Краткииии… земи 2-3 на долги колку да имаш за почеток за навечер можда или ако заврне/залади. Мојата се роди 3490, со 56ка почнав
Дали треба да земам Носко од почеток? Колку што видов има обичен и ко електричен нз. Каков да земам и дали одма се купува тоа заедно со топломер
Јас купив досека бев бремена и го искористив прв пат на 5месеци… секако ќе ти треба а тој што го измислил нибелова награда би му дала, електричниот за на правосмукалка. Топломер имам бесконтактен на microlife
Девојки што ми е потребно за бебчето за дома кога ќе не пуштат од болница? Од аптека што ми е потребно ?
Ќе добиеш од педијатар се што ти треба, ќе имате време да испазарите. Најчесто е тоа Д3, капки против грчеви или пробиотик, физиолошки,гази. Се што не е спремно скроз може да се до купи, до испере. Не знам дали и за облека прашуваш
Банеоцин прашоче, хидроген, газички мали за папче, еранол, термометар за вода, од 8ми ден се дава вит к, ќе ти ги кажат во болница, нешто за грчеви ако имаш потреба но тоа почнуваат од 2н натака….
Најпотребно е мир, и некој што ќе ти помогне без да ти кажува бабини деветини смеа на страна, капки и витамини ќе ти кажат при испис од болница. За хигиена на папучето исто ќе ти кажат. Добро е да си имаш физиолошки раствор за носето И за влечење. За облека и слични ствари мислам сите имаме, а и во секој момент може да се докупи. Од работи мене што ептен ми се најдоа, издвојувам ламба со пригушена светлина за ноќно менување пелени.
Цуцла лажливка Шишиња за млеко Адаптирано млеко Тополомер Капки за нос Аспиратор за нос Облека Пелени Марамици Крема за пеленска регија Шампон и купка за бањање Тенко ќебенце Гази, банеоцин, хидроген, алкохол (за папоче)
Крема за брадавици, чај за доилки, к2 и д3 за бебе, хидроген, прашок бивацин и гази малечки за папок. Цуцли шипиња не ви требаат, ако бебе цица нема потреба. Пелени
dali nekoj zemal vo skoro podlogi za presoblekuvanje od loco croco? na ovie mislam kako na slikata, jas narachav od nivnata web strana i mi stigna premnogu smrdi na odstoeno nekako koh znae kade gi chuvaat, na pvc odstoeno gadno, za vrakjanje nemaat nigde informacii, vo prodavnici ne dozvoluvaat vrakjanje od web strana narachki stvarno prelosha korisnichka poddrshka imaat. Ako nekoj isto narachuval od tamu kako ja imate otstraneto smrdeata?
Здраво мамички. Терминот ми е во октомври, а освен детската соба сеуште ништо друго немаме купено. Бидејќи ми е прва бременост, навистина не знам од каде да почнам.Би ве замолила да ми кажете што е најпотребно да се купи за почеток. Што ви беше неопходно во првите недели со бебето? На пример, колку алиштенца е добро да се имаат за почеток и кои броеви најмногу се користат? Колку бодиња, шпикозни, пижамчиња, чорапчиња и слично? Секој совет и искуство ми е добредојден. Ви благодарам однапред!
Најважно е да не купуваш многу работи зошто остануваат неискористени одма ги надраснува, а кога идеш да купиш се ти е слатко убавко. Бодиња неколку 5 максимум шпикозни 3, имаше во тритекс мн практични бодиња што се закопчуваат на страна да не мора преку глава да ги облекуваш. Шпикозни практични се со патент ако најдеш. Освен ова на почеток ништо не ти треба облечи соблечи е цело време пелени само првите месеци. Прбите броеви се 50цм освен ако не се роди мн крупно бебето
Како бе 3 шпихозни, моево на почетокот колку правеше бељи со какање, 3 во пола ден знаев да му сменам
Да не е премалку ова? И јас сум со октомвриски термин, ама планирам од 62ки и 64ки да земам барем по 3-4 шпихозни, бодиња 5-6. Инаку не ми е познато како идат бројчињата, ако се роди бебе 56см, значи треба да му облекуваме на почеток 58мица? Т.е. како воопшто одат броевите, некои се од 1-3 месеци такви повеќе да земеме? Се е преслатко за бебе, неможе човек да одолее...
Најмало бројче е 50cm или за новороденче (има и за прематурчиња, ама тоа не знам баш), понатаму одат 56, 62, 68… Варираат од бренд до бренд ама генерално се така. Јас лично 50 имав 2-3 работи ептен за првата недела. Бебе се роди 52цм и одма ги надрасна. 56 носеше до крај на прв месец некаде. Моја препорака е да имаш боденца 5 и шпихозни 5 во број 56, и неколку 62. Понатака ќе видиш што ти е практично лично тебе и тоа ќе си купуваш. Неколку пара чорапчиња, и 1-2 капчиња и ракавички.