Мене сега на 3 ипол мес не ми се облака скафандер не па на помало. Имаме дебела јакна мислам оти со неа ќе тераме. А скафандер сигурно ќе купам ама колку ќе го искористам , којзнае. Секако сегде е затоплено, кола пред зграда, нема многу шетанција
И мене заради ова ми се чини непрактично. Во кола кога ќе влеземе, треба да го соблечам? Ќе се испоти и после поголема беља.
Аа немојте така, јас со се сум спремна за до три месеци. И во палто да го мушнам, и скафандер. Мајка ми вика како замислуваш ти бебе, како кукла ли.
Skafanderot so prvoto dete go koristev samo ako setame na otvoreno so kolicka ama togas bese 6/7 meseci inaku za po trgovski i za pregledi so jaknicka go izlesuvav..
Како беше онаа: За прво дете стерилизираш цуцли За второ дете ја миеш под чешма За трето ја пикаш во уста или ја забришуваш со марамче Мала шала Јас абер немам. Си викам се имам...ваљда. Само да најдам, да извадам од вакумирани вреќи, да исперам, испеглам и место да им најдам да ги наредам . Се надевам барем костимче за испаѓање од болница ќе купам. Јадно дете, се ќе доносува Значи мене ништо не ми треба. Се си имам.
Море уживај сега, полесно е. Кога ќе пораснат, весело ќе биде Ај само нека се живи и здрави, има време до пубертет @mal.ecka нема правила. Кај мене првото беше мало, второво е буце. Не знам на кого
Еми ок, во ќебенце лесно би ми било, особено тие плик ќебенца! Кога ќе се сетам на вакцинација како беше, го боцкаат, плаче, ти облекуваш и од тебе чекаат да се мавнеш што побрзо од собата и да ги спасиш од плачот за нив иритирачки. Време за облекување скафандееер???? Море најлесно ќе е замоткај во ќебе и бегај! Туку ќебе и транспортер како би одело овде шемата? М? @danichap Па искрено по она што постираш со слики од последно купено на дечките, богами имаш си се! Не дека од мерак нема да купиш, и не дека нема да измислиш причина дека нешто мнооогу ти треба па да го купиш, ама ајде. Ова од сопствено искуство го кажувам. И јас имам доста од првата ќерка, баш би било чудо ако стварно издржам да не направам еден шопинг за втората!
Јас да бидам искрена, за второво не купував многу. Само комплетче за изнесување од болница зедов, неколку бодиња имам купено, другото се' си носи од брат му. Тоа што му го носат како подарок, за повојница и роденден му се нови алишта, а другото од бато. Од скафандери, јакни, ќебенца, креветче, количка. Не се буни
Ние скафандерот скоро ич не го употребивме. Дали два пати само и тоа од кола до амбуланта и назад. И еднаш на 40дена кога бевме кај мајка ми и толку. За малку поголемо бебе е попрактично.
Ме утеши @Annath, дека има и бетер де, и дека тек ќе следи . @snegulkata што викаш и ти. Кога ќе се удрам на еден шопинг за сите три, за фото шУтингот во болница . Ако не збере во кадар де . Пликовите се крајно непрактични за во транспортер. Споредмене најдобро облечено со шпихозна/панталончиња и горно, озгора јакничка која е покомотна за облекување(внимавајте ракавите да се широки бидејќи додека го спровнете тоа тенко раче душа ќе ви испадне). Озгора само кебенце. Едно или две зависно дали ќе има јакничка. Многу полесно за облечи/соблечи на прегледите, море и дома, плус и во кола да не се препотува дете. Скафандер големо не за мало дете, освен ако не планиарте со количка, во корпа, во парк да се шетате зимоска.
Jas naslediv I plisano skafanderce, I 0-3, 3-6, I jakna. Bas me interesira sto ke se iskoristi. Sega za Sega samo plisanoto skafanderce e obleceno
Затоа јас ја зедов таа вреќа скафандер. Ем за шетање во колица само така ја биваше ем лесно се облекуваше. Само рацете се протнуваат и толку. За топло има два патенти што се отвараат и буквално останува бебето само по облека. Јас тие мечиња скафандери ич не ги разбирам. Ем се дебели ем не се доволно дебели за само по нив шетање во зима.
Ве молам линк со темата во која објавувате што сте купиле за вашето бебе. Не знам што се шпилкозни (ако правилно го напишав зборот ), да ми објасни некој или да ми прати слика ве молам. Не знам ни какво е плик ќебенце Абе ништо ме знам , допрва треба да учам, затоа, ве молам помагајте.
Разлистај ја оваа тема за што е потребно за бебето од почетокот, а еве и друга тема каде што се објавуваат слики https://forum.femina.mk/threads/Последно-што-купивме-за-бебушот.17452/ Шпикозни се исцело како комплетче најчесто со копчиња напред за полесно пресоблекување А еве како изгледа плик ќебенце. Внатре го ставаш бебето и го закопчуваш.
Јас вакви купував и за двете. Четките ми беа најнекористени. Ножичките почнав да ги користам кога беа поголеми бебиња.