Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.747
    56, 62 се најдобри бројчиња за почеток, повеќето термински бебиња се 51, 52 цм.
    Бодиња се важни, со прерамки и со кратки ракави и со долги. По 2-3 од секое од овие, за под комплетчето. Комплетчиња (тренерче, шорц, исцело доле што се закопчува...неколку).
    Шпихозни јас користев само за спиење, како пижамка. Не се практични за преку ден, дека кога го пресоблакаш, треба скроз голо да го соблечеш. А новороденче често кака/моча.
    Да имаш неколку за првите 2 недели ти треба отприлика. Ќе добиеш на мекици многу поклони. Јас на мекици добив 2 вреќи поклони, за од новороденче до една год што се вика :))))
    Не купувај премногу од старт, нема потреба. Ако треба ќе докупиш. Само за почеток да имаш.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    27.225
    Ќе видиш како ти се води бебе одприлика, првото ми е 51цм родено со 3.560г носеше некаде месец дена 56 број, за вторто до последно се убедував дека ќе е како дада и иако ми велеа мало ќе се роди, со 2700 излезе од болница мајка ми трчаше 50ки да купува и тое му беа големи на почеток.
    Најидеално е 56 да имаш ако за првиот месец, моето прво блуцкаше премногу и се правеше жива вода верувај секој подој ја преслекував, па какање течна столица имаат и тоа лом се правеше, резерва морав доста да имам. Лигавчиња исто ради блуцкањето и доста тетра пелени. Најкомотни за преслекување ми се бодињата на преклоп и шприкозните со долу копчиња за да не мораш цело да го вадиш за да смениш памперс. Пошо јас не ставав тренерки без ногавици така да чорапи не редев. Капчиња 1-2 памучни.

3. ♡☆♡

♡☆♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    114

Прикачени фајлови:

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.904
    Допаѓања:
    16.294
    Ние вакво користевме, уживаше на ова. Сунгересто е, баш е удобно.

На ♡☆♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.480
    Допаѓања:
    14.544
    Kако перниче е премека ние сега ја користиме и малото ужива :)

6. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    255
    Вакво ама да може да се закачи и оптегне на кадата, има во baby center пред некој ден земавме. А на силиконската подлога се лизгаше, таа е за кога ќе потпорасне малце

На ♡☆♡ и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  7. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.136
    Допаѓања:
    4.340
    Како облекувате ноемвриско бебе? :D Терминот ми е крај на ноември, почнав сега да купувам полека облека, сеа гледав и за испаѓање од болница и стварно незнам, комплет пример блузичка, панталони и одоздола боди на долги, кратки? Хулахопки.. веќе имам едно дете ама не беше зимско и за ова имам чувство дека поим немам што правам :D а секако немам осет за топло, ладно ..

8. Ehh10

Ehh10 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    39
    Jas sred leto na pekolot se porodiv isto ne znaev sto da i oblecam. Kupiv od onie kompeletcinjata 10 parcinja sto imaat se vnatre. I vo bolnica im odnesov se i oni ja oblekoa kako mislat.

9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    4.013
    Допаѓања:
    9.455
    Боди на кратки под комплетчето. Хулахопки немам облечено, бебето прво ми се роди пред Нова Година. За надвор плик ќебе или скафандер, секако ти нема во ладното туку така да го оставиш. Ама за дома со 2 парчиња по долги ракави ми било премногу.

На Ladybug98 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.904
    Допаѓања:
    16.294
    Моето ноемвриско го облеков во боди на долги, шпикозни со долги, чорапчиња, капче и така замотано во ќебе дебелко ја изнесовме со транспортер од болница. На 12ти ноември се роди. Комплетче беше од H&M го купив.

Последна измена: 8 септември 2026
    На Ladybug98 и IJAE им се допаѓа ова.
  11. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    1.270
    Моето е декемвриско, за од болница го облеков на боди на долги и плетен комплет и ќебенце врз него во транспортерот. По дома носеше боди на кратки и најчесто во шпикозни, најпрактични ми беа. За по надвор зимото му облакав боди на долги, комплет на долги и скафандерче.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ♡☆♡

♡☆♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    114
    Препорачајте ми аспиратор за нос од кој сте задоволни. Со првото купив nosefrida но многу е потребно влечење..

13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.904
    Допаѓања:
    16.294
    Кој декември се роди? И моето сега е декемвриско, па не знам како ќе е времето, здравје почеток декември треба да се роди, па чисто да имам претстава како да го облечам.

14. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    1.270
    Крај на декември е моето.

15. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.733
    Допаѓања:
    3.029
    Моето е почеток на декември. Го изнесовме во боди, хулахопчиња, шпихозни, капче, замотано во дебело ќебе во транспортер. Дома облекував боди на долги со панталончиња, или боди на прерамки со шпихозни. Капче ретко ставав, ракавички скоро никогаш. Пробав на почетокот, се нервираше и не ставав. Хулахопки дома не облекував. За надвор имав дебело плетено со крзненце, како скафандер.