Бебињата во првите три месеци и не мрдаат многу при спиење, така што нема да го мислиш дали се открило. Ќе видиш, штом ќе почне да мрда купуваш вреќичка и готово
Моето прилично мрдаше по две недели од кога се роди. Вреќата што ни беше купена пред да се роди супер ни дојде. Еве на скоро 2 години уште во вреќа спие зашто само така е покриен.
@Kitten @JoyJoy @Seduction Мами ве читам за вреќичка и баш имав една недоумица. Имаме вреќичка на подарок со ракави што се вадат. Може ли веќе да ја ставам малата во неа?( немаме ни месец дена )Мислев во однос на времево ладно топло. И со ракави или да и ги извадам? И како би требало да биде облечена, колку да биде температурата во собата и дали дополнително да ја покривам? Фала
Јас го ставав од две/три недели во обична вреќа, пред тоа имав една како пелена на копчење. Сега спие веќе во вреќа. До сега спиеше само во памучна вреќа непоставена, а сега во таа подебелката што ја имам. Ракавите на сите вреќи ги вадам зашто премногу му е топло со нив. Е сега како ќе ја облекуваш зависи од температурата во собата каде што спие. Ние сме во топол стан, за спиење го гасиме парното во спална. Спие во боди со кратки, памучни пижами и во вреќа. Така спиеше и кога беше бебе. Ако го покриев со уште нешто веднаш се бунеше и се откажав. Кога одевме на гости кај баба и дедо во друг град без парно го покривав со уште едно тенко ќебенце ама џабе. Преку ден дома беше облечен и сеуште е во боди со кратки и памучни тренерки. Кога беше бебе носеше и плишани комплетчиња ама многу ретко.
Мојот од прв ден хелихоптер во кревет правеше. Стави го во креветче свртен на една страна, го наоѓаш попреку во креветче. Инаку ние имаме од вреќичка од 1-6м. Почнав да го ставам, ама топло му беше. Немирно ми спиеше. Сега купив поставени како вреќичка, ама потенки шпикозни и во нив раат. Му фрлам многу тенко кебенце колку да се рече, ама и да го шутне знам дека е доволно облечен. Под него само тенко боди со долги и тенки пантолончиња. Температура за спиење, од 20-22 степени
Феминки читав наназад но викам ај да си прашам и вака термин ни е крај на јануари почеток на февруари во дилема сум што се ни е потребно како за излагање од болница така и за почеток од облека козметика, други реквизити. незнам дали да земаме скафандер за излегување од болница бидејки сепак е зима или ваше искуство. бидејки времево си оди почуваме да се спремаме пополека за бебуле
Јас сум месец дена после тебе здравје со термин, одлучив да земам,после мислење и премислување, ама од крзнените, не класичен дебел. Земав и палтенце, па ќе видиме здравје. За контроли и излегување на воздух ќе ни се најде. Со лесно да ни биде.
па да добра ти е идејата или таков скафандер или гледав има како мекани обвивки кебенца, со како за во транспортет и количка ко што читав и многу топлеле.
Пликце за во транспортер не е, барем според мене. Не е практично, оти нема како да го закопчаш. За во количка ќе ти служи, ако почнете со користење на корпа 0+.
Јас гледав такви за транспортер има отвори да протнеш каиши и однапред со патент се закопчува. Ако не сум нешто грешка да се за количка тие, зошто јас се одлучив за друга опција и не прашав поконкретно.