дека 50ка е за мн краток период и можеби би земала замо две три такви колку да имам. Дали да земам скроз затворени со патент за почетокот?

15. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    6.913
    Да, многу се попрактични отоклку со копчиња. Мене немаше кој да ми кажи и сите ми беа со копчиња.
    Бебе вришти за јадење, јас го закопчувам бескрајно..

16. Portokalce_1998

Portokalce_1998 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2018
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    И јас сум со термин јуни- прво бебе и не знам од што по колку да купувам кое бројче

17. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.349
    Допаѓања:
    9.013
    Јас со зимско бебе бев ама за јуни би имала на долги секако. Вечерите знаат да бидат свежи посебно за новороденче.

18. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    844
    Мојата се роди во јуни и искрено само првите неколку дена и облекував шпикозни на долги или боденце на долги а имав доста купено па многу работи останаа необлечени ама претопло беше да го варам бебе на долги. Мој совет купете си 2-3 парчиња чисто да не ве изненади времето. Од величини 50ки имав нешто но дали и нив ги облеков 2 пати зашто беба се роди 3700 така да 56ки и 62ки купувајте

19. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    6.149
    Мојата се роди 3490, од одма почнав со 56ки. Се роди во јуни, претопло беше имам пишувано по темиве, сестрста во сиситина кога и дадов фустснче на кратки и чорапки само за изнесување да ја облечам ми рече - фала богу една мајка нормално да го облече бебето на топлово :rofl: мајка ми ќе паднеше во несвест кога ја виде со голи ноџиња и чипкан фустан :rofl::rofl:ама топло беше и тоа човече да се вари не може. Јас сум мн склет човек и мразам да ми е топло така и си го растев бебето цело лето беше само по боди на кратки со голи нозе :clap: еве ја 8ипол месеци здрава права :l:

На US.ER.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    20
    Јас планирам некоилку пара хелачиња , и некое боди на долги чисто зошто јуни знае да е непредвидлив (често во последни години е и со дожд и поладно од вообичаено) Мислам дека е и е доволно толку , сепак другите планирам боди на кратки највеќе.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.