Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.643
    56, 62 се најдобри бројчиња за почеток, повеќето термински бебиња се 51, 52 цм.
    Бодиња се важни, со прерамки и со кратки ракави и со долги. По 2-3 од секое од овие, за под комплетчето. Комплетчиња (тренерче, шорц, исцело доле што се закопчува...неколку).
    Шпихозни јас користев само за спиење, како пижамка. Не се практични за преку ден, дека кога го пресоблакаш, треба скроз голо да го соблечеш. А новороденче често кака/моча.
    Да имаш неколку за првите 2 недели ти треба отприлика. Ќе добиеш на мекици многу поклони. Јас на мекици добив 2 вреќи поклони, за од новороденче до една год што се вика :))))
    Не купувај премногу од старт, нема потреба. Ако треба ќе докупиш. Само за почеток да имаш.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.668
    Допаѓања:
    27.128
    Ќе видиш како ти се води бебе одприлика, првото ми е 51цм родено со 3.560г носеше некаде месец дена 56 број, за вторто до последно се убедував дека ќе е како дада и иако ми велеа мало ќе се роди, со 2700 излезе од болница мајка ми трчаше 50ки да купува и тое му беа големи на почеток.
    Најидеално е 56 да имаш ако за првиот месец, моето прво блуцкаше премногу и се правеше жива вода верувај секој подој ја преслекував, па какање течна столица имаат и тоа лом се правеше, резерва морав доста да имам. Лигавчиња исто ради блуцкањето и доста тетра пелени. Најкомотни за преслекување ми се бодињата на преклоп и шприкозните со долу копчиња за да не мораш цело да го вадиш за да смениш памперс. Пошо јас не ставав тренерки без ногавици така да чорапи не редев. Капчиња 1-2 памучни.

3. ♡☆♡

♡☆♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    99

Прикачени фајлови:

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.729
    Допаѓања:
    16.108
    Ние вакво користевме, уживаше на ова. Сунгересто е, баш е удобно.

На ♡☆♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.476
    Допаѓања:
    14.542
    Kако перниче е премека ние сега ја користиме и малото ужива :)

На ♡☆♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    241
    Вакво ама да може да се закачи и оптегне на кадата, има во baby center пред некој ден земавме. А на силиконската подлога се лизгаше, таа е за кога ќе потпорасне малце

На ♡☆♡ и Снегулк@23 им се допаѓа ова.