Точниот одговор го имам кукла. Јас неспремна се породив, а другиве во паника ко они да биле на пораѓај, па џабе им објаснував што да донесат. А што убаво комплетче си имав купено за изнесување, туркиз целосни куси пантоланчиња и жолто маиче. Ќе си пукнам, да знаев ќе си купев поголеми за летово да го дотерам.
А да не кажам мене што ми донесоа да облечам пошто во болница само апостолките со кои отидов ми останаа на сликата од излегување личи како да сум уште трудна,а туѓо бебе сум украла на излез
Iskreno tie obleki za isnesuvanje od bolnica kompleti sto se po 2000 den se preskapi i najmalce korisni ... ke gi nosi bebe 2 nedeli i tolku odma se mali ... od bolnica do doma ... nisto posebno ...bebe ke porasne pa posle ke go doteruvate
@Mimmi39 @emkaemka Окаиди 0-6 и Конверс 0-3 се иста големина . Јас од болница го изнесов во тренерчиња од Картерс и кондурчиња од Окаиди 0-6. Мислев многу ќе му се големи ама заради моделот не изгледаа огромни. Spoiler @didisi Тренерчињата ги носеше околу еден месец, посебно горната тренерка баш ја искористив. На почеток по дома најчесто беше во шпикозни ама сепак си ги износе и тренерчињата.
Без навреда ама како Чарли Чаплин изгледа на сликава, не да му се големи туку огромни Инаку тренерките ги имаме и ние, уште ни се точни нашите, ама времево не соработува да ги проноси уште малку, дебели се, а ги ставиле сега во пролетната колекција како нов модел, абе ај Патичиња од Окаиди 0-6 на моево сега на 5м му се кнап, со подебело чорапче мали
Хахаха погрешно сум се изразила, сакајќи да бидам кратка. Ми беше страв дека ќе му паѓаат ама дека високи и со лепенки му стоеа на нога, не ги изгубивме . Ги имав во тобрицата за од болница дека ми одеа со тренерките ама кога почнав да ги вадам стварите се смеевме со мм со кој памет сум ги планирала. Ги тргнав ама сестрата ми бараше уште нешто за на нозе зашто едни чорапи сум заборавила и ги имав само тие тенките од Тила комплетот, а јануари беше. Така бебуш излезе од болница како што си планираше мама А сликата баш затоа ја ставив, да не си направи некоја мама филм како мојот на муабетот “со тие го изнесов од болница” дека ќе му бидат пасен. Иначе и на мојов уште му се точни, ама со крзно се внатре и ќе одат во пензија. А тренерчињата newborn бројче, помали не најдов
Мамички, што мислите за релаксатор? Добро е да се има од почеток? Дали треба стерилизатор и каков користите? За мене што да купам? Не можам да најдам маички за доење...од каде купувате? Најдов само во бутикот за трудници во гтц, но не ги бендисав.
Јас само ќе ти кажам за релаксатор дека тие се користат најмногу кога се мали бебушки. Јас го искористив максимално додека цуцка моја не почна да тежи повеќе од 10 кила. Стерилизатор немав и мислам дека не е неопходно. Маички јас си купив на Бебето од локална продавница инаку после најдов и на пазар. И постојано бев дома по пижами и хеланки така што тоа набави си.
На Зелен пазар или Бит? Не памтам од кога не сум била на пазар. На какви тезги да побарам? Има за бебешка облека? Може да ме упатиш, те молам, каде е таа локална продавничка?
Да и да, релаксаторот е доста практичен, бебето има малку подобар видик од него и ќе седи повеќе во него од што ќе сака да лежи на кревет. Мојот беше само со вибрации што никогаш не ги уклучив а се покајав зашто не купив од тие како лулашки што се. Стерилизатор не мораш однапред, ама ако сте на комбинирано хранење или на ад, обавезно. Нормално се во склоп на буџетот. Маички практични за доење ми се најдоа оние од Зара на дебели прерамки, ама на многу топло време не знам колку би одговарале.
За стерилизатор почекај ако се доите не ти е потребен. За релаксатор мислам потребен е, мојот не седи многу ама се наоѓа.
Сериозно... со тој делот за излегување од болница! Додуша и со брендовите.. ама ај. Бебе единствено што му е битно е да е во памук и природни материјали. Шпихозни душа дале за најмалецките. Полесно се држи во шпихозни, половината никогаш не им е гола. Попрактично, здравје. За земање од болница свекрва ми инсистираше да купи нешто. Си одбрав, погодете што? Шпихозни бели Од некоја чкљ турска фирма, за 400 денари, дека имаше везенко нешто со свилен конец, па 'свечени' беа ) Знаете кој го виде како е облечено? Само ние домашните Во пелена го извадовме.
Taka e , jas koga otidov vo edna prodavnica i im vikam sto mi e potrebno za novorodence i prodavackata mi vika prvo ovoj komplet za iznesuvanje i mi vadi komplet 2000 denari si vikam vo sebe kakvo iznesuvanje zeno od bolnica vo kola od kola doma... moj sovet ne kupuvajte bez vrska raboti znam deka site imame merak ama posle nemame kade da gi stavame raboti neobleceni... po 2-3 raboti da imas da menuvas zosto na sekoi 3-4 nedeli gi nadrasnuva i treba novi .... ono e bebe ne razbira ni sto e firma ni dali bilo vakva boja so ova so ona ... da e pamucno i udobno nisto drugo ne treba ... ima koga da se doteruva ponataka koga ke potporasne
Скроз си во право! Од пусти мерак да го дотераш во прва гардероба паѓаме у несвест ко незнам што да е, а уствари ќе го видат само баби и дедовци евентуално Ене ја војвоткана Кетрин гледам бебено во дијаманти и сафири го облече на искачање....замоткано во бела пелена како лепче!